Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 16 april 2015

Cards ... journal 52

En als je dan toch opeens een heleboel inspiratie gekregen hebt dankzij Rosie, dan ga je natuurlijk lekker verder ...
Corrie schreef de vorige keer in haar reactie over het "zelf te kritisch zijn" en het gewoon " er lekker op los kliederen" ... En dat is nu eigenlijk precies waar het om draait!

Ik probeer al heel lang los te komen van een nette geordende stijl; bij scrapbooking, bij schilderen, bij art journaling en tekenen. Maar het is o zo moeilijk...
Natuurlijk probeerde ik af te kijken van anderen, maar ik verviel in heel precies nadoen en dat lukt natuurlijk nooit. En waarom zou je het doen? Dan kun je toch net zo goed een foto maken?
Ik ben meer gaan lezen over art journaling en aan de hand van tips en oefeningen ben ik aan de slag gegaan. En daardoor ga je ontwikkelen, en dat blijft maar doorgaan!Eén van de allerbelangrijkste dingen vind ik zelf toch wel de 'toevalligheid' van het materiaal gebruiken. Als ik een ondergrond schilder, dan probeer ik daar lekker vormen in te draaien.
Soms zijn dat cirkels, soms banen, maar het kunnen ook vlakken of vlekken zijn.
Als je dan later je pagina vorm gaat geven, kun je heel goed gebruiken maken van deze structuren en dan volgt het één ook uit het ander.
Als je afbeeldingen gebruikt, is het belangrijk om onderling verbinding te zoeken of te maken.
Vroeger plakte ik afbeeldingen los en strak in een compositie, nu werk ik meer over elkaar heen of ik krabbel van het ene plaatje naar het andere, ik trek lijntjes door .. en zo ontstaat er vanzelf iets...
Dat heb ik dus echt geleerd uit m'n favoriete ideeënboeken, zie deze blogpost.Oké, journal 52 heeft voor deze week het thema Cards. Chelle koos daarbij zelf voor een aantal oude speelkaarten die ze heel mooie bewerkte en die kunnen dienen als inspiratiebron.
Ik dacht meteen aan m'n ATC kaartjes die ik nog in een doosje had liggen. Maar toen ik daar een compositie van wilde maken, leek het toch weer heel erg om m'n oude aanpak. Weet je dat het vreselijk moeilijk is om daar los van te komen?
Toch wilde ik echt twee pagina's vullen met 'cards' en ze niet los laten liggen. Ik wilde ze echt in m'n journal book hebben.
Nu had ik ook nog een klein zakje met kaartjes uit de Flow liggen, en die boden meer mogelijkheden. Ook al bleef het gevaar van 'plaatjes plakken' aanwezig ...Nu was het vooral de kunst om een goede achtergrond te maken bij deze kaartjes. Dus was er een plan nodig..
Welke kleuren gebruik ik en welk materiaal is geschikt?
Ik koos opnieuw voor acrylverf en met een potlood schetste ik heel dun de lijn waarop de overgang van de ene naar de andere kleur zou moeten komen. Daarbij hield ik rekening met de afbeeldingen op de kaartjes.


En toen kwam het leukste deel; plaatjes plakken en je fantasie laten gaan...
Het was zo leuk dat ik vergat om tussendoor weer foto's te nemen. 
Ik weet ook nooit of ik klaar ben. Ik stop gewoon en de andere dag kijk ik er nog eens naar.
Meestal komt er niets meer bij.Op verschillende kaartjes stond achterop een spreuk en die vond ik zo gaaf, dat ik die heb verwerkt in de spread.


8 opmerkingen:

 1. Nou ik vind het super knap van je ,hoe je iedere keer weer zo kritisch naar jezelf kijkt ,de resultaten zijn voor mij echt verrassend leuk .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat de plaatjes zo goed in de achtergrond passen en het "vloeit" zo mooi in elkaar over.
  Ziet er sowieso heel erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb alles eens even met mijn kritisch oog bekeken en ik vind alles heel mooi bij elkaar passen. De plaatjes komen zo mooi uit nu ze een achtergrond hebben gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig om het materiaal voor je te laten werken, even een zetje nodig (door het voorbeeld) en dan je eigen invulling. Mooie compositie. Afstemming kleur en Motieven mooi afgewerkt door de tekst Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel begrijpelijk dat het moeilijk is om je werkwijze te veranderen, het zit toch al in je 'systeem' hé....reuze knap dat je het toch probeert en het is toch al te zien in deze twee pagina's!
  Die spreuk van Lincoln vind ik goed, die bezorgde me een glimlach en de site van Rosie is geweldig! Dank voor de link, ik heb er van genoten en kan me heel goed voorstellen dat het voor jou een grote inspiratiebron is.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van je eigen "ding" afstappen is moeilijk hé... Een mens is een gewoontebeest, en met de jaren die erbij komen, wordt het er niet beter op ;-)...

  Je twee pagina's zijn weer super mooi geworden ! Mooie kaartjes ook !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zoals je bezig bent Elizabeth, je vorige post ziet er trouwens ook mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakt vorderingen Elisabeth, knap hoor de
  combie ondergrond en cards is in balans. Het is natuurlijk ook de truuk om het niet te vol te maken.
  Liefs Ria;0))  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...