Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 juni 2013

Jampotjesgekte ...Al een heel poosje bewaar ik de glazen potjes van jam en sausjes.
Want ik heb gezien dat je daar zulke leuke dingen mee kunt doen...

Toen m'n nichtje een paar weken geleden trouwde heb ik een kanten kleedje gehaakt en over het dekseltje van een leeg jampotje gedaan. In het potje een mooi papiertje rondom en als cadeautje een zakje zeepkorrels met geld...
Om het potje nog wat kant dat vastgemaakt was met een strik en daar hingen weer twee harten aan met mr. and mrs.... Helaas ben ik vergeten om er een foto van te maken! Maar ze vond het erg leuk om te krijgen.Maar.... , ik ben nu dus helemaal in de (jam) potjesmodus... Het is gewoon verslavend om hier mee bezig te zijn.
Ik haak een kleedje om over het dekseltje heen te doen en m.b.v. een lintje, een gehaakt of gedraaid koordje wordt het strak bevestigd. De potjes vul ik met oud naaigerei zoals knoopjes, veiligheidsspelden, klosjes garen, restjes stopwol, wolkaartjes, oude ringetjes, een restje haakkatoen, een stukje kant etc...


Mijn vriendin Corrie, die tegenwoordig ook een blog heeft, vertelde hier  dat ze spulletjes aan het maken is voor een verkoping met als doel om mensen in Moldavië te helpen. 
Corrie vroeg ik wat hartjes wilde haken en dat wil ik graag doen! Ik heb er al een paar bijna af, ja.... bijna ..., want ik moet nog binnenkussentjes naaien voordat ik de hartjes dicht kan haken. Dus nog even geduld, dan laat ik ze zien. Mooie stok achter de deur voor mij om de naaimachine te pakken...Misschien kunnen de potjes met oude naaispulletjes ook naar de verkoping, het past wel bij de stijl van de andere dingen.
En ik vind het ook niet erg om ze zelf te houden, ze staan al in het raamkozijn te pronken...


Maar in de keuken had ik nog wat leuke gevulde jampotjes staan, die zijn het ook wel waard om aangekleed te worden. Het elastiekje is maar tijdelijk hoor... Er moet nog een finishing touch komen!

13 opmerkingen:

 1. Leuk, en een heleboel potjes bij elkaar staat zo leuk,dus een goed excuus om door te gaan,
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk!!! Heb er ook wel over gedacht om zo potjes 'aan te kleden' maar het is er nog niet van gekomen. Potjes bij de vleet. Je haalt me over de streep met dit blogbericht. Fijne zondag. Brrr, al weer regenachtig en koud.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds kort ben ik aan het potjes verzamelen voor 'je weet maar nooit'. Ik had nog geen idee wat ik er mee zou kunnen doen, maar dit is een goeie tip, ik ga hem onthouden!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verdorie! Had ik mams verzameling lege jampotten toch niet in de glascontainer moeten gooien. Maar weer opnieuw sparen, , want deze potjes zijn wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel toffe creatie en die hartjes gaan ook mooi worden. Succes met de verkoop.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze potjes passen naar mijn idee helemaal bij jou! Je hebt ze super leuk gepimpt. Ik weet alleen niet of het wel zo handig is bij de volle potjes; tenminste, geen probleem zolang ze dichtblijven, maar als de potjes open gaan...
  De hartjes worden ook helemaal leuk, ik zag dat je aardig aan het verzamelen bent op Pinterest, dus er zullen er nog wel meer volgen ;-)
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze super leuk geworden , ook erg leuk om als kadootje te geven
  die hartjes zijn ook gaaf !!
  Fijn weekend

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk idee zeg, vooral die met naaigerei en dergelijke en wat Pinterest betreft....... ik kom je ook regelmatig tegen en neem nog wel eens een pinnetje van je over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof ideetje weer met die jampotjes! Weer eentje bij op de "to do"-lijst! Zucht, die wordt alsmaar langer.... en ik heb alsmaar minder tijd :)
  Groetjes, rita.
  Trouwens, de hartjes zien er nu al goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goed idee om zo je randjes te gebruiken. Die kleine werkjes, dat is echt iets voor jou.
  En altijd goed voor de verkoping natuurlijk. Maar voorlopig kan je er zelf van genieten.
  Groeten van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn werk allemaal ! Zo'n kantje heeft wel iets.
  Het patroontje van het hart is mooi hé !
  Nog veel plezier .. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk staat dat zo'n groepje mooi aangeklede jampotjes. De hartjes zijn ook leuk. Hopelijk vliegen ze de kraam uit voor Moldavië. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...