Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 27 augustus 2014

FF showen ...

Het is voor mij wel een echte borduurzomer. Ik heb altijd wel een borduurwerkje liggen, maar zoveel als dit jaar is nog niet eerder voor gekomen. Dat komt natuurlijk door al die leuke en verleidelijke StitchALong's ...


vorige week lag 't ie in het naturel hoekje ...

De jongste van de borduurwerkjes is de (mam) merklap van Marjan. O, kende je die nog niet? Dan moet je echt even via de link even een kijkje gaan nemen!
en vandaag alweer flink gegroeid ...

Ik doe ook mee met de SummerSAL van Simone. Die maak ik helemaal in het blauw.Het eerste deel met de stersteekjes gebuikte ik één draadje DMC (799) en bij de kruissteekjes ging ik over op twee draadjes. Daardoor lijkt dit deel wat donkerder, en eigenlijk vind ik dat wel leuk.
Vandaag is deel 9 online gekomen; het laatste deel van het alfabet. Daar ga ik vanavond mee aan de slag.
En deel 10 is een cijferdeel; ik denk dat ik die weer met één draadje borduurzijde ga doen om het luchtige en lichte effect nog een keertje terug te laten komen.En de oudste van de SAL's is ons aller bekende Randje per Week ... Het lukt gewoon niet meer om hem in gestrekte vorm op de foto te krijgen.De laatste keer dat ik de rol liet zien was ik bij die brede rand met ster. Er is nog één randje te borduren deze week. Maar ik moet de komende dagen ook nog wat te doen hebben hè...Vorige week was ik gezellig een poosje bij Corrie, en mochten er een heleboel grijsjes uit haar voorraad mij mee naar huis!
En ze hebben het goed naar hun zin bij de andere grijsjes hoor ....Ondanks dat het allemaal veel lijkt, is het toch goed te doen en bij te houden. Dat komt natuurlijk ook wel omdat ik wegens de grote vakantie veel meer extra tijd heb.
Maar dat is a.s. maandag verleden tijd; dan gaat school weer beginnen. Ook weer prima hoor, leuk om de kinderen en collega's weer te ontmoeten en met frisse moed van start te gaan!

O ja, het raadsel van gisteren was door verschillende van jullie goed opgelost. De volgende keer maar een beetje moeilijker ....

23 opmerkingen:

 1. Wat een borduurwerkjes. En allemaal zo verschillend van uitstraling. Heb je er plaats voor of belanden ze in een map of ??? Groet, Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze krijgen allemaal een plekje hoor! De rol wordt opgehangen in de woonkamer en de mam-merklap eveneens.
   De Summersal krijgt een plekje in het trappengat, waar ik nog meer merklapjes in blauw heb hangen...

   Verwijderen
 2. Oh.... waar jij nu de merklap via Marjan op borduurt... dat heb ik ook nog een mooi stukkie van liggen...... en het kijkt me telkens weer aan. Al 100 keer heb ik bedacht (telkens iets anders ook nog) wat ik er wilde gaan borduren...Maar het zit vast op die ogen van mij..... Het is voor mij haast niet te doen om daar op te borduren.... Maar mooi vind ik het van jou wel!!!
  En die summersal...tja, daar kan ik nu niet heel erg warm voor lopen.... Bij -bijna- iedereen waar ik 'm zie vind het wel mooi, maar ik kan er geen 'klik' mee krijgen... Waarschijnlijk ben allergisch voor de sterretjes.... (??)
  En als ik jouw randjes per week bekijk moet ik gewoon zuchten... Ik vind 'm zo mooi hè? En als ik dan bedenk dat ik randje 40 ben..... Niet nadenken, zegt puberzoon dan, gewoon doorgaan....

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vrij grof linnen hoor Marian, 4 kruisjes op een cm. Ik vind het prachtig materiaal en heb er een hele lap van liggen.
   Je zoon heeft wel gelijk denk ik, blik op oneindig en gaan met die banaan ...

   Verwijderen
 3. wat zijn het mooie borduurwerken geworden. Natuurlijk weer de kleur (ja, daar val ik echt altijd over) en de steekjes zijn ook mooi gemaakt.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt heel mooi allemaal. Leuk dat je zo goed bij bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe lang gaat je randje per week eigenlijk worden ? Gaat dat wel nog lukken, om 'm op te hangen, als-ie klaar is ?? Hij ziet er gewoon énorm uit ! En mooi...zo ongelooflijk mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lap is ruim 2 meter lang, dus dat past wel onder het plafond ....
   Het borduurfeest duurt tot het einde van het jaar, en daarna mag ie gaan pronken!

