Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 november 2013

Stand van zaken ... week 46

Wat stond er voor deze week op de planning?

wk
Afmaken
Verder met
Projectdeel
Eventueel
extra
46
Morgan: haar en gezicht
South bay sjaal
…. toeren haken
Rand meebreideken
….. cm
Zeeuwse sokken kleine hiel
Breirol dag 9 en 10

O jongens, meisjes bedoel ik..., het is me weer gelukt!
De affo van deze week is Morgan, waar ik gisteren over blogde. Ze heeft een lekker afro kapsel gekregen, donkere ogen en een rood mondje. Het is een heerlijk ding, zo samen met haar zus Maggie!De kleine hiel van de Zeeuwse sokken was een makkie. Ik ben dus maar gauw verder gegaan met de voet.
Maar daar begon de 'narigheid' want ik vond het niet mooi dat de zool anders van motief is dan de bovenvoet. Ergens aan de zijkant zie je dan dat het patroon niet doorloopt en dat wilde ik niet.
Dus ik heb lekker zitten puzzelen en rekenen, en heb het voor elkaar. Om geen fouten te maken tijdens het breien heb ik een schema gemaakt. En het werkt fantastisch!!De Southbay sjaal is een beetje blijven liggen. Ik heb er wel wàt aan gedaan, maar 3 toeren is natuurlijk niet zo veel. Volgende week hopelijk wat meer, want eigenlijk wil ik het ding gaan dragen!De rand van de meebreideken is ook weer 55 cm gegroeid. Dat gaat gewoon helemaal vanzelf als je even zit te wachten, en dat gebeurt hier nogal eens...Waar ik het deze week stevig van te pakken had, was de breirol! Die wordt gemaakt volgens de adventsjaal 2011 van Kristin Benecken.
De geplande patroontjes van dag 9 en 10 waren vrij snel af. En toen ik op 12 nov. zat te breien aan het patroontje van dag 12 bedacht ik dat ik het eigenlijk wel gelijk op kon laten lopen.... Ha, dat werd een sport! Maar de patronen verschillen nogal in lengte, dus ik ga het misschien niet elke dag halen. 't Maakt ook niet uit...


Dag 9, 10 en 11


Dag 12 en 13


Dag 14 en 15

Als je ook enthousiast bent over deze ajourpatroontjes of gewoon eens een kijkje wilt nemen, dan moet je HIER zijn. Je kunt alle patronen gratis downloaden. 

Omdat ik eigenlijk toch wel snel van m'n warme sokken wil gaan genieten, heb ik me vanavond voorgenomen om de breirol (hoe leuk het dan ook is...) voorlopig even weg te leggen en me te richten op de sokken!
En eigenlijk geldt dat ook voor de omslagdoek, die kun je met dit weer ook wel gebruiken..
We gaan het zien volgende week...

Fijne zondag allemaal!

22 opmerkingen:

 1. Super goed ik moet vaak aan je denken als ik weer van alles doe ha ha ,maar zo te zien schiet je lekker op lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige sokken, ik vind een kleur al zo moeilijk
  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze week heb ik mijn southbay omslagdoek afgemaakt, lekker
  hoor met dit weer.
  Je sokken zien er heel mooi uit!
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zoveel je opgeschoten bent. Wat een discipline, haha, maar het helpt wel. Je sokken worden mooi. Binnenkort moet ik mijn schoonzus er mee helpen, ze komt er niet goed uit. Ik vind ze uitdagend, maar koop geen materialen, want ... ander heb ik hetzelfde probleem, :-)
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elizabeth, richt je schouder even naar het computerscherm, dan geef ik er een virtueel klopje op, dat heb je echt verdiend!
  Wat worden je sokken mooi! En dan zo zelf het patroon uitdokteren, heel knap dat je dat kan!
  De andere projecten worden ook al mooi; je bent erg goed bezig!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een discipline. Je sok is prachtig, de andere werkjes ook hoor. Een flinke rand moet je breien. Van mij ook een schouderklopje ;) Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,

  Wauw, wat ben jij weer ijverig bezig seg!

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig goed van je. Alles is mooi maar die sokken, daar zou ik er graag een paar van bestellen! MOOI. @

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat goed dat je je zo aan het schema kan houden en dan ook nog een affo. Die Zeeuwse sokken zijn wel heel eg leuk, denk dat ik ook maar eens zo'n pakketje ga aanschaffen, een deel van m'n wortels liggen in Zeeland dusss ik ben ook een tikkeltje Zeeuws :-). Ah en die breirol, zulke mooie patroontjes, maar nee toch maar niet, ben al met zoveel dingen bezig.;-) En die sjaal zal ook wel lekker warm zijn, ik hoorde al over sneeuwbuien en zo, dan kan je hem heel goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je weer netjes 'verantwoording' afgelegd ;-)
  Knap hoor, dat je zo goed op schema zit. Je hebt groot gelijk dat je nu eerst voor warme voeten gaat zorgen (zeker na een pantydag zoals je laatst schreef op mijn blog ;-)
  Knap dat je het patroon hebt aangepast! Ik vind ze nu al vreselijk mooi!!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om een schema te hebben van jouw creaties,
  Leuk allemaal en de sokken zijn super.
  Die ga ik zeker nog maken,
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is een liedje dat begint met de regel " Ik bewonder jou" nou dat doe ik hoor breien is prachtig om te doen maar met twee kleuren garen en dat in een sok grote klasse vind ik dat.
  hele fijne dag.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Still busy...
  Have a nice week !
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind alles wederom prachtig, wat een mooie sokken met prachtige kleuren,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Petje af dat je je zo aan je schema hebt gehouden. Het geeft ook een mooi houvast zo.
  Ik moest wel lachen om je perikelen met de sok: je hebt het ook deze keer weer mooi opgelost! Wat zijn ze prachtig he, die sokken.
  Geniet van je affo :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie sokken en lekker warm.. Ik zou maar haast maken met de sjaal want woensdag wordt er winterse neerslag voorspelt... brrrrrrr koud dan is z'n sjaal wel erg lekker.

  Goed bezig Elisabeth.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jouw sokken worden prachtig, maar wat een werk. Knap dat je helemaal uit hebt gezocht hoe je de sok helemaal goed krijgt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je bent goed bezig Elizabeth!
  Je houdt je netjes aan je afspraken hoor!
  Maar die breirol... ik heb er een kijkje genomen.... snap er niet veel van... My Englis is bad!!! Super bad.....
  Zo jammer... Vind 'm zo leuk!!
  Nou, dan geniet ik maar van de jouwe...
  Enne, die omslagdoek? Effe doorbijten dan is ie zo af!!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig om te lezen hoe goed je bezig bent Elizabeth, fijn dat je je zo aan je schema kan houden, lukt me dus niet of nooit denk ik, dus ik begin er gewoon niet aan! Je breirol is prachtig en ook je sjaal komt echt goed. Maar wat me het meest intrigeert zijn je sokken, supermooi! Zo'n breiwerkjes vind ik altijd een hele uitdaging, maar heerlijk om te doen en ongelooflijk mooi als het af is!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeetje Elizabeth, wat een productiviteit! Die breirol, ik word er jaloers van. Een South Bay sjaal ben ik ook aan het haken, met Kauni regenboogwol. Wordt mooi, maar die van jou heeft ook een prachtige kleur! Het haakt wel heel lekker weg vind ik. Heerlijk 's avonds op de bank bij de haard, hihi.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben ook helemaal weg van je sokken en met een uitgedokterd schema, jij hebt engelengeduld en bent een duizendpoot. groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...