Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 april 2015

Waar blijft de tijd ...

Vinden jullie de dagen ook zo snel gaan? De tijd glipt me gewoon door de vingers. En 's avonds denk ik 'wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan?' En toch ben ik aldoor bezig ...Nu de zon wat vaker schijnt en de temperaturen omhoog gaan, vind ik het heerlijk om de weer in de tuin te kunnen zitten. Maar wat was het daar een rommeltje ...
Na een kleine 20 jaar zijn de palen van de pergola en van de schutting verrot en het hele spulletje staat zo wankel als wat. Ook de dennen die op de erfafscheiding staan, hebben het begeven en zijn i.p.v. bruin nu groen. Nou ja, dat is eigenlijk al een paar jaar aan de gang, maar het is nu wel heel erg...
Er zijn twee dilemma's ... 1. We willen eigenlijk nog steeds verhuizen en willen het daarom niet al te groots aanpakken.  2. We komen er niet uit wat we willen op de plaats waar de dennen staan. Overal houten schutting vinden we toch een beetje teveel van het goede. En we willen niet een poos te kijk zitten met klimplantjes of kleine dennetjes. We wonen op een hoekje en iedereen komt langs, bij wijze van spreken ...De lantaarn is ook helemaal scheef; omgewaaid bij een storm en ook niet meer te maken...
De floxen in de bloembakken zijn er eindelijk uit! Er zat een ziekte in en ieder jaar kwamen ze wel op, maar na verloop van tijd werd het blad helemaal beschimmeld wit...


We hebben behoorlijk wat mos in de tuin op sommige plekken. Dat heeft alles te maken met weinig zonlicht, doordat er achter en naast onze tuin 3 hele grote bomen staan. Het geeft echt sfeer, maar we hebben toch gevraagd of er één gekapt mocht worden. Het gras deed het slecht en 's morgens hadden we minimaal zon. En de gemeente vond het goed en heeft alles keurig voor elkaar gemaakt.En zelfs binnenshuis merken we een groot verschil. Het is nu veel lichter in het eetkamerdeel!


Maar goed, ik had van de week behoorlijk wat mos te verwijderen. Tussen en op de bielzen die achterin de tuin liggen was het heel groen. Op deze foto is het al aardig weg..., ik vergat natuurlijk weer foto's te maken voordat ik begon...En omdat de lavendelbosjes stuk voor stuk dreigden te vallen door geknapte elastiekjes, besloot ik dan eindelijk maar eens om te oogsten. Nou, dat heb ik geweten ... 'Wat een luft...', hoorde ik onze jongste elke dag zeggen als hij binnen kwam. Tja, het schijnt nogal door te dringen, terwijl het zakje toch keurig dicht zit en in de garage ligt ... 
En als we het dan toch over Robert (19) hebben; ik ben eigenlijk hartstikke trots op hem ...
Hij is bezig om zelf een gitaar (elektrische) te bouwen en dit is het oefenstuk. Hij leest alles wat los en vast zit hierover en gaat heel gedegen aan te werk. 
Er zitten 4 lagen blanke lak op, toen kwamen er 3 grijze laklagen (doorzichtig) op. Daarna nog 7 lagen blanke lak en vervolgens ging hij aan het schuren. Eerst met korrel 800, dan steeds fijner schuurpapier om de krassen van de vorige schuurbeurt te verwijderen. Dat waren 3 schuurbeurten en toen poetste hij het geheel op met wax. En dan krijg je dus dit!


Het spiegelt als een malle, zo zegt hij zelf. En het is waar! Je ziet het kozijn in de lak gespiegeld. 
Nou, er zitten heel wat uurtjes werk in .. en dat voor een oefenstuk. Het echte werk moet nog beginnen!
Ik kan er echt van genieten hoe hij bezig is met hout. 


20 opmerkingen:

 1. Dat scheelt inderdaad heel veel licht. Ik ken dat wel die klussen in en om het huis. Poeh wat een werk dat gelak en schuren en weer lakken maar het wordt wel erg mooi. ..

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik dacht dat ik veel werk in de tuin had maar jij bent ook aardig in de weer geweest. Ik ken het dilemma mijn tuin is eigenlijk te groot en zou graag wat tegelen, maar het is een huurhuis. Dus maar doorbikkelen en het middenstuk schoonmaken. Het is al beter dan twee jaar geleden, toen greep ik steeds in een pad brrrrrrrrr.... Vanwege de vijver, daar heb ik nu geen last meer van. Petje af voor je zoon, wat een geduld maar het glimt prachtig.
  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zou lekker zijn om een stuk tegels neer te leggen! Soms kun je gratis tegels afhalen en als iemand dan voor je wilt tegelen... 't Scheelt een heleboel onderhoud!

   Verwijderen
 3. Pak jij dat hele zaakje maar eens flink aan dan zal ik het volgende week keuren.
  Wat knap en wat een geduld van Robert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, kijk maar niet te kritisch hoor... Mijn tuintje kan niet tippen aan die van jullie!

   Verwijderen
 4. Heb je tussendoor wel tijd gehad om in de zo'n te zitten? Laten we het niet over tijd hebben. Voor bezige bijen is er altijd te weinig. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik wisselde het steeds af, want anders ben ik 'gebroken'..., ik ben geen 18 meer!