   Verwijderen
 6. Ze zijn alle drie erg mooi. De kleuren die je gebruikt hebt voor de (mam) merklap op het grijze borduurlinnen zijn ook mooi. Dit borduurlinnen vind ik eigenlijk mooier dan aida borduurstof maar helaas kan ik het niet meer zien, vooral in de avond wordt het lastig.
  Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit linnen is best wat grover hoor..., 4 kruisjes op een cm. Ik vind het heel goed te doen. Bij het fijnere werk heb ik m'n brilletje nodig, maar bij deze lap niet.

   Verwijderen
 7. Het is weer genieten voor me om de mammerklap in jouw kleurtjes te zien verschijnen. Ik vind de kleuren en het linnen zo mooi combineren met elkaar! 4 kruisjes per cm dat is lekker! Ik zit op 5 1/2 kruisje per cm en daar heb ik de loep nog wel bij nodig, maar misschien dat die 4 kruisjes nog zonder loep kunnen en dus op alle andere plekken dan bij de loep aan tafel, ik ga er eens over nadenken. Lief van Corrie dat je de grijze voorraad hebt mogen aanvullen.
  Je randje per week is ook al zo mooi qua kleur. Heb je veel natureltinten in de kamer?
  De SummerSal is bijna voorbij, volgende week het laatste randje. Het effect dat je hebt bereikt met het verschil in draaddikte is mooi te zien en wat slim bedacht!
  Fijn dat je weer zin hebt om te werken, nu proberen niet te veel hooi op de vork te nemen? Leuk hoor om weer lekker bij te kletsen met de collega's en de kinderen, heb je dezelfde groep of begin je met een nieuwe?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik snap dat het leuk voor je is om de mammerklap in een heel andere uitvoering te zien. Onze muren zijn behandeld met taupe krijtverf en ik heb veel gebroken wit in de kamer, dus dat matcht mooi met de merklap!
   Wat betreft m'n werk; ik ben intern begeleider en heb geen groep meer, ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van de zorg en het coachen van collega's op dit gebied.

   Verwijderen
 8. Wat mooie borduurwerken! Blijft leuk borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zal het mooi zijn om straks al die borduurwerken aan de muur te zien hangen. Het worden echte pronkstukken!
  Ik ben ook lekker aan het borduren. Ik zal binnenkort even laten zien waarmee ik bezig ben.
  Geniet nog maar even van je vrije dagen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi allemaal!!
  Ik loop een heel stuk achter met de randjes, nu ik jouw prachtige randjes zie, krijg ik weer zin om te beginnen. Wie weet komend weekend, daarna begint het "schoolleven" weer.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat prachtig allemaal in die verstilde tinten... Heel mooi. En het hoogte- en diepteverschil in je summerSal is ook erg leuk. Mooi effect, en de stersteekjes nog eens terug laten komen lijkt me ook goed voor het evenwicht.
  Fijn dat je weer met frisse zin aan het werk gaat. Wel proberen te doseren, hè? :)
  (ik mail je nog)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij gaat echt als een speer zeg, super mooi zijn al die lapjes , ik wou dat ik 2 dingen tegelijk kon doen zuchttttt.....

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi borduurwerk. Het een is nog mooier dan het ander. De lap met alle randjes per week is mijn favoriet.

  Veel borduurplezier zo aan het einde van je vakantie, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Speedy needle, ik heb al moeite om de randjes per week bij te houden, en jij doet gewoon aan alle drie de SAL's mee. De mammer-klap (ja ik noem hem zo, zo las ik het in eerste instantie) heb ik opgeslagen en ga ik zeker maken. De SAL van Simone kan ik nog weerstaan, maar zit me wel heel lief aan te kijken iedere keer. Dus die heb ik voor de zekerheid ook iedere keer opgeslagen.
  De grijsjes van jou vind ik supermooi, maar het idee van 1 of 2 draadjes is het idee van de week. Wat een verschil, ik dacht echt dat je twee verschillende kleuren gebruikt had.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie borduurwerkjes zeg, ze groeien nu ook zo hard bij je :-). De randjes van de mammerklap sla ik netjes op voor later en die van het randje per week ook. Ik heb de spullen er al klaar voor liggen, ook het band waar ik ze op wil maken, maarrrrrr m'n duivenquilt blijft maar steeds roepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi al die randjes en prachtig van kleur!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je SAL's zien er prachtig uit hoor! Je (mam)merklap is heel anders in grijs dan de mijne in kleur, wat kleurtjes al niet kunnen doen! En de summersal maak ik ook in blauw maar alles met 1 draadje. Je hebt weer wat voorraad grijs gekregen van Corrie, daar kan je nog wat lekker mee doordoen, ook aan de randjes, prachtig werk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik bewonder je kleurkeuze Elisabeth, wat ongelofelijk mooi!! Zo naturel maar toch sprekend! Complimenten en lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...