Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 november 2013

Stand van zaken week 45

Het plan voor al mijn UFO's (UnFinished Objects) werkt goed en het voelt ook nog niet eens "strak" aan, omdat ik helemaal niet met één werkje tegelijk bezig ben!
Ik sta er eigenlijk van te kijken hoeveel ik tussendoor nog heb kunnen doen..., gewoon vanzelf ... zonder dat het lijstje als een soort zwaard van Damocles boven m'n hoofd zweeft...

Wat heb ik gedaan deze week?

1. Het witte truitje van Mieke is af. Nu het gewassen is, zie ik geen kleurverschil meer en ook het verschil in draaddikte valt niet op. Echter, het was een heel gedoe om Mieke het truitje aan te trekken, want ik moest heel, heel voorzichtig doen. Ze breekt nl. heel snel iets... Haar ene been is er al af, de voet is ook van het been af en er is zelfs een los stukje been. Ik vind het heel erg, m'n Wildebraspop van vroeger wordt oud/is oud..... Weet iemand van jullie of je zoiets kunt laten maken en waar?


2. Alle blokken van de meebreideken zitten nu vast en de draadjes zijn afgehecht. De breinaalden zijn uit de rand gehaald en de steken op een draadje gezet.3. De rand wordt nu los gebreid en deze week heb ik al 1 meter gebreid! Het gaat gewoon vanzelf, dat had ik echt eerder moeten doen..4. De Zeeuwse sokken vorderen niet zo snel. Dat heeft te maken met de donkerblauwe wol en het donkere weer. Je ziet die kleine donkere steekjes zo slecht, en ik wil geen fouten maken. Maar er zijn wel 37 toeren voor de grote hiel gebreid. Op de foto van vanmorgen zie je daar nog maar de helft van...5. En dan is er ook nog verder gehaakt aan de Southbay sjaal. Ik had een draadje in een andere kleur vastgemaakt op de plaats waar ik was gebleven en er zijn nu toch 9 toeren bij gekomen. De sjaal meet nu van het midden naar de punt 50 cm. Enne..., ik wil eigenlijk toch wel een lekkere lange omslagdoek, dus ik denk dat er nog eens 50 cm bij moet. En als je dan met dunne wol haakt, dan snap je het al...6. En tenslotte heb ik de breirol van 2011 (adventsjaal 2011) weer opgepakt! Dit stond niet in de planning, maar de afgelopen week heb ik begrepen dat er voor de 4e keer op rij weer een nieuwe uitdaging op dit gebied komt. Kristin Benecken heeft weer een sjaal ontworpen en vanaf 1 dec. komt er elke dag een nieuw patroontje online. En dat kan ik echt niet weerstaan. Voorlopig is dat ook het enige nieuwe werkje. Ik maak geen sjaal, maar een breirol. Alweer, zul je misschien denken... Ja, ik heb een zwak voor breirollen en ik vind het gewoon heerlijk om al die patroontjes even te proberen.
Nou ja, en omdat er een nieuwe versie uitkomt vond ik dat ik ook maar even een stuk moest breien aan de breirol van 2011 die nog steeds niet af is. Dus de afgelopen week kwam het patroon van dag 7 en 8 erbij...Ik ben best tevreden over de vorderingen en volgende week ga ik het opnieuw volgens plan op pakken!
Fijn weekend allemaal....

18 opmerkingen:

