Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 maart 2019

Patience ... Crea 5219
Patience... geduld...
Nou, de eerste vraag die ik me stelde was of ik wel geduld had.
En ik weet het eigenlijk niet zo goed. Er zijn soorten van geduld, denk ik.
Als ik in de file sta, dan ben ik van binnen niet zo geduldig, maar ik gedraag me wel geduldig.
Het kan nu eenmaal niet anders.
Bij de supermarkt heb ik wat minder geduld als er een lange rij staat. Ik houd gewoon niet van wachten.. Wachten is niks doen en daar kan ik niet zo goed tegen.
Begrijp me goed... het is niet zo dat ik altijd maar van mezelf wat nuttigs moet doen... Ik mag gewoon lummelen, nadenken, de tijd nemen... Dat zijn vaak hele goede momenten!
Wachttijd kun je gebruiken om na te denken en dat probeer ik dan ook wel, of ik ga mensen observeren.Maar als er een bol wol in de klit zit, heb ik eindeloos geduld om die te ontwarren. En als ik echt iets wil weten of maken, dan heb ik ook heel veel geduld om zover te komen.Op internet heb je tegenwoordig heel veel filmpjes de je laten zien hoe je iets moet doen. DH vindt het handig om te kijken hoe de fruitboomsnoeier te werk gaat bv.
Daar heb ik dus niet het geduld voor. Ook op hobbygebied zijn er zoveel filmpjes te bekijken, maar ik doe het zelden. Geef mij maar een beschrijving of een paar foto's die de stappen laten zien.
En waarom? Omdat ik dan zelf mijn tempo kan bepalen.
Zo vergaat het mij ook met films kijken; ik houd er niet van! Geef mij maar een boek..
Voor sommige films maak ik wel een uitzondering hoor, maar dan moeten ze ook echt keigoed zijn!

Er gebeurt echt iets heel raars met mij als ik een filmpje moet bekijken. Ik heb dan altijd kritiek; teveel geklets, herhaling, op het cruciale punt iets niet goed laten zien, langdradig... en in no time breek ik het filmpje af.
Oh, dit vind ik eigenlijk wel erg...
En daarom vond ik dat ik maar eens een oefening in geduld moest doen deze week bij Crea 5219!


Omdat ik wil oefenen met verschillende stijlen art journaling, heb ik wat linkjes en een enkel filmpje opgeslagen. En zo heb ik deze week het één met het ander gecombineer en mezelf gedwongen goed te kijken. En ik moet zeggen dat het bij dit filmpje meeviel.
Mijn resultaat is niet zo netjes geworden als het voorbeeld, maar dat vind ik niet erg.
En ik vond het erg leuk om eens iets totaal anders te maken en heb er ook weer van geleerd!


De achtergrond met gekleurde vakjes schilderen.
Dan met een sjabloon de witte afdrukken maken.


Tekenen van de arcaden aan de zijkant, de bloem en de lollipop.
Ingekleurd met witte acrylverf en daarna accenten toegevoegd.
Meer zien van week 11 Crea 5219 over Patience?
 - Marjan Maakt
 - Juffrouw Ooievaar
 - Knutselpret
 - Blauw ruitje
 - In de weer
-  Made by Céline

Het thema voor volgende week is Talking.


22 opmerkingen:

 1. Ja gek toch. Voor sommige dingen hebben we uren geduld en voor sommige dingen absoluut niet.
  Maar meestal hebben we met onze hobby het meest geduld. Heerlijk kladderen op een papiertje dus, dat vraagt toch ook veel geduld. Je hebt er een mooi fleurig geheel van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het eerste stukje van je blog herken ik me helemaal! Wachten vind ik zó níet fijn! En waarom? Ik heb tijd genoeg en toch maak ik me druk wanneer ik ergens wachten moet. Terwijl inderdaad die bol wol die uit de knoop gehaald moet worden rustig een hele poos mag duren.... Ik denk dat het onbewust te maken heeft met zelf willen bepalen hoe mijn tijd ingedeeld gaat worden... Toen ik nog werkte moest ik al zoveel en nu ik niet meer werk wil ik minder 'moeten' en dus ook niet 'moeten'wachten, hihi.
  Maar wat filmpjes kijken betreft, denken we heel anders: ik kan er niet genoeg zien! Héérlijk vind ik dat! Terwijl ik brei, draait er bijna altijd wel een filmpje op mijn tablet. De ene keer keer gaat zo'n filmpje over handwerken, de andere keer over bijvoorbeeld knutselen. Het filmpje met de film hierboven vind ik schitterend! Ik heb hem meteen in mijn afspeellijst gezet want die wil ik nog wel eens vaker bekijken. Alleen dat muziekje.... dat vind ik dan weer minder en zodra ik merkte dat er niet gesproken werd, ging het geluid lekker uit ;O)
  Maar goed, nu naar je mooie werkstuk van deze week; schitterend! Mooi zoals je het filmpje hebt gevolgd en uitgewerkt. Is het een techniekopbouw die je vaker gaat volgen? (ik wel denk ik :-) Dank voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. .... geen geduld hé, ik heb een typefout gemaakt....
  Ik bedoel natuurlijk: Het filmpje met de LINK hierboven....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh, wat is jouw verhaal herkenbaar, het zou over mij geschreven kunnen zijn. 😀😀

