Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 november 2013

Opruimen ...

Afgelopen zaterdag ben ik met m'n broers naar ons ouderlijk huis geweest om een begin te maken met de verdeling van de inventaris. Zoals ik al eerder schreef, mijn vader zit nu in een verzorgingstehuis en zal ook niet meer alleen thuis kunnen wonen.

De start was op zolder, en jammer dat ik geen fototoestel bij me had...(de laatste 3 foto's komen dan ook van internet..)
We werken met een lijst, daarop staan de meest relevante spullen en daarachter schrijven we wie er belangstelling voor heeft. Dat werkt best goed en je ziet meteen welke spullen er over blijven en waar we gezamenlijk een bestemming voor moeten vinden.Deze 5 oude kruiken gingen dus met mij mee naar huis, samen met de kruikenzakken...
Ik heb nog geen idee wat ik er mee ga doen. Iemand een ideetje?


Ook al gebreid met die vreselijke borstrokken-kriebelwol ...


En dit leuke oude theepotje ging mee met mij, ik heb ook al een kleinere variant in rood...
En een oude juslepel... Geen idee waar die vandaag komt, maar die lag ook op zolder.


In een oude scheerdoos (helaas niet meer volledig) vonden we knopen en gespen. Ook maar meegenomen naar huis.En deze oude naaidoos met harmonica sluiting vonden we ook nog... Ja, dat is echt wat voor mij! 
De inhoud was niet veel soeps, maar de doos is zo leuk. Eén scharniertje zit los, maar dat repareren we wel...  De doos is dof, misschien dat boenwas wonderen kan doen. Iemand een tip? 

Er lag nog veel meer op zolder; oude koffers, 2 schoenmakersleesten, 2 kolenkitten, een oude babyweegschaal, een lampetstel, een oude emaille po, een gasmasker (!)...

Ik ben niet zo'n type om m'n huis vol te zetten met dit soort dingen. Een paar dingen vind ik leuk, maar dan is het ook mooi geweest. Ik houd van een beetje leeg en strak.


Weet je wat ik ook nog vond? Stapels oude jaargangen van de Marion mode...


Ik heb ze nog niet mee genomen, ik wil ze eerst een beetje rubriceren. Zelf heb ik er niet zoveel belangstelling voor, maar ik wil ze niet bij het oud papier doen. Er zijn vast wel liefhebbers en/of verzamelaars...
Dus als je belangstelling hebt, laat het me weten!

Wordt vervolgd... 

21 opmerkingen:

 1. Oh Elizabeth, wat zal het ook moeilijk zijn om een 'eind te moeten maken aan je ouderlijk huis'.... Maar je doet wel leuke vondsten!
  Die naaidoos heeft mijn moeder ook nog, n dan ook nog steeds in gebruik! Ik zou 'm afschuren en opnieuw lakken.... En zo'n kolenkit, leuk toch, in je hall of zo? (als paraplubak bijvoorbeeld...
  En die oude marions (ik ben er zelf jaaaaren lid van geweest) moet je echt eens doorsnuffelen... Soms staan er van die leuke patroontjes in... Niet zo maar weggooien hoor! Dan haal ik ze wel op... (al zou ik niet weten in welke uithoek van het land je woont, maar daar is altijd een mouw aan te passen)
  En die kruiken met zak.... ik zou ze dus wèl wegdoen, maar dat is persoonlijk.
  Succes met het opruimen hoor!
  Laat de emoties niet te veel overheersen....
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zolder, dat is volgens mij een brocante walhalla :-). Die naaidoos, prachtig. Ik herinner mij dat mijn moeder er vroeger ook eentje had. Geen idee waar die ooit gebleven is, we hebben hem in ieder geval niet gevonden bij het opruimen van het huis. Die oude Marions zou ik zeker niet wegdoen, heerlijk om zo af en toe eens in te snuffelen en misschien ideetjes op te doen, toch? Maarja, alles bewaren is ook geen optie. Lastig blijft het wel om spullen van je ouders weg te doen. Zoveel dingen met herinneringen.... Sterkte ermee. Maar ook plezier, want ik denk dat je samen met je broers heel veel 'Oh ja, weet je nog...' momenten zult hebben.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een heerlijke zolder en enige spullen nou dat is geen straf om te moeten ruimen ,uit die Marions maakte mijn moeder ook jurkjes voor ons ,lieve groet en bedankt voor je lieve r.eactie op de vogeltjes marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met het opruimen van het ouderlijk huis wordt er weer een tijdperk afgesloten. Volt heel dubbel, de blijheid van een leuke vondst en het verdriet dat het opgeruimd moet worden. Maar jouw vader is er nog en geniet daarvan. Leuk om zo'n naaidoos te vinden en je juslepel lijkt me zo'n punch- of bowllepel met een lange steel, die heb ik namelijk ook. Ik weet alleen niet of de steel echt zo groot want ik heb geen idee van de grootte van het blaadje of de theepot.
  Sterkte met het ruimen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me niet makkelijk om een huis leeg ye halen hoeveel herinneringen komen er naar boven he, verdrietige maar ook hele mooie denk ik !
  Er is wel een schat aan prachtige spullen uitgekomen zeg, die kruiken gaaf hoor leuk om mee te decoreren !
  Dan die naaidoos een prachtig iets om zo neer tezetten met oude naaispulletjes erin, zou er niet teveel boenwas op gebruiken dat blijft afgeven !
  Succes met alles !