 1. Ben even aan het bijlezen en zie dat jij ook héél creatief bezig bent, goed idee om zo alles een keertje aan te pakken. Geloof dat ik dat ook maar eens ga doen onder de kerstvakantie ;)
  Fijn weekend verder, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, jij bent druk bezig geweest. Je kunt in ieder geval 1 ding afstrepen op je lijstje.
  De rand wordt heel mooi, zo gaat het natuurlijk ook een stuk gemakkelijker. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou jij hebt heel wat gedaan zeg!
  En alles ziet er even prachtig uit.
  Maar die roze sjaal vind ik ecnt top met al die mooie steken!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou jij hebt heel wat gedaan zeg!
  En alles ziet er even prachtig uit.
  Maar die roze sjaal vind ik ecnt top met al die mooie steken!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, je hebt gelukkig weer wat van je lijstje weg kunnen strepen. Maar er zal misschien ook alweer iets zijn bijgekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat ben jij met alles opgeschoten, hard ge(hand)werkt hoor. Mooie dingen en die sjaal ........prachtig. De rand voor je deken vind ik ook heel erg mooi, prachtpatroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij bent ook lekker bezig geweest! Mooi hoor allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel goed Elizabeth! Ik ben blij dat je het niet als een last ervaart, je hebt dus een goede planning gemaakt. De voet van Mieke aan haar been vastmaken kan zo te zien wel met een stevig kartonnen of houten (maar dan wordt ze wel meteen zwaarder) kokertje, waar been en voet op gelijmd kunnen worden, maar de bovenkant wordt wel lastig. Heb je al gegoogeld naar "poppendokter"? Ik weet dat we er vroeger een in Haarlem hadden, maar of ze nu nog bestaan... Heel veel beterschap voor Mieke. Ze heeft een mooi truitje aan, staat goed bij haar overgooier!
  Je deken is echt prachtig! Zo chique, zeker als die prachtige rand er straks aan zit!
  De andere werken worden ook erg mooi, je bent heel goed bezig zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een idee voor Mieke dat je zelf kunt doen: als je in beide bovenbenen twee gaatjes maakt ter hoogte van het gat van het lijf, kun je de benen met behulp van een elastiek aan elkaar maken, door van binnen uit in het eerste gat van het vaste been te steken, van buiten naar binnen door het tweede gat van het vaste been, door het eerste gat van het losse been naar buiten, daar weet naar binnen en de uiteinden stevig vastknopen (er is dan een "O" gevormd door been-lijf-been). Het is geen onzichtbare oplossing, maar dan moet ze voortaan maar wat langere onderbroeken of boxershorts dragen ;-)

   Verwijderen
 9. Owww wat zonde van je pop zeg......er zijn nog wel poppendokters te vinden hoor op de poppenbeurs kwam ik erook 1 tegen maar waar die precies zitten weet ik niet, soms hebben ze een nieuw been voor deze pop(ook oud natuurlijk )....succes
  Ik vind je deken ook zooooo gaaf mooie patronen ook voor een breirol, mijn lijstje wordt ook steeds langer hoor hihihi

  Fijne zonag
  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je planning verloopt goed zeg, kben stikjaloers! Zo zonde van je pop :-( Kan je ze niet lijmen met secondelijm? Of naar de poppendokter brengen? Je deken is echt WAAUW!! En op je zeeuwse sokken ben ik ook wel jaloers, maar die staan nog op mijn verlanglijstje..... Je sjaal schiet goed op en je breirol ziet er prachtig uit!
  Grtjes, rita.
  Hou je planning aan, het komt in orde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je al weer veel gedaan en wat wordt je deken mooi! Die rand zal hem echt helemaal af maken.
  Goed te horen dat er weer een adventssjaal komt in december. ik vind de vorige sjaals zo mooi.
  Sterkte met de pop. ik hoop dat je iemand vindt die de pop kan maken.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoera wat gaaf een nieuwe breirol. Vorig jaar heb ik er voor het eerst kennis mee gemaakt en het was geweldig om te doen. Dus ik ben vanaf 1 dec. weer van de partij. Heb jij soms de patroontjes nog van de breirol 2011.
  Wat jou pop aan gaat ik zal eens aan mijn zus vragen want die heeft een heeeeeele grote verzameling Wildebras poppen haar hobby. Maar helaas geen internet. Dus ik kan niet even doorklikken.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Marga, de patroontjes van 2011 kun je nog steeds downloaden... http://www.von-stroh-zu-gold.de/muster/?p=45
  Enne..., ik ben super benieuwd of je zus een goed advies heeft voor m'n Mieke...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha, nu weet ik waar UFO voor staat,, las het hier en daar al vaker. Je bent goed bezig hoor!!!! En ja ene poppendokter zou het beste zijn al vind ik de oplossing van Angelique ook een goed optie...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Really busy, busy, busy...
  Have a "cool" week ;)
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 16. In Roermons zit nog een ouderwetse poppendokter aan het plein bij de Munsterkerk recht tegenover de V&D.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat jammer van Mieke, maar via Google zijn nog veel poppendokters in heel Nederland te vinden. Sterkte voor Mieke!
  Wat is je deken mooi en de rand wordt super!
  Succes met je planning, het komt allemaal goed.
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...