Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 oktober 2012

Yes... herfstvakantie, en even bijpraten..

Gistermiddag om half 5 begon voor mij de herfstvakantie. Meteen nadat ik de schooldeur dicht liet vallen - normaal sluit ik de deur heel beschaafd - had ik een heerlijk vakantiegevoel!


En we krijgen nog mooi weer ook! Wat een cadeautje... 
Zodra de zon schijnt ga ik naar buiten, of dat nu in de tuin is of dat ik het bos of de polder in ga met de camera...
Nieuwe energie doe ik ook op door het nuttige met het aangename te verenigen. 
Zo heb ik zojuist even alle was verzameld die door het hele huis lag. Ik had er 4 dagen niet naar omgekeken en ach de mannetjes hier gooien heus wel eens wat in de was, maar laten ook gerust truien, shirts en broeken half over de stoel hangen of ze liggen 'gewoon' op de grond... Moeders gaat er dan maar even met de neus en ogen langs; en zo sorteer je dan op wassen of luchten. 


Wat een lekker gevoel had ik na het opruimen van de was en het afhalen van het beddegoed...
En nu dus eerst tijd voor een blogbericht! Onder het genot van een bakkie leut en "de vier jaargetijden" - en dan de herfst- van Vivaldi!
Die wasmachine maakt vandaag wel overuurtjes..., ik hoef hem alleen maar te bedienen. Bartje doet het werk voor me.

De meesten van jullie weten dat ik nog een tweede blog heb, waar ik van alles verzamel dat ik tegen kom en kan waarderen en wil onthouden. 
Maar sinds een tijdje heb ik ook pinterest... Het voelt een beetje dubbel, snap je? En pinterest werkt zoveel sneller en is toegankelijk voor iedereen. Dus ik overweeg met " Zo mooi .. zo leuk" te gaan stoppen. 
Ik ben al bezig om alle oude posten te pinnen, maar dat is best een hele klus.
Het blog blijft nog wel bestaan, dus je kunt altijd nog via de labels dingetjes opzoeken. En misschien dat er af en toe nog een berichtje komt...Overzicht projecten
Zijn jullie ook met zoveel dingen tegelijk bezig? Ik heb echt bewondering voor mensen die ergens aan beginnen en het dan ook eerst helemaal afmaken voordat ze met iets nieuws beginnen....
Ik kan dat gewoon niet, zelfs niet me kleine dingetjes.
Dus ik dacht dat het voor mezelf goed zou zijn om een lijst bij te houden. Ik heb al wel 10 van zulke lijstjes op papier gemaakt, maar die raken alleen maar kwijt. Dus doe ik het nu met enige regelmaat op m'n blog.
Vind je het niet interessant, dan sla je het lekker over!
Borduren:
   *  Geheim project...
   *  Lavendelzakje (bijna af)
   *  Lentebiscornu (nooit laten zien, maar net niet af..)
   *  Vogeltjes-hartjes stekenlap (nog niet over geblogd..)
   *  Christmas houses (stitch kit)
Breien:
   *  Breirol
   *  Meebreideken (vandaag komt blok 74)
   *  Kabelkussen (nog niet over geblogd)
   *  Maggie (oh..., moet ik heel nodig over bloggen)
   *  Poppentruitje Mieke (op de helft)
Haken:
   *  Petite Fée bloemetjesvierkant kussen (over de helft)
   *  Karisma squares (shame on me...)
   *  Hawaï bloemen (heb al een pot vol, maar hoe verder...?)
   *  Onderzetters (nog een paar..)
   *  Tafellopertje (had ik dat ook nog?)
Patchwork en quilten:
   *  Witte blokken (bezig met 4e blok)
   *  Zomerquiltje (schiet al lekker op)
Scrappen:
   *  Diverse kaarten half af...
   *  Stapels foto's die roepen naar diverse albums...
Schilderen:
   * Twee aquarellen die niet af zijn..
   * Drie kleine panelen

Zomerquiltje


Nou, ik geloof dat ik nu alles heb gehad. Ik vond het eerst wel meevallen, totdat ik nog even naar boven ging om te checken of ik alles had. Toen kwam er nog wel e.e.a. bij op de lijst!
Volgende update van de lijst is eind december; we zullen wel eens zien...

Maar....
Ik denk er sterk over om mee te gaan doen met de CAL van Grietje karwietje, je weel wel... die prachtige petit fours....
En de photo challenge van Dinah vind ik zo leuk... Ik wil mezelf daarbij ook meteen verplichten om een half uurtje te lopen met de camera om om een geschikte foto te schieten!

Intussen is er al weer een was klaar, hangen er 20 zakdoeken buiten te drogen (wat een snotneuzen hier...) en zit de rest in de droger.
Volgende was er in: de lakens... Hopelijk drogen die vandaag ook lekker buiten!

Vanavond komt breiblokje 74 online; opengewerkte diamantsteek...
Hebben jullie nog even geduld tot vanavond of zit er iemand met smart te wachten?