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een schatten op zolder , en fijn dat je er samen uit kan komen, succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal herkenbare spulletjes. Moeilijk om een keus te maken en spullen weg te doen. Een naaidoos vind ik altijd net een schatkistje. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zal het moeilijk zijn om alles uit te zoeken en ook veel weg te moeten doen.
  Maar je hebt wel mooie dingen gevonden. Ik zou die naaidoos wit verven. Je kunt hem leuk vullen met kantjes en klosjes e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moeilijk hoor om je ouderlijke huis leeg te ruimen. Mijn moeder had ook heeeeel veel bewaard. De kruiken zijn geweldig. Ik heb ze ook op zolder liggen, maar die komen van mijn schoonouders. Dat huis heb ik ook leeg geruimd; Heer Bommel heeft geen broers of zussen. Daar in dat huis was helemaal veel bewaard. Enorme verzamelingen..... een deel is hier opgeslagen; daar moet ik nodig mee aan de gang. Groot huis; het ligt me niet echt in de weg. Neem geen overhaaste beslissingen. Het is al moeilijk genoeg.
  De naaidoos moet je niet met boenwas behandelen; volgens mij is ie gelakt. Wil je hem mooi maken dan is schuren en opnieuw lakken of verven de enige optie. Het is wel een klus, maar zeker de moeite waard en jij hebt spullen genoeg om er in te doen. Hoe is het met de verzameling stopwol??? Veel sterkte met alles. Dit was nog maar een beginnetje en er komen nog vele opruim en verdeel momenten.
  Groet, Willemien.(ik was op vakantie)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is alsof je op de zolder van mijn ouders bent geweest die hadden ook heel veel van dit soort spullen. Wel leuk hoor eerst vond ik het allemaal oude bende maar met de jaren dat ik ouder werdt is het steeds waardevoller voor me geworden! Veel sterkte met het uitruimen want dat is vaak best emotioneel! liefs Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een werk zo'n huis leeghalen, ik heb er ook een aantal keren gedaan bij mij ouders en oma, maar ik stond er alleen voor en dat is niet fijn, zwaar en emotioneel. Een kolenkit zoals jij hebt staat bij mij in de hal, geel gespoten doet hij dienst als paraplubak.

  Liefs Jann

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zullen jullie die klus klaren met sterk gemengde gevoelens. Veel mooie herinneringen, verwondering en lol ("is dát ook nog bewaard gebleven?"), maar ook verdriet dat het er niet mag blijven staan met je vader als eigenaar en bewoner in het huis. Sterkte, het lijkt me geen makkelijke klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een ontdekkingsreis! Jouw ouders hebben echt van alles bewaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke vondsten vol nostalgie! Je theepotje vind ik supermooi, een apart kleurtje maar echt heel mooi, ik heb zo'n donkerblauw. Zo'n naaidoos met scharnieren heb ik ook, dat was mijn naaidoos van toen ik klein was en al kruissteekjes maakte enzo. Heerlijk! Misschien kan er iemand wat met de marions, vast wel.
  Succes ermee! Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wanneer je niet weet wat je met de tijdschriften Marion wilt gaan doen, dan de volgende tip. Misschien kun je de afdeling vrouwentijdschriften van het Persmuseum hier een plezier mee doen.
  http://www.vrouwentijdschriften.nl/index.html
  Met enige regelmaat publiceer ik iets uit "oude Tijdschriften", op mijn weblog.
  http://tassen-die-bij-je-passen.blogspot.nl/2012/06/collectie-tijdschriften-jaren-vijftig.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend fijn dat jullie samen deze klus kunnen klaren. Ik weet dat het ook op een andere minder leuke manier kan gaan. Als ik al die spullen zie ga ik in gedachten weer terug in de tijd. Voor mijn kleindochter heb ik zo'n leuk klein naaiboxje op de kop getikt in de kringloop winkel. Ik heb het afgenomen met een sopje en manlief heeft het met wrijfwas onder handen genomen en het ziet er nu heel leuk uit.
  Ik wens jullie nog heel veel plezier met het opruimen.
  Op deze manier kun je ook afscheid nemen van jullie thuis was.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi is het om dit samen te doen. Er komen bij mij weer genoeg herinneringen boven. Al enkele keren een heel huis moeten leegruimen....!
  Leuk wat je dan al zo tegenkomt, zoals die nog gevulde naaidoos.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een heel karwei zo'n huis leegruimen, emotioneel ook denk ik...
  Veel sterkte ermee! Wel fijn dat je je vader nog hebt, geniet van elkaar!
  En de spullen die je tegenkomt hebben waarschijnlijk ook allemaal emotionele waarde.
  De naaidoos is prachtig, een mooi plekje geven in je woonkamer? En de juslepel en theepot ook al zo leuk!
  Als je niks met de Marions doet zou ik het heel leuk vinden om er eentje over te nemen,
  ik wil je er best voor betalen hoor!
  Zie maar, dingen niet te snel weg doen, dan krijg je misschien toch spijt...
  Sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat jij een juslepel noemt noemden wij thuis een bowllepel. sterkte met het opruimen, fijn dat je het samen kunt doen op deze manier.
  ria

  BeantwoordenVerwijderen
 20. o dat is nog al wat, dat opruimen van je ouderlijk huis. Leuke spulletjes, ja die borstrokkenwol herinner ik me ook nog....
  nee ik heb geen vakantie voor ik begin maar met de kerst gaat de school voor verpleegkundigen waar ik ga werken twee weken dicht en heb ik dus ook vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...