Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 mei 2013

Kringloopschatten ...


Al mijn buit van vandaag uit de kringloopwinkel op de foto ... 
Wat een geluk had ik!
Zo kom je wekenlang voor niks en zo laad je je mandje helemaal vol..


Tegenwoordig koop ik boeken in de kringloopwinkel i.p.v. lenen in de bibliotheek... Omdat je daar nu gratis reserveringen kunt doen, zijn de mooiste boeken vaak uit de kast.. Ik baal daar van, want ik moet een boek altijd eerst doorbladeren voordat ik weet of het me aanstaat. Ik leen nooit op titels of schrijvers..., 'k moet gewoon altijd ff ruike...
Zo'n mooi albumpje... van gedroogde blaadjes en touwlettertjes, echt zand, schelpjes...
Maar van binnen helemaal leeg, en ik denk ook nooit gebruikt!
Dus ik zeg vanmorgen tegen Peter: "schat, we moeten naar Cyprus"....! Maar hij zegt: "echt niet voor dat ouwe ding, hoor.." 
Nou ja, wie weet wat ik er nog eens mee ga doen. Ik heb geduld.


Alle twee de boekjes voor €0,10 .... Leuk toch? Borduur-en breipatroontjes voor baby.
En een boekje over huilen met een knipoog naar de bijbel; "Waarom zouden we niet mogen huilen?
Huilen is een uiting en bevrijdt ons van begrijpelijke gevoelens. De bijbel moedigt ons aan om na onze tranen troost te zoeken, hulp en genezing van de pijn. God kent ons..."


Dit borduurtje in oude merklapstijl is helemaal mijn ding en wat dacht je van de kleurtjes? Het is een beetje vies en kan wel een sopje gebruiken, maar voor de rest is het puntgaaf.
De kleine tinnen ornamentjes zijn voor in het letterbakhuisje, leuk om af te wisselen. Achteraf heb ik spijt dat ik er niet meer heb meegenomen... 


Heerlijk heerlijk heel veel draadjes... Zie je dat klosje in het midden, dat is prachtig glansgaren!
Rechtsboven van dat glans borduurgaren, daar kun je zulke leuke dingen mee doen... Weet iemand hoe dat officieel heet?


En verder ging mijn strooptocht... Op dit pakketje stond "om af te maken", ik had verwacht dat er nog steekjes geborduurd moesten worden... Maar 't is helemaal klaar, alleen moet er nog iets van gemaakt worden. Misschien een biscornu of een naaldenmapje, 'k weet het nog niet...
't Is wel vreemd, borduurwerk dat iemand anders gemaakt heeft..., je weet gewoon niet van wie het is.., misschien wel iemand die het met veel liefde heeft gedaan en nu overleden is... Ik zal er in elk geval goed voor zorgen!


Borduurband ...., voor zo weinig geld kon ik dit ook niet laten liggen. 'k Ben d'r niet direct iets mee van plan, maar het kan van pas komen.


Tadaaaa..., mix borduren en kaarten maken... Dat gaat leuk worden!
Hier zou ik dus vroeger mijn neus voor op hebben gehaald... Voorbedrukt; bllllhhh.. Maar de stof van het kleedje is heel fijn geweven en nu vind ik het best grappig. De rand is anders dan op de verpakking stond aangegeven, ik weet nog niet goed wat ik daar mee aan moet. Het staat ook niet aangegeven, maar ik denk dat het een bepaalde techniek is...En tenslotte nog een zak met knoopjes, die toch nog betaalbaar was. Want soms vragen ze wel erg veel voor een klein zakje... Knopen kan ik nooit teveel hebben, dus ook deze nieuwe voorraad is welkom!

En nu nog alles een plekje geven en netjes opbergen. Maar dat vind ik best leuk om te doen!


29 opmerkingen:

