Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 15 mei 2013

Even bijpraten ...

Ik heb het gevoel dat ik heel lang weg geweest ben uit blogland. Er is intussen zoveel gebeurd.
Het begon met een drukke periode begin april. Onze zoon Arthur en zijn vriendin Petra kregen de sleutel van hun toekomstige woning en in een paar weken tijd moest er heel veel gebeuren. Gelukkig hebben ze heel veel hulp gekregen van vrienden. Maar toch bleef er het nodige over voor mams, o.a. het behangen van de slaapkamer.Ook op mijn werk was het een hele drukke periode waarin van alles speelde. Tot overmaat van ramp kreeg ik griep, een kleine week voor de bruiloft...
Alles wat ik nog zo graag wilde doen, lukte niet meer. Iedereen ging er relaxt mee om, maar ik vond het zelf heel vervelend.


Ik maakte in delen en tussenpozen bovenstaand symbolisch cadeau voor het paar, i.v.m. hun huwelijksreis naar Egypte ( ze zijn inmiddels al weer terug en hebben het geweldig gehad!).

Gelukkig voelde ik me op de dag van het feest wonderlijk goed. We hadden met elkaar een prachtige ontspannen dag. Ook het bruidspaar heeft er van genoten, alles liep op rolletjes. En het weer was geweldig, die dag!


De vrijdag na de trouwerij voelde het zo raar aan; je kijkt heel lang uit naar dè dag en dan opeens is 't ie ook weer voorbij. Alles werd in gedachten nog een paar keer her beleefd.., wat was het een fijne dag...

Gelukkig wonen Arthur en Petra op een paar kilometer afstand, en we zagen ze soms twee keer op een dag... Natuurlijk lag er nog het nodige thuis van Arthur... En ons internet vloog eruit, en tja Arthur is helpdesk medewerker bij een automatiseringsbedrijf en weet er het nodige wel van..
En de eerste zondag werden we al uitgenodigd voor de koffie, leuk hoor... Het voelt zo goed en ik gun ze zo graag hun eigen leven. Ik heb gelukkig helemaal geen last van het lege nest syndroom.
Nou ja, lege nest... We hebben Robert (17) ook nog thuis. Maar het is wel veel stiller geworden, temeer omdat Petra zo vaak bij ons was. Er zijn er nu meteen 2 minder..Helaas kwam de griep weer terug. De zondag na de bruiloft lag ik weer fulltime in bed, bah...
Inmiddels was de vakantie aangebroken. En natuurlijk had ik daar al weer grote plannen voor gemaakt, maar die zijn voor een deel toch wel in duigen gevallen.
Gelukkig had DH ook twee weken vrij, en hij heeft e.e.a. kunnen doen.
Want we wilden boven de kamerverdeling veranderen. Dat betekent toch wat verfwerk, er moest nieuw zeil gelegd worden, en enorm veel sjouwwerk...
In een ander blogbericht zal ik daar nog wel wat meer over laten zien.

Alles stond op een laag pitje; soms breide ik een paar naaldjes, maar veel zin had ik er niet in. Af en toe las ik jullie blogs, maar ik miste vaak de energie om te reageren.
Gelukkig lijkt het tij nu te keren en zijn de griepverschijnselen weg. Ik krijg weer meer zin in van alles.Allemaal hartelijk bedankt voor alle lieve reacties n.a.v. mijn  come-back...
Ik vind het bloggen veel te leuk om op te geven, maar soms moet je even afstand nemen.
De intentie om er weer helemaal voor te gaan is wel aanwezig hoor!

Groetjes, en allemaal een fijne dag!

30 opmerkingen:

 1. gelukkig voel je je wat beter. Gelukkig het was een nare griep..........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben blij dat je nu weer beter voelt, welkom terug. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een hectische periode. Leuke en minder leuke dingen. Het komt nooit alleen. Gelukkig is alles weer back to normal en heb je weer zin in dingen. Nu het weer nog!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elizabeth wat fijn dat je weer aanwezig bent,en weer wat beter voelt.
  Doe het nog even rustig aan,en dan komt het bloggen wel weer.
  Groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij dat je weer terug bent in blogland en je ook weer wat beter voelt. Tja, soms gaat niet alles zoals je van tevoren bedacht had: life is what happens to you while you're busy making other plans.... Wat een geluk dat je je op de trouwdag van je zoon toch wel goed voelde.
  En dat lege nestsyndroom.... daar heb ik ook geen last van gehad (laatste van de twee is anderhalf jaar geleden uitgevlogen), daar hebben wij toch helemaal geen tijd voor ;-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je je weer goed voelt, dat was een hele vervelende griep met de nodige staartjes. Gelukkig dat je je op de trouwdag van jullie zoon weer helemaal goed voelde. Blij dat je weer terug bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms zit het mee meis en dan zeilen we door de dagen, weken, maanden. En soms zit het tegen, dan doen we 1 stap vooruit maar ook weer 2 achteruit. Het is niet anders. Het erkennen dat we soms even pas op de plaats moeten maken door alles war ons treft is het begin, hoe moeilijk en frustrerend dat soms ook is.

