Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 juni 2013

Meebreideken blok 95: Scalloped Shell

Oh, het einde komt in zicht... nog een paar blokken te gaan en dan is de honderd bereikt!
Als je wil zien hoe het er ongeveer uit komt te zien, kijk dan eens hier of hier (helemaal naar beneden in het bericht scrollen voor foto..)Ik was al langer verliefd op het leuke blokje van deze week, maar ik dacht in eerste instantie dat het wel heel bewerkelijk en lastig was..., dus ik had het tot een paar weken terug gewoon laten rusten.
Maar het kriebelde steeds opnieuw en toen dacht ik "gewoon doen"...
En het viel eigenlijk REUZE mee!
Er zitten wel wat bijzondere handelingen in te naalden, maar daar heb ik foto's van gemaakt, dus ik hoop dat het voor iedereen nu duidelijk is en ook te doen is ...O ja, het idee voor dit blokje vond ik op internet, bij Patonsyarns Vogue knitting en ik had het weggezet bij mij Pinterest.
Hieronder volgt de beschrijving voor de meebreideken.


Blok 95: Scalloped Shell

Het aantal steken voor dit breimotiefje moet deelbaar zijn door 10 + 1, met eventuele kantsteken. Ik heb gekozen voor 4 herhalingen = 40 steken + 1 steek + 4 ribbelsteken = 45 steken. Brei 3 naalden ribbelsteek en ga dan verder met onderstaand patroontje.

Naald 1: 2 rb.st – 41 r – 2 rb.st
Naald 2: 2 rb.st – 41 av – 2 rb.st
Naald 3: als naald 1
Naald 4: als naald 1
Naald 5: 2 rb.st – (1r – *1 o – 1r* 2x – elk van de volgende 5 steken breien met 2 omslagen - *1r – 1o* 2x) 4x breien – eindig met 1r en 2 rb.st 

Naald 6: 2 rb.st – ( 5r – draad voor en bij de volgende 5 steken telkens alleen de eerste omslag av. afhalen en de tweede laten vallen – 4r) 4x breien – eindig met 1r en 2 rb.st.Naald 7: 2 rb.st – (5r – draad achter en de volgende 5 steken av. afhalen – 4r) 4x breien – eindig met 1r en 2 rb.st


Naald 8: 2 rb.st – (5av – 5 steken av. s.br – 4 av) 4x breien – eindig met 1 av en 2 rb.stHerhaal bovenstaande 8 naalden zo vaak als nodig is om een lapje van ongeveer 19 cm te krijgen. Brei daarna nog 4 naalden ribbelsteek en kant alle steken af.Heel veel breiplezier weer bij dit lapje en als het niet lukt; gewoon even vragen via de mail, zie profiel!

8 opmerkingen:

 1. Mooi blok, ik heb net je deken bekeken, hij is prachtig. Weer eens iets anders dan een gehaakte sprei.
  Groeten,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit vind ik een echt Elizabeth-patroon. Heel mooi.
  En je foto's... prachtig, sfeervol. Super!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi motiefje en vooral: wat een duidelijke uitleg! Dank je wel.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Speciaal motiefje van blok, wat mooi en het ziet er zo heerlijk zacht uit!

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de superduidelijke uitleg Elizabeth en het ongelooflijk mooie patroontje, deze steek ga ik zeker eens ergens voor gebruiken!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig patroon, duidelijke uitleg en schitterende foto's! Heel mooi allemaal. Je brengt je nieuwe hobby met de foto's direct in beeld. Fijne dag. Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer zo'n prachtig patroontje!!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Betsy,

  Dat is lang geleden, dat ik iets van me heb laten horen.
  Veel gebeurd, eigenlijk alleen maar alleen maar goed nieuws. curses gedaan, geslaagd, een leuke man ontmoet en samen gaan wonen bij mijn partner. op de zolder is inmiddels een hobbyhoekje gereeerd. Op dit moment zit ik op de bank met mijn tas met meebreiblokken en ga de draad weer oppakken. Misschien ook met de blog maar dat weet ik nog niet zeker. Heb een jaar niets aan bloggen en handwerken gedaan, dus ik moet er weer even inkomen, maar heb er weer zin in en dat is een goed teken. Leuk dat jij nog zo actief aan het bloggen bent. geeft me weer nieuwe inspiratie. Binnenkort meer . lieve groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...