Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 16 mei 2013

Kaartjes voor jubilea ...

Deze tijd van het jaar zijn er veel mensen in onze familie- en kennissenkring die trouwen, èn die een huwelijksjubileum te vieren hebben...
Hoewel ik het lang niet meer had gedaan, ben ik toch weer aan het kaarten maken geslagen!
Ik vind het nog wel altijd moeilijk om goed vorm te geven aan een kaart, en daarom maak ik graag gebruik van sketches voor een lay-out of van een voorbeeld. Na een paar kaarten gemaakt te hebben, merk ik al dat  ik er mijn eigen draai aan ga geven. Geïnspireerd door alles wat ik in mijn voorraad vind, borrelen er weer nieuwe ideetjes op...


Bovenstaande kaart maakte ik voor een oud oom en tante... Het idee is niet van mezelf, maar de kaart is gelift naar een voorbeeld dat ik tegen kwam. 
Ik vond ook dat de binnenkant er wel leuk uit mocht zien:


Ik heb echt met veel plezier aan deze kaart gewerkt. Als je speciaal een kaart voor bepaalde mensen maakt, dan beïnvloedt dat ook soms je keuze's in materialen en kleuren. 

detail ...
Voor een ander echtpaar - mensen bij ons uit de kerk - maakte ik een kaartje voor hun 40- jarig huwelijksjubileum. Misschien is het iets 'te zoet' geworden, maar ik vond het erg leuk om nu eindelijk eens mijn Hema papierblock te gebruiken, dat ik al een heel lang onder in de lade had liggen..


de binnenkant waar de persoonlijke tekst nog moet komen...


Intussen maakte ik nog meer kaartjes..., maar daar moet ik nog foto's van nemen.
Ik ben wel duidelijk in de paper-mood gekomen, geloof ik...

14 opmerkingen:

 1. Prachtige kaarten heb je gemaakt, Elizabeth! Net als jij vind ik het vaak moeilijk om kaarten vorm te geven. Voorbeelden gebruiken is dan ideaal. En als je gaat werken met wat je in voorraad hebt, wordt het vanzelf anders dan het origineel. Maar ik blijf er eerlijk gezegd altijd onzeker over.
  Je beide kaarten vind ik heel mooi. De tweede is wat mij betreft zeker niet te zoet. Mooi juist! Zelf ga ik dan meestal zitten kliederen met inkt aan de randen, maar of het daarvan opknapt.... ;-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaarten Elizabeth! Zelfs ik vind de 2e niet te zoet, maar ik ken niet de mensen waar het naartoe gaat. Ik vind het moeilijk om "zomaar" kaarten te maken, voor de voorraad. Als ik en kaartje maak, is dat altijd gericht voor iemand; soms wel eens lastig, want niet alle gelegehedden dienen zich op tijd aan, op en moment dat er tijd is om te knutselen ;-)
  IK hoop de andere kaartjes ook van je te kunnen bewonderen, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik geniet van je kaart en vooral van de vlaggetjes ♥

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat kan je zeker wel zeggen, ze zijn prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh die laatste kaart die vind ik supermooi, helemaal nbiet te zoet hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie kaarten Elizabeth, vooral de laatste is helemaal mijn smaak, dus zeker niet te zoet en ik ben weer een ideetje rijker :)
  Bij mij ligt het kaarten maken al meer dan een jaar stil :(
  Ben blij dat je weer plezier hebt in het hobbyen en het met ons deelt!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, Elizabeth, dat ziet er weer erg origineel uit. Als je eenmaal bezig gaat, komt de inspiratie meestal vanzelf. Als ik ze zie, krijg ik ook wel weer zin om kaarten te maken. Maar ja, ik heb geen hobbykamer waar ik zo kan weglopen en alles lekker laten liggen. Soms heb ik meer werk aan het neerzetten en weer opruimen, dan aan het kaarten maken.
  Laat maar gauw je andere kaarten zien.
  Groetjes van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk, even iets heel anders doen. En stuk voor stuk plaatjes geworden. Ontzettend leuk om zoiets te krijgen, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Elizabeth,

  Oh wat een schitterende kaarten, en zoet mag ook nog als je wat ouder bent hoor, niet ?:-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk Elizabeth dat je ook met kaarten in de weer bent, ze zijn
  erg leuk geworden!

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zijn prachtig! Als ik zo'n kaart zou ontvangen ben ik er heel blij mee .... Je bent lekker creatief bezig en van het een komt het ander... Weer eens iets anders dan haken/breien.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige kaartjes heb je gemaakt Elizabeth ! Ik zou ook graag nog eens een kaartje maken maar zo gemakkelijk vind ik het niet.
  'k Ben benieuwd naar jouw andere kaartjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Elisabeth, ik lees net een aantal blogjes van je en terug. Dacht dat ik er wel heel veel gemist zou hebben, maar door je "noodlottige" pauze, waren het er dit keer iets minder. Balen joh van die griep. Hij was erg hardnekkig. En wat maak je telkens prachtige kunstwerken. Zo ook de kaart. Creatief in hart en nieren, dus.
  Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...