  Maaar je bent er weer meis. Met alweer wat wind in de zeilen! En dat is fijn om te lezen x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is ook niet te verwonderen dat je even "weg" was, er is heel veel gebeurd in de tussentijd! Een minder leuke griep, maar wel een trouwerij van jullie zoon! Fijn dat je je op die dag goed voelde!
  Leuk dat je terug bent en dat je je beter voelt. De rest komt vanzelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig dat je. Je beter gaat voelen en leuk die bruiloft en ja lege nest syndroom ,nee daar heb ik ook geen last van gehad hoor ........fijn dat je er weer bent had je gemist gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je weer een beetje op de been bent en zorg goed voor jezelf!
  Van harte gefeliciteerd met het jonge stel, ik hoop dat ze gelukkig samen mogen zijn. Wat heerlijk dat ze in de buurt wonen.

  Geniet van het voorjaar en ik hoop dat je weer helemaal opknapt :-)
  Groetjes, Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je je weer beter voelt. De winter duurde ook eindeloos lang. Het is goed dat je kind uitgevlogen is, maar dat ie toch nog lekker dichtbij woont. Van het lege nest heb ik geen last gehad, maar Heer Bommel wel. Hij was altijd thuis en miste z'n dochters heel erg. Dat is al jaren geleden natuurlijk....
  Al je handwerken komen straks ook wel weer langs denk ik. Na regen komt altijd weer zonneschijn...het mag wel wat warmer worden van mij, zoiets als vorige week.... helaas hebben we dat niet in de hand...
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. al heb je geen lege nestsyndroom en voelt het verder goed...toch doet het iets met je en dat is toch oh zo logisch. En ja...meestal merk je dat aan je weerstand. Maar je hebt eraan toegegeven (al was het niet makkelijk) en nu krabbel je weer op en..mogen wij weer van je berichtjes genieten! Leuk! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En zo gebeuren er dan heel veel dingen in een redelijk korte periode. Nu het wat rustiger is (hoop ik!) zul je je waarschijnlijk eerst wat slechter voelen maar daarna weer veel beter. Fijn dat je ons zo op de hoogte brengt van het wel en wee, ik denk dat dat voor jou ook wel even lekker was om op te schrijven. Wat een prachtige foto van "het paar".
  Sterkte, krabbel snel weer op en tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een verhaal Elizabeth! Je werd bijna geleefd in die periode, zoveel te doen, zoveel te beleven en dan nog ziek zijn erbij. Goed dat je niet teveel last hebt van het "lege nest" syndroom, heb ik nooit gehad. Integendeel, je krijgt eindelijk wat rust in je leven en nog meer tijd om te hobbyen en richt je huis in naar je eigen behoeften en normen. Niet dat je je kinderen de deur uit kijkt, maar voor alles is er een tijd. Een prachtige foto maakte je van het bruidspaar! Goed dat jullie nog zo kortbij wonen en mekaar zo goed verstaan.
  En zeker van harte welcome back in blogland!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hartelijk gefeliciteerd met het bruidspaar. Wij mogen in juli. Ik kijk er naar uit. het is goed om even afstand van sommige dingen te nemen en doe je het zelf niet dan krijg je wel een helpend handje.
  Welkom terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, dat is niet niks wat je daar allemaal schrijft. Kan me voorstellen dat je blog erbij inschoot. Nou, je bent weer terug en nu gezond blijven en nog proficiat met het bruidspaar. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog felicitaties voor het bruidspaar. Hoop dat je nu weer beter voelt, maar rustig aan eerst maar. Luisteren naar je lichaam had ik als advies, toen ik ziek was. Al hoe moeilijk dat soms was, maar anders kwam je jezelf wel tegen hoor.
  het zonnetje daar moeten we van kunnen genieten, vitamientjes op doen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hé Elizabeth hopelijk blijven die nare grieptoestanden nu weg.
  Mooie creatie heb je daar ondertussen toch maar gemaakt !
  Tot een volgende ...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zoals ik je al eerder meldde ben ik gewoon blij dat je weer terug bent in bloggerland en heerlijk dat de bruiloft zo mooi verlopen is en jij weer helemaal opgeknapt. Nu gewoon weer lekker genieten van alles wat er op je pad komt en hopelijk mogen wij daar ook weer van meegenieten, lieve groetjes Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hoort van iedereen dat het zo'n hardnekkige griep is. gelukkig knap je weer op, en was je op de dag van de bruiloft wel in orde.
  Nog gefeliciteerd met het huwelijk! En succes met ale werkzaamheden.
  groeten Cream@