14 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie meis!
  Zo te lezen met veel leuke dingen die op stapel staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw jij bent met veel tegelijk bezig! En ik maar denken dat ik soms een chaotisch (maar toch geordend) persoon ben.. haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh hier word ik nou helemaal blij van zo n lekkere lijst met werkjes dacht dat ik met te veel bezig was maaaaaaaaar dat valt mee kan rustig nog wat nieuws beginnen ..hi ...hi volgens mij lijken we een beetje op elkaar ..hi hi
  Geniet van de vakantie zie je wel met grietje karwietje of het fotoproject van Dinah ,lekker gewoon doen ,lieve Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heey Elizabeth! Fijn hè vakantie! En nee je bent niet de enige die met zoveel dingen tegelijk bezig is... We vinden gewoon teveel dingen leuk om te doen en hebben ook nog eens een drukke baan ernaast :)
  Maar beter zo dan dat je je verveeld toch? Als je er maar wél van geniet, dat is het allerbelangrijkste! Dus ik zou zo zeggen doe de dingen waar je plezier in hebt en geniet van een heerlijke vakantie met lekker gefreubel op zijn tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voordeel van een lijst is wel dat je weet wat je te wachten staat, dat doe ik met klussen in huis, maar over het algemeen wordt de lijst alleen maar langer....
  Nu eerst maar eens herfstvakantie en wat een prachtig weer hebben we er bij. We boffen maar.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is maar goed dat je vakantie hebt met zo'n enorme lijst!
  Ik snap het best: er is ook zoveel leuks te doen! En alles wordt zomaar onder je neus geschoven op internet, het zou verboden moeten worden (nee, doe maar niet!).
  Fijne vakantie, ik doe lekker met je mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet nog wel van de vakantie zeg! Met zo'n lijst ... En die was, ik ken het maar al te goed. Met een gezin met nog vier (op een na) volwassen jongens thuiswonend, ligt er altijd overal was. En geen van vieren weet de wasmand te vinden ... het ligt gewoon op de grond of naast de wasmand. Ze weten intussen wel dat alles wat NIET in douche ligt ook NIET gewassen wordt!
  Fijne vakantie met hopelijk heel veel mooi weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gossie, ik dacht dat ik met veel dingen tegelijk bezig was, maar aan jou kan ik niet tippen hoor, Elizabeth :-)) Eigenlijk is het wel lekker dat jij zo'n lange lijst hebt, want net als Marloes denk ik nu 'oh, ik kan makkelijk nog wat nieuws erbij beginnen', want ik heb wel een héle lange lijst met dingen die ik nog WIL doen. Die lijst is zo lang, zelfs als ik 100 word, kom ik nog niet klaar met al die plannen. Ach joh, we vervelen ons niet en niemand heeft zo last van ons.
  Geniet lekker van je vakantie!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En ik heb iedere keer bewondering van wat jij allemaal doet! En van je blog begrijp ik heel goed, bovendien volg ik je sinds kort ook lekker op pinterest.
  Dus neem lekker je rust in je vakantie. (Wat betreft de was heb ik met je te doen, is hier ook altijd een doorn in mijn oog.) Geniet ervan.
  Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hihi..lekker lijstje! maar wel goed hoor dat je het hier opschrijft..ja, dat gaat vast wel werken! ik ben altijd aan 3 dingen bezig en als er 1 klaar is dan begin ik een nieuw werkje waarbij ik dan wel zorg dat ik overal weleens een keer iets aan doe. de één wat meer dan de ander ;) maar asl er maar wel vooruitgang in zit. ik ben een mens van overzicht hebben en houden en dat vind ik dus ook hier in terug :) fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Elisabeth, wat jammer dat je met je ander blog wil gaan stoppen, ik ben een trouwe volgster en ik volg je ook nog eens op Pinterest dus ik blijf je natuurlijk wel volgen maar dan op ene andere manier......effe wennen maar ik weet het er gaat heel veel tijd in zitten....

  Groetjes, aNnemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je bent echt niet de enige hoor! Ik maak mij net zo schuldig aan 100 en 1 projecten die bij mij dan in een tas ergens in een kast verdwijnen. Er is ook zoveel,zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En dan zeg je tegen mij dat je geen projecttasjes hebt ;) Projectmandjes vallen er ook onder hoor ... :P

  Whaha, je weet wie het zegt, toch?

  Ik zal maar geen lijstje maken, ik wil het niet weten hoeveel er nog half af ligt...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ai, wat veel ;-) Maar de petit fours zijn echt maar heel klein hoor ;-) Ondertussen is de vakantie wel voorbij. Hopelijk heb je heel de week genoten, maar dat zal vast wel. Pinterest is echt een geweldige uitvinding, vind ik. Alles op één bord bij elkaar! Soms ben ik weleens bang dat het uit de lucht gaat, wat een naslagwerk is het al geworden. Maar ja, dat risico zit er met een blog ook in. En de allermooiste projecten sla ik ook gewoon op. Succes met alles!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...