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geduld.... nee dat heb ik niet. Maar jij hebt geen geduld voor een film, maar wel voor een boek, terwijl een film veel eerder klaar is dan een boek.
  Maar een boek speelt zich wel meer in je hoofd af, dus meestal mooier dan een film.
  Geduld is een raar iets. Voor eindeloos steekjes is het geen punt, maar als iets niet doet wat het moet doen (een apparaat dus) dan kan ik het bij wijze van ongeduld zo uit het raam gooien haha!
  Ach, denk dat we dat allemaal wel hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het geduld op kunnen brengen om even naar het filmpje te kijken en inderdaad, je steekt er wat van op alhoewel ik het wel lang vond duren. Ik kijk bijna nooit naar zoiets maar ja deze keer toch maar geduldig geweest. Jij hebt er weer wat moois van gemaakt. Heerlijke bezig geweest dat zie je er wel aan af. Ik vond dat de mevrouw van het filmpje wel hele schone handen bleef houden, haha dat is bij mij meestal wel anders. Groet en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, we lijken eigenlijk op dit gebied best veel op elkaar 😁 maar als ik de reacties hierboven lees, lijken heel veel van deze dames op elkaar. Ik hoop alleen dat ik niet zo word als mijn moeder, die heeft bijna nergens meer geduld voor, dat is heel naar voor zowel haarzelf als haar omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geduld hebben voor iets waar je zelf niet voor kiest is niet makkelijk. Maar zodra het iets met handwerken te maken heeft is mijn geduld oneindig. Iets waar manlief dan maar heel moeilijk begrijpen kan.
  Wens je een fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken vrijwel alles wat je beschrijft. Films kijken hou ik niet van, heel af en toe met mijn dochter. Ik doe het ook veel liever met een goede beschrijving, die kun je erbij pakken en opzij leggen. En wat verschillende soorten geduld betreft lijken we ook wel op elkaar.
  Je art journal-werk is prachtig! Daar heb ik tot nu toe het geduld niet voor gehad, om dat te leren. Even snel een klein tekstje handletteren doe ik nog weleens.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Door deze opdracht denk ik meteen eens na over mijn eigen geduld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi thema! Past heel erg in mijn leven momenteel ;-)
  En mooi uitgewerkt!
  Groetjes en fijn weekend,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In het meeste herken ik mijzelf ook. Geduld heb ik niet in grote mate :). Maar van handwerken word ik weer redelijk zen. Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook voor mij herkenbaar! Maar we wachten soms ook veel. Wel heb ik nu ik ouder ben meer berusting in situaties waar het niet anders is. Weet dat het erbij hoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk gedaan, je hebt zeker geduld nodig want telkens moet je wachten tot de verf droog is.
  Zelf heb ik veel geduld met handwerken, ook als ik iets moet uithalen, ga ik gewoon weer opnieuw beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan merken dat ik zelfs met lezen en films kijken ongeduldig wordt. Dus wel gedeeltelijk herkenbaar. Je werkje is prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geduld soms heb je uren geduld en op een andere manier is 5minuten al heel lang grappig toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo herkenbaar, ik heb veel geduld, maar kan ook heel ongeduldig zijn. Er bestaan gewoon verschillende soorten geduld, bedenkt ik terwijl ik dit schrijf. Ik heb geduld als ik de dingen doe die ik leuk vind en bij al het andere waar ik geen geduld voor is, komen ergenis en tijd met elkaar in gevecht. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik denk dat we het allebei in ons hebben, geduld en ongeduld ;) Het ligt er maar net aan wat we aan het doen zijn! Mooi uitgewerkt, kijk daar heb je toch weer geduld voor nodig :) Ik kijk regelmatig naar een filmpje, toch wel handig hoor :-) Groet en een fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik bekeek als eerste je artjournal en daar werd ik vrolijk van! Het leek me iets frivools, iets lenteachtigs! Daarna las je verhaal en inderdaad geduld is een schone zaak. De ene keer is het makkelijker dan de andere keer. Toch mooi om er via deze Crea over na te denken en er iets moois van te maken. Dat van die filmpjes kijken is heel herkenbaar. Ik hou daar ook niet van. Ik lees liever! Fijn weekend! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo bijzonder te lezen dat velen zich herkennen in jou schrijven,
  zo herken ik mijzelf daar ook helemaal in. Het lijkt wel of
  creatieve mensen een heleboel hetzelfde ervaren. net zoals je schrijft
  over een voorbeeld filmpje bekijken, zelf zit ik dan ook vaak te
  mopperen zo van pfff schiet nu maar op en laat zien waar het om gaat.
  zelf kan ik ij ook zo ergeren in supermarkten als mensen alles zo
  onlogisch op de band zetten alsof ze alleen op deze wereld zijn terwijl
  er een giga rij staat te wachten. Ohhh erg hé eerlijk gezegd schaam ik
  me daar ook wel voor hoor. En net als jij heb ik ook engelen geduld om
  een bundel sieraden of draden te ontknopen.

  Je art journal bijdrage vind ik ook deze week weer ZEER geslaagd, en mooi
  te lezen dat je door het filmpje te bekijken er weer iets hebt bijgeleerd.

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Geduld genoeg, maar er zijn momenten ...., haha. Filmpjes met uitleg over technieken, doe ik altijd zonder geluid, tenzij ... Soms wordt er zoveel gekletst, over de stof gestreken, de draad geaaid. Daar wordt ik ongeduldig van en zeker als blijkt dat men de camera niet goed heeft staan. Heerlijk stukje en ondertussen laat je weer een mooi werkstuk zien. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben in veel dingen ongeduldig maar laat mij een grote border met vaste planten opruimen na een winter en ik ga daar met veel geduld en liefde aan de slag. Iedere vierkante meter wordt rustig ontdaan van plantresten, onkruid en afgestorven blad. Heerlijk werk!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...