Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 22 mei 2013

Hippie ...Een tijd geleden blogde ik over het nieuwste boek van Arne en Carlos, zie dit bericht.
Voor mij was toch wel één van de grootste trekpleisters het breien van een Hippie.
Rond de voorjaarsvakantie had ik een aantal kleurtjes wol van Dalegarn ingeslagen...


Dat had ik speciaal gedaan om de poppen van Arne en Carlos te breien. 
Na Maggie vond ik het wel lekker om een wat kleinere pop te maken, dus eerst maar een Hippie!Bij de poppen van de Noorse heren begin je met de voeten, en het heerlijke is dat je bijna niets meer in elkaar hoeft te zetten omdat je alles aan één stuk breit.De bloemenschoenen en het jurkje breide ik ongeveer gelijkertijd, want een beetje afwisseling is me altijd welkom! De ogen van de Hippie worden op de pop gemaast en ik vind dat eigenlijk net zo geschikt als de manier waarop de ogen van de gewone poppen gemaakt worden. Een beetje 'eng' blijven ze wel, maar het geeft ook wel weer karakter. 
Ja, het is maar hoe je het noemt.... want 'mijn mannen' vragen zich af waarom we vogelverschrikkers ìn huis moeten hebben....Hippie kreeg van mij een bodysuit in het groen met een romantisch randje aan de mouwen en een vrolijk oranje jurkje. Ze is echt een natuurtypetje...
Helaas kan ze nog steeds niet naar buiten met dit weertype, daarom zit ze nu maar binnen te discussiëren en zweverige plannen te maken met haar vriendin in wording, omdat zij nog helemaal geen kleren heeft!Waar zouden ze het toch allemaal over hebben?

12 opmerkingen:

 1. Heerlijk, een Hippie. For old times sake ;-)
  Die A en C poppen zijn echt zó leuk!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn zulke leuke poppen, ze zien er altijd weer anders uit in andere kleurtjes. Ik vind Hippie geweldig en de mannen..... och ze weten niet beter, die komen van een andere planeet ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet toch ook nog maar eens met 4 pennen leren breien. Leuk weer met die kleurtjes.
  Laat ze vandaag nog maar lekker bij de kachel zitten anders vat ze nog kou.

  Groeten van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze ongelooflijk leuk,het ongelooflijk knap om ze te breien ook,ik denk dat ik met meer als 2 breinaalden ontzettend in de clinch zou liggen met de wol en het patroon en er menig woordje gevloekt zou worden ,werken met een haaknaald gaat me beter af....maar ze zijn zooooo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke hippie Elizabeth, ik ben er keijaloers op! Na mijn wolmuis stond dit al op mijn to-do lijstje als volgend project, maar jij bent me voor! Je kan dinsdags meedoen met de blogs, want dan is het arne en carlosdag! Ze zijn leuk om te maken en je hebt hele toffe kleurtjes gebruikt, ook dat randje aan haar t-shirt is superleuk!
  Hou ze nog maar wat binnen met dit weer of ze wordt nog ziek, lekker koffiekletsen met haar vriendin.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, ik vind je hippie zeer geslaagd, die mannen bij jou in huis hebben er gewoon geen verstand van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-) Tja dat weet ik ook niet maar zal wel over hoe mooi de bloemen bloeien en wat ze daar mee gaan doen. Ik denk kransjes maken voor in het haar... Wat is ze leuk geworden, heel mooi.. Ben benieuwd naar haar vriendin...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige pop en de kleuren die je gebruikt hebt voor kleren en schoenen. Super.
  Wat weten mannen nou van poppen.... gewoon de opmerkingen negeren.
  Voor de andere pop maar gauw iets maken... het is veel te koud zo in het ondergoed. Leuk werk om een kapsel en kleding te bedenken. Succes ermee en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze is leuk geworden, hoor en laat je mannen maar praten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ooh heerlijk om zo al die kleurtjes bij elkaar te zien en dat je daar dan lekker die leuke poppen van kan breien. Je schiet wel lekker op! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Poppen blijven fijn om te maken. Ik moest wel lachen om je opmerking dat je twee dingen tegelijk maakt voor de afwisseling: dat is zo vreselijk herkenbaar ;)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...