Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 november 2013

Stand van zaken ... week 48

Wk
afmaken
verder met
projectdeel
eventueel
48
Zeeuwse sokken
South bay sjaal
Rand meebreideken
Kabelkussen

Yes, de planning is weer gehaald voor deze week!
Waar ik het meest blij mee ben, is dat de sokken klaar zijn...


De foto hieronder is speciaal voor Marjan ... Ik heb na de hiel echt nog wel geminderd hoor... Als je goed kijkt, zie je dit iets rechts van het midden op de foto... Maar ik heb net zolang zitten rekenen en schuiven dat het motief met inbreien er niet door gehinderd werd.Ik heb deze sokken met heel veel plezier gebreid, maar het was wel een klus. Ik had al wel eens kindersokjes met hiel gebreid, maar nog nooit volwassensokken. En dan nu ook meteen inbreien... Gelukkig kan ik goed overweg met 4-5-6- pennen en ook inbreien had ik vaker gedaan. Maar de hele combinatie was nieuw, maar erg leuk om te doen!
Ook zin in zulke mooie sokken? Het patroon (en de wol) is te koop bij Tikkeltje Zeeuws, van Jeanet....
Er is genoeg wol over om nog een paar sokken te breien, maar dan andersom (met wit inbreien). Ik ga dat waarschijnlijk niet doen. Ik overweeg om lekkere noorse wanten van het restant te maken...
Maar dat moet dan nog even wachten, want ik mag van mezelf niets nieuws beginnen!Ook aan de South Bay sjaal kwamen weer acht toeren extra te zitten. Een toer is nu ongeveer 2,5 meter lang, dus ben ik wel even zoet...
Ik was even bang dat ik geen wol meer zou hebben, maar ik vond toch nog een grote bol in de wolkrat...
Dus ik ga nog een poosje verder en ik wil graag de sjaal ook nog afwerken met een mooie rand.

De rand van de meebreideken is deze week niet uit de mand gekomen. Geen zorgen, dat komt wel weer.
Ik moet gewoon even prioriteiten stellen.
De achterkant van het kabelkussen vordert gestaag. Dat is m'n schemer-breiwerkje... Klinkt gek misschien, maar ik vind het heerlijk om aan het einde van de middag alleen twee waxine lichtjes aan te hebben en dan op de bank naar buiten te kijken en te genieten van de invallende schemering. Intussen moet ik een gemakkelijk breiwerkje hebben in een lichte kleur, en daar leent het kussen zich heel goed voor. Op naald 4,5 kun je ook nog eens geen steek missen...
En ik denk dat het kussen de affo voor volgende week zal worden!Toch ben ik gisteren nog heel ondeugend aan iets nieuws begonnen. Maar ja, ik zeg steeds tegen mezelf dat het voor een goed doel is en daarom wel gerechtvaardigd is...
Ik las nl. bij Marion een oproepje om te helpen bij een actie voor het St. Elisabeth Ziekenhuis.
Voor de kinderen kun je sneeuwpopjes haken en voor de ouders die in het Ronald McDonald huis verblijven kun je een tasje of sokje haken waar een wensje in komt te zitten.
De patronen vind je op de blog van Marion. Het is een actie van haar vriendin.
Nou, alle kleine beetjes helpen, dus ik was gisteren even lekker aan het proberen. Dat vind ik altijd het allerleukste van iets nieuws...Ze zijn echt in een wip af! In 10 minuten heb je een mandje af, de sokjes en de sneeuwpopjes duren iets langer... Ik vind het een heerlijk tussendoortje!
Ook voor volgende week als de KAL van de Advent Calendar Scarf 2013 van start gaat....
Wat zeg ik? Volgende week? Nee, vannacht al... ik denk dat het eerste patroontje rond middernacht online komt. Zal ik maar opblijven deze nacht en alvast beginnen?
Wat heb ik er een zin in!!!En ik ben er dan ook helemaal klaar voor....