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Elisabeth,

  Goed om te horen dat je er weer een beetje bovenop krabbelt! Die akelige griep ook!
  Prachtige foto van het jonge stelletje en ik wens ze heel veel gelukkige jaren samen.

  Doe nog maar een beetje rustig aan, dan bouw je nog een beetje meer weerstand op
  Mijn schoonzus zegt altijd over mij: die moet je vastbinden en niet met elastiek haha
  anders blijft ze maar doorhollen.

  groetjes Frieda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Elizabeth,

  Via mijn mama haar blog (uit het hobbytaske) hier terecht gekomen.
  Gelukkig ben je nu beter , want ziek zijn , bah hé.
  Jij en Corrie hebben er elke een volger bij nu :-)

  Groetjes, Jaimie
  http://handmadebyjaimie.blogspot (mijn handwerkblog)
  http://creamiekes.blogspot.com (mijn knutselblog)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Pf, een tijd van hollen en (verplicht) stilstaan was dat dus.
  Gelukkig kun je nu weer in een normaal tempo verder én ben je weer in blogland :-) Ik heb je wel gemist hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gelukkig heb je geen snode 'niet-meer-blog'plannen. Ben blij dat je weer 'in de lucht' bent hoor. Ik ben zelf ook behoorlijk in de lappenmand, dus ik weet precies hoe dat voelde. En zo slecht getimed... bar.
  Maar gelukkig is DE DAG geweldig geweest en dat is toch ook heerlijk om op terug te zien.
  Fijn dat ze zo in de buurt wonen.
  Liefs
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 25. helaas zit ik ook in zo'n schuitje
  Ik kreeg in de meivakantie ook alweer een smerig griepvirus te pakken net als in de carnavalsvakantie Ik ben nog niet helemaal fit en het bloggen schoot er naast het haken ook meteen bijin Fijn dat jeje weer wat beter voelt Nu ik nog haha
  groeten chris

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh joh,.. ik kan mij het zo voorstellen,.. van mij hoeft het kroost zeker het huis niet uit. Gelukkig woont de jongste hier nog en merk wel als zij op vakantie is dat het zo rustig is in je huis,... geen vriendjes en vriendinnen over de vloer,.. stil hoor,..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Gezellig dat je weer terug bent Elizabeth, er is ondertussen dus wel
  het één en ander gebeurd en die griep ja,daar hebben wij hier in
  Groningen ook last van, 't herstel duurt lang..
  Ik zie weer uit naar jouw leuke berichtjes!

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Allereerst gefeliciteerd met het bruidspaar. Ik lees dat je het ook druk had met de verhuishulp, net als ik maar ik help mijn ouders omhuizen, volgens mij komt het wel ongeveer op hetzelde neer :)
  Fijnd dat de griep weer voorbij lijkt te zijn, wat kan een mens dan moe zijn van alles hè!
  Gelukkig heb je geen last van lege nest gevoel, je weet wel wat doen met je tijd denk ik zo ;)
  liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wow, wel veel allemaal, leuke en minder leuke dingen....
  Gefeliciteerd met het jonge stel, fijn dat je je die dag goed voelde!
  Hoop dat je je nu alleen nog maar fitter gaat voelen.
  Leuk om even weer van je te horen/lezen :)
  groetjes, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Tjonge jonge wat heb jij veel meegemaakt zeg, natuurlijk van harte gefeliciteerd met het huwelijk van je zoon, ik hoop van harte dat je nu wat opknapt en ik hoop ook weer te bloggen, want ik heb ook het nodige meegemaakt de afgelopen maand, maar ja, wij houden de moed erin.
  Heel veel groetjes van Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...