Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 22 april 2015

Niet veel handwerken ...

Nou, ik weet niet wat het is de laatste tijd... Maar ik zit maar weinig te handwerken. Er gaan dagen voorbij dat ik geen steekje heb gemaakt... Ik kan het zelf niet geloven, maar het is gewoon zo.
Wel ben ik druk met het knippen van papiertjes en lapjes voor de Gossip.


Er moeten 78 hexagonnen gemaakt worden en nog 48 deeltjes voor de dresden plates.
Over ruim een week gaan we twee weken trekken met een camper en het leek me wel een leuk werkje voor op vakantie en onderweg!



Eén grote Dresden plate is af en is ook op de ondergrond geappliceerd. En de Gossip quilt 'groeit' op het laken ...


Het wordt tijd om wat blokken aan elkaar te gaan zetten, want nu oogt het zo rommelig...
Maar het gaat om het idee. Ik ben nog steeds blij met deze kleurencombinatie. Het is fris, vrolijk, echt lentesfeertje...


Ik had het laatje met stofjes voor de Gossip op m'n tafel gezet en Spooky zag er meteen een bedje in!
Iedere keer zoekt ze dit plekje weer op ... en het is zo'n leuk gezicht.


Alhoewel ... Dit laatje ook maar even uit proberen ... Fijn hoor al die lapjes van het vrouwtje!

Naast de voorbereidingen voor de camperreis (boeken halen, naar de ANWB, ander tafeltje uitzoeken, vakantiespullen tevoorschijn halen) wordt het ook tijd om de kledingkast te inspecteren.
De echte dikke winterkleding kan eruit en de zomerkleding heb ik ook tevoorschijn gehaald.
Tja, en dan is het soms ook tijd voor wat nieuws...


Ik maak het niet vaak zo bont hoor ... Maar ik kon goed slagen en dan doe ik maar eens gewoon gek.
Er gaat trouwens een heleboel oude zomerkleding weg; het één is te klein, het ander is het net niet meer en soms zijn dingen toch echt oud en verwassen...

Nou ja, ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar als ik dan de zomerkleding weer zie, dan moet het eerst ook allemaal weer in de was. En dat geeft weer een berg stijkgoed!
Ik vind strijken niet erg, maar het gaat natuurlijk wel ten koste van de handwerktijd.



En dan is er nog de tuin ... Vandaag heb ik wat plantjes gehaald, maar ik heb nog niet eens tijd gehad om ze te poten!
Morgen eerst 6 uurtjes werken en dan hoop ik dat de zon 's middags schijnt ...
Ik wil er nog even van genieten, want vanaf vrijdagavond verwachten ze regen en heel ander weer!

25 opmerkingen:

  1. Gossip quilt is zo mooi van kleur. En leuk de kattenfoto's. nieuwe kleding altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, twee weken trekken met een camper!
    Lief die Spooky, hij zal de lade en de stofjes wel missen die twee weken.
    Hier ook heel ander weer na een lange periode met veel zon. Komende week elke dag wel regen zoals het ernaar uitziet. Hier nog wel een heel enkel keertje net even onder nul. Denk om je plantgoed, ijsheiligen...
    Heel veel voorpret voor de vakantie!
    Groetjes, Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kunt tenslotte maar één ding tegelijk. En voorbereiden moet ook gebeuren, daar heb je straks plezier van. Ik hoop toch voor je dat je niet te vroeg je zomerkleding tevoorschijn hebt gehaald want volgende week wordt het echt koud.
    Je hebt je nieuwe kleren mooi op elkaar afgestemd.
    Ik ga mijn kleding echt niet nog een keer opnieuw wassen.
    En vrijdag staan die plantjes natuurlijk mooi in je tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige quilt. Mooie kleuren ook, maar wat een werk lijkt me dat. Doe je dat allemaal met de hand? Ik wens je alvast een fijne vakantie en hoop dat je morgen nog even van de zon kunt genieten. Ik had zo gehoopt dat ik het weekend fijn in m'n tuintje kan zitten met m'n breiwerk, maar het zal wel te koud zijn. Dan maar binnen breien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe niet alles met de hand hoor ... sommige rechte stukken gaan vlotter op de naaimachine. Maar het appliceren gebeurt wel met de hand.