   Verwijderen
 5. wat knap van Robert tja en je tuin knapt zo wel weer op !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou het bij het hoogstnoodzakelijke werk houden, moest ik jou zijn... Stel je nu voor, het hele voorjaar je rug krom werken in de tuin, om dan ineens op je droomhuis te stoten ? (Want je zal zien, dán gebeurt zoiets...). Hou het gewoon wat proper, en voorts, ach, denk over je pergola maar als "rustiek" ;-)))
  Enne, wow, proficiat voor Robert ! Daar ben ik wel eventjes zwaar van onder de indruk, wat een talent ! En geduld dat hij heeft - zoveel lagen, zoveel opschuren ! Respect !!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, je zoon weet echt wel wat hij doet, knap werk! Ik vind het ook zo mooi om te zien als 1 van de 2 zo lekker met zijn handen bezig is. Het gaat vast goed komen met de gitaar van Robert!
  Die tuindillemma's ken ik; ook ik moet een nieuwe schutting en wil steeds meer fruitboompjes en struiken in de tuin, maar heb weinig bestedingsruimte, het is een huurhuis en ik weet ook niet hoelang ik hier zal wonen... tsja, keuzes, best lastig, maar zonder keuze was veel erger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou en of de tijd snel gaat... ik kom nergens aan toe. Wat knap van je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De tijd vliegt echt. En dat is wel nadeel van een eigen huis altijd werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ja de tijd vliegt echt en vooral nu we 'ouder' worden.....hihi, vroeger vond ik altijd dat mijn moeder 'zeurde' als ze dat zei, maar nu zeg ik het zelf ook.....
  Een tuin is leuk, maar wat een werk evengoed weer hé. Het is vast heel lekker opgeknapt en licht nu er een boom verdwenen is, maar de rest van de klussen moeten jullie toch echt zelf doen. En als ik zo lees wat je allemaal opnoemt, zijn jullie voorlopig wel even zoet....
  Ik zie de stoel trouwens bijna op het randje van het hout staan, ben er al eens afgevallen?
  Misschien kan er een wat groter plaatsje voor je gemaakt worden? ;-)
  En dan die gitaar, daar ben ik wel even stil van hoor. Wat knap om zoiets zelf te maken maar wat een berg werk! Nu maak ik zelf wel muziek, maar van electrische gitaren heb ik geen verstand....hebben die geen 'klankbord' nodig of moeten ze daarvoor van een speciale houtsoort gemaakt worden misschien? Ik wens Robert heel veel plezier met het bouwen en vooral straks met het spelen natuurlijk, wat zal het kicken zijn wanneer hij kan zeggen dat hij de gitaar zelf gebouwd heeft!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is even werk, maar na al dat werk kun je veel meer genieten van jullie tuin. En dan krijg je er gratis een lichtere eetkamer bij.
  Wat knap dat je zoon een eigen gitaar bouwt. Dit oefenstuk ziet er prachtig uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als ik je verhalen zo lees heb je heel wat werk verricht in de tuin, heerlijk als dat weer gebeurd is en je in het zonnetje van kan genieten. Als het zulk mooi weer is raak ik altijd het gevoel voor tijd een beetje kwijt. De dagen rijgen zich dan vanzelf aaneen zonder dat je steeds op de klok kijkt. Misschien is dat een verklaring? Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh ja, extra licht in de tuin (en in huis) is heerlijk. Je hebt in elk geval goed weer voor al je tuinplannen. En knap werk van je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je wilt natuurlijk toch een beetje gezellig zitten buiten. Ik kan mij voorstellen dat je er niet teveel geld aan wilt besteden. Wij hebben ook veel last van mos, mijn man is er al mee bezig geweest. De tuin is mijn ding niet. Ik hoef maar even met mijn handen in de modder te zitten en ze gaan kapot.
  Dat is knap werk, doet je zoon dat helemaal zelf, of volgt hij een opleiding in die richting?!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een dilemma: verhuizen of de tuin veranderen! het nogal geen verschil.
  maar ik kan me voorstellen dat na 20 jaar het een en ander aan vervanging/verandering toe is. soms is het met geringe middelen mogelijk om toch iets leuks te creeren. je kunt natuurlijk ook voor iets snelgroeiends kiezen tegen open gaas... je hebt van die gazen/stalen hekken en als je daar snelgroeiend klimspul tegenaan laat groeien zit je snel toch vrij.
  Kijk eens rond bij anderen, of bij een groot tuincentrum met voorbeeldtuinen, ik weet zeker dat jij daar genoeg idee opdoet!
  en je mag echt we trots zijn op zo'n zoon! ik vind het fantastisch! zulk glimmen! kun je je haar in kammen!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jullie hebben best wat werk verricht , maar nu kun je er meer van genieten toch ? En als je het bijhoud dan valt het best mee ! Niet alles op 1 dag willen is mijn motto er zitten 7 dagen in een week !
  En genieten van elke dag , het leven kan maar zo kort zijn !
  Wat knap van je zoon zeg !

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De tijdvliegt zeker, we zitten alweer in mei.En wat je tuin betreft zou ik er maar niet te veel werk in steken, als jullie straks een ander huis vinden, kun je beter daar je energie voor gebruiken. En wat knap van je zoon, Patrick maakt ook veel van hout en dat is inderdaad iets om trots op te zijn.Heerlijk als je kind zo creatief is en iets met passie maakt, chapeau voor Robert!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...