18 opmerkingen:

 1. Wat zijn je sokken mooi geworden en toch wel snel af. De sjaal wordt ook geweldig, pffff moet er niet aan denken 2,5 meter haken om 1 toer af te krijgen. Zal wel komen omdat ik geen haakfan ben :-). Kussen wordt ook heel mooi en je kleine haakwerkjes zien er ook goed uit. Succes met de planning voor de komende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige sokken zijn het geworden, ik ga ze ook maken, maar dat zal wel
  volgend jaar zijn. Eerst een aantal Kerstknutsels maken, ook al zo leuk, jammer dat er niet meer uren in een dag zitten.
  Succes met de adventssjaal, ik maak er een breirol van!
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je sokken zijn supergeweldig prachtig, ongelooflijk mooi! Hopelijk krijg ik ze ook zo mooi gemaakt als jij, maar dat moet nog wachten, heb momenteel nog teveel lopende zaken!
  Succes met de adventssjaal, zou wel willen meedoen, maar vrees dat ik geen gaatje meer over heb hiervoor. Jij gaat in elk geval har!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een productiviteit! Ik ben zo benieuwd hoe de sjaal gaat worden. Mooie steken hoor!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt je al weer netjes aan je schema gehouden Elizabeth! Petje voor je af meid!
  Tja, heerlijk is dat hè, genieten van de invallende schemer met kaarsjes aan... Meestal is het bij ons dan juist spits... aar als ik een keer de mogelijkheid heb, dan geniet ik er ook dubbel van! Heerlijk! Je moet dan inderdaad wel een 'licht' handwerkje onderhanden hebben...
  En wat zijn je sokken mooi geworden!! Super! Ik heb niks met sokken breien, maar nu ik deze zie zou ik bijna willen dat ik het ook deed/kon. Kunnen zal nog niet zo'n probleem worden denk ik, maar ik laat de sokken maar over aan me schoonmoeder.... (86 jaar en alleen maar sokken breien)
  En de adventsjaal.... ik heb er ook zin in, maar weet nog n iet... ben bang dat ik er niet helemaal uitkom hoewel op de blog van Janet (Zeeland) kwam een reactie dat ik daar wel met vragen terecht kon... Misschien doe ik toch nog wel een poging...
  Maar dat is dan ook wel het laatste wat ik weer op mag zetten van mezelf, anders ben ook ik het overzicht kwijt....
  Fijn weekend!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je sokken zijn echt heel erg mooi geworden en voor de rest ben je lekker bezig ;o)
  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie sokken! Helemaal mijn kleuren. En wat goed van je om eerst alles af te maken en dan pas aan iets nieuws te beginnen. Zou ik ook moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige sokken! Die zijn alleen maar voor zondag hoor! ;-) Wat zullen ze heerlijk warm zijn!

  Pff, 2,5 meter één toer!
  Je bent echt super goed bezig hè, het is zo heel overzichtelijk, gelukkig ben je heel af en toe ook een beetje minder streng voor jezelf, want het is tenslotte wel hobby ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je de sokken toch mooi gemaakt!

  X Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel plezier met de KAL Elisabeth, ik haal het dit jaar echt niet (en die van 2011 is half af, en 2010 mag ook nog - de deken is nog niet af ;). En wat een prachtige sokken zijn het geworden, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je bent goed bezig Elizabeth.
  Mooie sokken zeg!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk de berichtjes met de wekelijkse update en de planning die je hebt gemaakt. Werkt wel enigszins aanstekelijk moet ik zeggen. Mooie sokken zijn dit geworden, ik heb me nog niet aan sokken met inbreimotieven gewaagd. En oh, wat verleidelijk om aan de adventsjaal mee te gaan doen....
  Gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het erg leuk om je wekelijkse belevenissen op handwerkgebied te lezen. Je hebt er de vaart lekker in zeg. Je sokken zijn prachtig geworden en dan nog wanten erbij, wat zullen die lekker warm zijn.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk om te lezen jouw schema.
  De sokken zijn prachtig,ik heb ze ook bijna af,
  Leuk om te breien.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Always busy...
  Love the socks !
  Have a nice week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een discipline knap hoor en mooie resultaten

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi die sokken en wat zullen ze lekker warm zijn... Die kun je nu echt goed gebruiken... Fijn datje schema zo goed werkt. Je komt echt tot resultaat zo...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldig prachtige sokken heb je gemaakt !
  Ik ben benieuwd naar de wanten met de rest ervan.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...