      Verwijderen
  5. Heel wat voor te bereiden voor 2 weken weg. Ik ben altijd bang dat ik te weinig meeneem. Ik ben niet zo'n strijker, laat het oplopen en dan moet het gebeuren. Spooky weet de plekjes wel te vinden. Succes met alle bezigheden voordat je op reis gaat. De Gossip ziet er lekker uit. Mooie tinten. Groet, dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een herkenbaar verhaal! Half Mei gaan wij er ook weer met de camper op uit. Het handwerken wil hier ook niet vlotten. Jou quilt word prachtig maar dat kan ook bijna niet anders als je in een lief gezelschap bent. Ik heb er 2 van die lieverds die zich heerlijk kunnen vermaken in vrouwtjes rommelkamertje.

    Alvast een fijne camper vakantie.
    Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er loopt hier nog een poes rond, onze dikke Boofy.. Maar zij houdt zich altijd wat op de achtergrond.

      Verwijderen
  7. Ik heb ook zo van die periodes dat het handwerk eventjes op een lager pitje gaat... Even wat minder zin, geen tijd,...
    Nou, je hebt jezelf wel goed laten gaan met je aankopen ! En dat alles toch niet op 1 dag ?!? Hihi hoe reageerde je man ? Heeft hij niet onmiddellijk zijn bankrekeningsaldo nagekeken ? ;-)))
    Fijn voor je dat jullie vakantie korterbij komt ! Zeker als je met de camper op verlof gaat, is de periode er nét voor ook een beetje vakantie, vind ik toch... De voorbereidingen, alles uitzoeken wat er de camper in moet, camper poetsen...

    PS poes in lade - da's weer eens iets anders dan een kat in een zak ;-))))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, manlief vind het prima! En ja, alles in één dag, zelfs in één morgen...
      Ik liep er gewoon tegenaan, het paste, het stond me ... Voila, het mocht mee naar huis!

      Verwijderen
  8. Je quilt wordt echt erg leuk en mooi zo die kleuren ,vind dat je nog een heleboel doet ,en lekker even wat nieuws en nee ik was dan niet weer alles hoor ,bovendien draag ik ook veel het hele jaar door met en zonder vestje ,,en ja dan nog de tuin er is altijd wel wat te doen toch ,fijne weken straks ,lekker de wijde wereld in .

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige quilt wordt dit zeg! Gelijk heb je, je hebt echt wel hele mooie stofjes uitgekozen die het een fris tintje geeft. Goed dat je al veel geknipt hebt, dat kan lekker mee op vakantie, misschien ook nog een borduurtje of een breiwerkje? (om af te wisselen) Je kledij vind ik nog OK, ik koop meestal felle kleuren die worden gecombineerd met soberdere tinten. En je tuin, dat komt in orde hoor met al die plantjes.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er gaat zeker ook brei- en haakwerk mee hoor! De tas staat al klaar...

      Verwijderen
  10. Wat ben je lekker aan het 'studderen'! Heerlijk om met de voorbereidingen van een reis bezig te zijn en dan natuurlijk helemaal als het om een camper gaat :-).
    Je bent goed bezig geweest in de kledingkast, het ziet er heerlijk fris en fleurig uit!
    Ja en dan je Gossip....iedere keer ben ik weer onder de indruk van de kleuren, ik vind ze zó mooi bij elkaar passen. De quilt vordert al lekker en als je straks onderweg lekker veel steekjes hebt genaaid, dan zie je de Gossip groeien wanneer je weer ghuis bent. (Maar misschien kom je wel niet aan de steekjes goe, genieten van het vrije leventje en de omgeving is immers óók heel fijn!
    Ach wat hebben Spooky en jij toch een plezier van elkaar: Spooky van al die fijne plekjes die jij steeds weer maakt en jij van het kijken naar Spooky! Ik herken het uit de tijd dat wij katten hadden....
    Fijne donderdag nog en geniet nog even van het zonnegje als dat nog lukt!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind je grossip zo mooi he? die kleurtjes zijn ook net wat je zegt lekker fris!
    Enne.. groot gelijk dat je kleine dingetjes meeneemt, zo lekker makkelijk als je in je tuinstoel zit. Alleen lijkt het me niet handig om onderweg met die werkjes bezig te zijn. daar houd ik zelf altijd een makkelijk groot project voor. Ongemerkt doe je nog een heel rukkie.
    En je zomerkleding nog een keer wassen als het zomer wordt? Mens je lijkt wel niet goed! Je ruimt ze toch schoon in de kast als het winter wordt? Wat wil er mee gebeuren? Maar ja... zo heeft ieder zijn tic hè... ;-)
    Ik moet nodig aan het opruimen in mijn kast... Heb vanmorgen weer 2 nieuwe setjes gekocht, dus moet er weer ruimte gemaakt worden...
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, dan ligt alles opgevouwen op elkaar en soms doe ik het in plastic zakken ..
      Ik vind het dan een beetje muf ruiken en alles is zo verkreukt...
      Even wassen, buiten drogen, strijkijzertje erover en ik ben weer helemaal tevreden!

