Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 24 februari 2012

Meebreideken blok 47: FlesjesVandaag hebben we weer een structuurpatroontje op het programma staan. Het is ook een soort boordpatroontje, want je gebruikt afwisselend rechte en averechte steken.
Ik vond het patroontje in het 850 stekenboek. 

Blok 47:  Flesjes

Het aantal steken voor dit motiefje moet deelbaar zijn door 6, plus eventuele kantsteken.

Zet 46 steken op en brei 4 naalden ribbelsteek, zodat de 1e toer van het patroontje aan de achterkant begint!  Alle oneven toeren worden dus aan de achterkant van het lapje gemaakt.

Toer 1-3-5-7-9-11-13-15: 2 rb.st, ( 2av – 1 r) steeds herhalen, eindigen met 2 rb.st

Toer 2-4-6-8: 2 rb.st, ( 1 av – 2 r – 1 av – draad voor en 1 steek av afhalen – 1 av – 1 omslag (draad over de naald naar achter) – de av. afgehaalde steek over de av. gebreide steek èn de omslag heenhalen) steeds herhalen, eindigen met 2 rb.st

Toer 10-12-14-16: 2 rb.st, (1 av – draad voor en 1 steek av afhalen – 1 av – 1 omslag (draad over de naald naar achter) – de av. afgehaalde steek over de av. gebreide steek èn de omslag heenhalen- 1 av – 2 r) steeds herhalen, eindigen met 2 rb.st.

Deze 16 toeren enkele keren herhalen totdat je een lapje hebt van 19 cm. Probeer wel een flesjesmotief af te krijgen, dus eindigen met toer 8 òf 16, dat is wel het mooist! Brei dan nog 3 of 4 toeren ribbelsteek en kant alle steken af.Heel veel breiplezier...!

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er weer prachtig uit
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi flessenpatroon, geeft een leuk effect.Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk patroon, het ziet er erg behaaglijk uit, heerlijk ook voor een warme wintertrui!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er leuk uit en ik ben zo benieuwd hoe de deken er in totaal uit gaat zien. Dat moet toch al een flinke deken worden . Ik heb zoveel patronen voorbij zien komen dat wordt minstens een royale twee persoons.
  Elizabeth ik heb een link op het Blog staan, rechts boven naar de patronen van Jessica Tromp, dan kan je toch kijken, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi patroontje,je heb al een groot aantal lapjes.
  Dat zal zeker een mooi deken worden.
  Groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. proost :-)) het lijkt een beetje op de planterek die ik van de week al heb gemaakt. Het blijft leuk om al die verschillende steken uit te proberen. ik blijf het top vinden dat je elke week zo trouw een blokje plaatst en ik maak er dankbaar gebruik van.

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooi patroontje is dit! dank je wel! fijn weekend, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sorry dat ik bijna niet heb gereageerd op jouw blogs maar je weet wel waarom ....is moeilijk om na dagen niet te 'bloggen' alles bij te lezen ....maar ik vind jouw flesjes weer geweldig !!!

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zo benieuwd naar de hele blokken deken. Worden het allemaal verschillende blokken?

  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik val nu pas in met de meebreideken,erg leuk.Ik zou ook wel willen beginnen,heb je aparte link waar alle blokken op hebt staan,gr.diny.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig blog met al die mooie voorbeelden. Ik zocht er een voor een babyvestje.
  Zo moeilijk om te kiezen. Het zijn de flesjes geworden, alleen niet versprongen. Schattig. Heel erg bedankt voor al dat mooie werk. Groet van Francine.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...