Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 augustus 2014

Ja ... wij hexjes zijn er ook nog

Het is maar goed dat ze zich af en toe laten horen, want anders zou ik die lieve kleine en die eveneens lieve iets grotere hexagons toch helemaal vergeten!


Dat is toch een hele lekkere stapel hè...?


Enne ... je kunt er ook nog leuk mee spelen ....
Tjonge, heerlijk hoor zo'n rijtje ... Dat vraagt ergens om; bloemetjes maken!
Maar bloemetjes zijn ook maar bloemetjes.... , straks hoor ik de mannetjes hier nog vragen of ik soms dacht dat we onderhand nòg niet genoeg onderzetters hadden...


En omdat er nu ook weer niet zo hèel veel vierkantjes uit de lap stof 'van-die-rok-van-nichtlief ' kunnen, moeten er maar een heleboel effen blauwtjes tussen. En eigenlijk is dat ook wel heel leuk.Kijk, dan krijgen we zoiets ... Nu is het nog de kunst om de verschillende motiefjes van de bloemen een beetje verspreid te krijgen. 
En het is ook wel eens tijd om te bedenken welke vorm 'het ding' krijgt ...; rond, langwerpig, met hoekige eindranden of met halve hexjes erbij ...?
Maar het plannetje moet dan wel weer passen bij de hoeveelheid hexagonnetjes die er zijn te maken.
Het is maar goed dat ik van een beetje puzzelen houd.
O ja, en toen had ik ook nog niet bedacht wat ik er van maken zou...
En dan hebben we ook nog de kleine hexjes. Zie je dat dit ook mooie bloemetjes zijn geworden?
Ik kan nog even vooruit, in het bakje liggen er nog genoeg. En stof is er voorlopig ook nog volop.


20 opmerkingen:

 1. Ziet er gezellig uit je bloemen, en leuke kleuren. Groetjes Gré

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De hexjes zijn mooi, ook de bloemen. Wat ga je er nu van maken?
  Groet, Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt wel "Kolonisten van Catan" maar dan in blauw ;-) En het doet me ook denken aan leermateriaal dat we vroeger op school hadden: van die plastic figuurtjes die je als een mozaïek in een zeshoekig bord moest leggen en allerlei patronen kon maken. Ze zien er mooi uit, dat wordt het uiteindelijke geheel vast ook wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk hoor ik heb vroeger op school bij handwerkles een poppetje van hexagons gemaakt,moet hem nog ergens hebben.Je hebt me wel aangestoken hoor met dat apliceren,ben van alles aan het uit proberen,pffff weer een hobby erbij ,maar wel heel leuk om te doen :-)
  groetjes corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu word ik toch wel nieuwsgierig wat je er mee van plan bent....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wist ik het maar... Alhoewel, ik zit er niet echt mee.
   Ik verwacht dat het idee vanzelf groeit; hangt er ook van af hoe groot e.e.a. kan worden i.v.m. de hoeveelheid stof ..

   Verwijderen
 6. Heerlijk, al die stofjes en kleurtjes. Met die "hexjes" ben jij nog wel even zoet. Wat fijn dat het vakantie is en dat je je helemaal op het handwerken kunt storten he? Geniet er lekker van. Ik ben trouwens wel benieuwd wat je uiteindelijk gaat maken....


  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk is dat hè, hexjes maken, mijn Old Dutch van hexjes ligt boven netjes in een box te wachten tot later.
  Ben wel benieuwd hoe groot je top wordt en hij is leuk met al die blauwtinten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wéér een nieuwe techniek voor mij, of toch niet?. Vroeger heb ik zoiets volgens mij op school wel eens gedaan: toen knipten we kartonnetjes waar we de stofjes omheen deden en vast naaiden met rijgdraad. Daarna werden de zijkanten van de stofjes met heel kleine steekjes (nou ja, dat was natuurlijk de bedoeling maar dat lukte me toen nog helemaal niet!) aan elkaar genaaid en daarna mochten de rijgdraden en vervolgens de kartonnetjes er uit. Wat ik toen gemaakt heb? Géén idee, ik weet alleen dat ik het helemaal niet leuk vond. En nu? Nu denk: oh wat leuk, dat wil ik ook proberen! (als ik de goede werkwijze tenminste heb?) Ik heb inmiddels een paar stofjes gekregen, duswat zal ik er eens van gaan maken??? een telefoonhoesje of zo? Of...of....of.... Daar moet ik maar even rustig over na gaan denken. Vandaag ben ik zoet geweest met de AH tas en begonnen met een Lalylala-achtige. En oh ja, ook nog een humbug gemaakt en dat alles terwijl er allemaal werkvolk om me heen liep want we hadden lekkage..... ik zorgde voor de koffie en een blij gezicht en verder liep ik alleen maar in de weg, vandaar dat ik me maar op het handwerken 'stortte';-)
  Maar goed, terug naar de hexjes dus, Leuk!!!!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij moet toch ook altijd met stofjes spelen. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk zal gaan worden. In ieder geval geen onderzetters!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja, hexagonnen zijn leuk en je hebt echt mijn kleuren genomen!
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha ha aan stof voor hexjes hebben wij geen gebrek want grote lappen heb je er niet voor nodig. En het is zo leuk om te doen. Oo wat hebben wij toch een leuke hobby het is allen zo moeilijk om keuzes te maken want die tijd he. en ik realiseer mij dat ik ook vaak slordig met die tijd omspring. Toch eens beter gaan plannen.
  Fijne dag.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk dat spelen met die prachtige hexjes want het zijn nu al plaatjes laat staan als zij straks samen een geheel vormen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Blijf jij nog maar lekker effe puzzelen meid.... Een idee moet geboren worden zei eens een blogster (ik weet niet meer wie het was).... en zolang je er mee speelt kan het nog lekker borrelen...
  Succes!!

  En anders doe je het gewoon weer in de doos en kom je het over een x-aantal weken, maanden of jaren wel weer tegen......

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi gemaakt, ik doe het nog niet na :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...