      Verwijderen
  12. Het gaat bij jou al net als bij vele anderen. Het zijn vaak de gebruikelijke dingen die gedaan moeten worden voor je op vakantie gaat. En wat de kleding betreft het is toch ook wel eens fijn om gek te doen als je dingen ziet die leuk zijn. Door kleding die lekker zit en die je met plezier gekocht hebt voel je je vaak ook veel plezieriger. En dat is ook belangrijk. De Gossip wordt ook leuk en heeft een frisse kleur. Gezellig lapjes knippen om mee te nemen is ook belangrijk. Waar gaat de reis naartoe heb je al vaste plannen of zie je wel waar de zon gaat schijnen. In elk geval wens ik je nu al vast veel plezier met de voorbereiding.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, de plannen zijn dit keer Zuid-Frankrijk (Ardeche) en dan richting Pyreneeën en misschien even Spanje in piepen... Maar we gaan het wel zien! We genieten van elke kilometer, we stoppen als we zin hebben en zo ook weer als we verder willen.

      Verwijderen
  13. Wat maakt het uit..!! Dan handwerk je lekker niet ;)! Doe waar je zin in hebt, alles komt in golven en.. soms ook gewoon even niet! Het valt me vaker op dat op sommige handwerkblogs het 'moeten' wel heel erg bovenaan staat... om eerlijk te zijn haak ik dan juist af. Het lijkt dan meer een soort wedstrijd te worden terwijl juist het plezier en genieten bovenaan staan volgens mij ;)
    Lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ach ja heeft iedereen dat niet op zijn tijd de ene keer doe je meer als de andere keer maar je quilt wordt erg mooi om jaloers op te zijn !!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi wordt het en een goed idee om het mee te nemen in de camper. Dan heb je toch minder was en tuin om te onderhouden en heb je alle tijd om heerlijk tot rust te komen en lekker te handwerken... Wat een heerlijk vooruitzicht.... Lekker gaan genieten....

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je bent dan niet veel aan het handwerken maar je bereid wel veel voor, voor in de vakantie.
    Ik weet helemaal hoe je voelt maar soms moet je het ge woon toelaten. Ook ik heb wel 3 zakken kleding weggebracht naar de kledingbak, en mijn kasten schoongemaakt het geeft een fijn gevoel. Ik zit nu 13 jaar in het huis en heb al die tijd te weinig opgeruimd en weggedaan, nu doe ik elk weekend wat en ben bijna aan de lapjeskast toe. Geniet maar lekker van je vakantie over een weekje, even iets anders.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Niet handwerken?! Je bent toch lekker bezig in elk geval! Mooi, je quilt in wording, prachtige kleurtjes! Kleding wassen doe ik ook bij de wissel. Als het zolang hangt, zit er toch een ander luchtje aan, dan wanneer het uit de was komt.
    Bij jullie dus ook een Spooky in huis (bij ons een Spookie, maar misschien heb ik het vorige keer wel met een 'y' getypt, ik weet alleen zeker dat het met 2 'oo's moet). :-)
    Fijn weekend, ik hoop dat het meevalt met het weer voor maandag!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De Gossip wordt mooi, leuk ook het Dresden blok. Fijn dat je zo goed geslaagd bent met de zomerkleding. Hopelijk is het nog gelukt om gisteren even buiten te zijn, want nu is het idd regen. Hier doen we de plantjes na de vakantie pas, want zoon en dochter zijn er niet zo zorgzaam voor. Alvast een fijne vakantie gewenst, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het zijn leuke kleuren voor je quilt. Heel herkenbaar de voorbereidingen voor de camperreis. Wij zijn ook aan het voorbereiden. Ik heb ook van allerlei handwerkjes bij me. Soms komt er niks van maar je wilt het toch bij je hebben. Geniet van je vakantie.
    groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...