 1. Geen wonder dat het daar aan het einde van de ochtend zo leeg was. Ik dacht al, wie is hier toch bezig geweest? Jij kunt weer lekker gaan freubelen en je hobbykamer er verder mee vullen.
  Groeten van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, Elizabeth, wat een leuke aankopen! Ik zit helemaal mee te genieten. En dat blauwe pakketje is zo te zien heel netjes geborduurd... door een vakvrouw dus. Leuk om af te maken. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk he, als je zo goed kunt slagen? Ik reserveer boeken van de bieb aan de hand van beschrijvingen in magazines enzo of als het een boek is van een schrijver die ik goed vind. Als het nix is, ook goed, dan breng ik het gewoon weer terug naar de bieb. Bij de kringloop die het dichtste bij mij zit, vind ik de boeken dan weer aan de dure kant. En de boeken die ik mooi vind, ken ik al.. Luxeprobleem! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat heb jij een mooie vondsten gedaan bij de kringloop en wat veel borduurspullen zaten daar bij. Ik denk dat het garen rechtsboven perlégaren is. Ik gebruik dat zelf om op vilt te borduren.
  Heel veel plezier met je nieuwe schatten!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige buit heb je gescoord, mooie dingen en zo veel bofferd. Geniet ervan en we zien vanzelf wel de leuke dingen die je er van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, jouw dag kan duidelijk niet meer stuk. Heerlijk toch zulke koopjes. Veel plezier er mee.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een mooie vondsten echt geweldig.
  Die knopen zijn ook erg mooi vooral de gele echt mijn kleur.
  Veel plezier met je schaten.
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal super al die kringloopschatten. Ik loop regelmatig bij ons de kringloop binnen, maar ze hebben nooit dingen op het gebied van handwerken.
  Veel plezier met al je spulletjes!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo heeeee .... deze keer was het zeker Bingo!!!!
  Helemaal heerlijk meis!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou wat een goeie slag zeg veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nu je bent best geslaagd, heerlijk zoveel leuk handwerkjes en materiaal.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met verbazing heb ik gekeken naar deze blog. Wat jij daar allemaal weg haalt..... Het borduurgaren rechts boven is coton perlé. Jij kunt voorlopig vooruit!! Ik ben meer een brenger, ook van handwerken die hier al jaren liggen te niksen. Laatst nog een geknoopt soedan lopertje dat half af was.... iemand anders mag het afmaken; veel plezier er mee denk ik dan. Veel plezier met al je schatten. Fijne zondag.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aan je uitleg kan men afleiden dat je echt geniet van al dat leuks dat je op de kop hebt weten te tikken. Ik ben blij voor je Elizabeth. Jij weet daar wel weg mee !
  Fijne dag verder ..... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldige vondst; zo vind je hem niet gauw nog een keer. Heerlijk dat je je slag geslagen hebt, geeft zo'n lekker tevreden gevoel. Ben benieuwd wat het allemaal gaat worden.

  Groetjes Frieda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een leuke spullen!! Die vind ik hier in Apeldoorn nooit in de Kringloop.
  Veel plezier ermee!
  Het perlé garen wordt gebruikt om mee te borduren of als dikke draad in het kantklossen. Ben benieuwd wat je ermee gaat doen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De paar keer dat ik in de Kringloopwinkel ben gaan neuzen, heb ik niks leuks kunnen vinden. Blijkbaar moet je gewoon vaak gaan... Meestal breng ik er alleen maar spullen, maar misschien ga ik er toch maar eens regelmatig neuzen. Jij maakt me in ieder geval enthousiast met je vondsten en je verhaal!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, wat een heerlijke spullen! Ik kan dat nooit vinden, maar misschien kan ik niet zo goed zoeken?
  groeten Cream@

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echte kringloopschatten zeg....al dat borduurwerk ook.
  Het zijn de kleine dingen waar je van genieten kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow wat ben je goed geslaagd bij ons zie je nooit handwerkspullen zo jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow wat een mooie spullen heb je uit de kringloop weten weg te halen... Genoeg voor weken lang plezier... Ik denk dat ik volgende week hier ook maar weer eens moet gaan kijken.... De laatste keer was er echt niks, wat ik dan leuk vond, maar je weet maar nooit...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Echt hele mooie kringloop schatten!
  Hier heb ik ook eens een hele zak met borduurspulletjes gevonden!
  Als een kind zo blij was ik er mee!!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 22. dit is een ware schat zeg..prachtig! wat heerlijk dat jij het hebt gevonden en het een mooie bestemming krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. WOW!!! Ik ben ook zo'n enorme fan van de kringloop! Geniet ze!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige spulletjes heb je gevonden.
  En nog allemaal in goede staat.
  Ben benieuwd wat er allemaal voor moois van gemaakt gaat maken.
  Groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jij hebt echt wel ontzettend veel schatten mee van de kringloop, ik ben keijaloers! Elk van deze dingen zou ik ook meegebracht hebben, je hebt dezelfde smaak als ik Elizabeth! Misschien zouden we beter samen gaan shoppen?? (haha)
  Wij hobbymensen zijn eigenlijk toch snel tevreden, met wat knopen, een lapje stof, wat borduurgaren.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zoo dat was een mooie vangst!! leuke spulletjes zeg!! Jij hoeft je niet te vervelen. Wat je zegt over Boeken heb ik ook, ook koop ze nu vaak op Internet en verkoop ze dan weer door, en dan krijg ik weer spijt en moet ik het weer terug kopen Haha.
  BeDankt voor je lieve woorden bij mij... Ja die vriendschap blijft bestaan hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een feest hé, op markten en in kringloopwinkels neuzen. Ik ben er ook gek op en maak ook weer dingen van alles wat ik vind. Maar zoveel mooie handwerkjes vind ik niet veel. Het lijkt wel of iedereen daar inmiddels naar op zoek is. Ik trof vrijdag nog een mevrouw aan die nét voor mij zo'n huilend zigeunerjongetjeschilderij (kruissteek in wol geborduurd) mee nam...ohhhh wat jammer. Zij ging er een poef mee bekleden...superleuk natuurlijk :) Veel plezier ermee en we zien het resultaat wel weer terug hé? Gr. Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ooo wat een.geweldige vonsten zeg. Hier vind ik bijna nooit wat voor het handwerken best jammer maar ja

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...