Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 24 oktober 2012

Semi-precious shawl...

Ahum, ik durf er bijna niet over te beginnen...
En zeg tegen mezelf "een mens moet op z'n tijd uit de bocht springen" enne... "z'n gevoel volgen.."Nou, dat heb ik gedaan. Allereerst bij de spontane aankoop van twee bollen Sanna, gewoon van de Wibra. Ik vond het zulke prachtige gemêleerde "wol"...
Eigenlijk ben ik helemaal geen rood-mens, maar deze tint kan ik wel waarderen.
En toen het project; dat had ik al lang ergens in mijn achterhoofd.

ja..., die vind ik wel mooi...


Ik vind gebreid kant zo mooi en wilde ooit nog eens zo'n mooie omslagdoek breien, waarbij de steken losjes vallen en het ajourmotief mooi uit komt.
Dus ging ik maandagavond op zoek naar een geschikt patroon. Via internet zijn er genoeg te vinden, maar ja.., ik ben een beetje pietluttig en vind niet alles mooi. En niet alles bleek geschikt. Enfin, tegen de tijd dat mijn lijf me vertelde dat het bedtijd was, had ik er wel één gevonden waar ik van gecharmeerd was. En zelfs nog met een tweede keus achter de hand kon ik rustig gaan slapen.

free pattern
ook mooi....

Dinsdagmorgen vroeg weer op, ik ben gewoon altijd vroeg wakker. En ja hoor, meteen aan de slag. Na een half uurtje tobben - heen en weer geswitch tussen diverse internetpagina's - heb ik het patroon eerst maar eens uitgeprint.

Deel A is af...

De naam van de sjaal is "Semi Precious"en betekent "half edelsteen". Daar zit een gedachte achter van de ontwerpster Joyce Fassbender. Diamanten zullen de droom van elk meisje zijn, maar het zijn de half-edelstenen die kleur en warmte geven in het leven. Daarbij denkt ze b.v. aan Malachiet en Amethyst.
Ze adviseert de shawl te breien van een luxe kleurige merino en zijde.
Nou ja, ik heb dan geen zijde en ook geen luxe wol uitgekozen, maar het is wel kleurig en vol schakeringen!

Deel B voor de helft

Dinsdagmorgen had ik deel A al af, het begin van de sjaal die vanuit het midden (hals) gebreid wordt naar beneden. Veel sjaals beginnen juist onderaan heb ik gezien.
En op dit moment heb ik deel B voor de helft ook gebreid. Dit deel moet nog een keer herhaald worden, maar dan moet het middenmotief twee keer worden gebreid.
De hele sjaal bestaat uit 5 delen en op het einde heb ik 225 steken...Het is echt uitkijken geblazen bij dit breiwerk. Ik zit constant te murmelen en te tellen; 5 - slip slip knit - omslag...etc. Bijna bij elke steek moet je op je schema kijken en je moet ook in de gaten houden vanaf wanneer je weer een deel moet herhalen. Dus ik brei er alleen aan als er voldoende concentratie kan zijn.
Uithalen gaat niet, ja een stukje steek voor steek terugsteken hooguit...
Maar ik vind het een geweldig leuke uitdaging!

detail...

28 opmerkingen:

 1. Het ziet er alvast heel goed en mooi uit, ben benieuwd het volledige resultaat...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och mijn hemel, vijf delen en dan maar tellen al die delen. Echt een uitdaging! Inderdaad. Maar mooi wordt het wel. En wat schiet je al enorm op. Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, dat ziet er moeilijk uit.... Maar met jouw ervaring gaat het zeker een prachtige sjaal worden. Kijk ik brei ook wel eens met gaatjes, maar die zijn dan niet de bedoeling,hihihi... Ik ga het je niet na doen.
  Ik blijf je volgen in de vorderingen.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjeetje meis die ziet er best ingewikkeld uit.
  Zoals je zegt "opperste concentratie" vereist hihihihi

  Mooi is die wol van de Wibra he!!!!
  De kleuren komen nu al heel mooi uit!

  Succes met verder breien!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou die gaat goed en mooi die overlopende wol,een echte uitdaging en je gaat best al. Hard Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet toch ook maar eens bij de Wibra gaan kijken en deze kleuren zal je prachtig staan. een mooi ajour patroon en met tellen weet ik alles van. Als je een deel gebreid hebt en het patroon klopt, kan je met een afstekende kleur door een toer heen halen . Als je dan moet uithalen is dat een soort borg.,groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kleur!! Dit breien moet jij kunnen. Het is idd zo dat je goed moet opletten en er moet geen afleiding zijn. Ik begin er voorlopig niet aan, hoewel ik wel graag zo'n omslagdoek zou willen hebben.
  Weer een nieuw project dus. Succes ermee en je laat er vast wel weer iets van zien. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige kleur !!nLijkt me wel erg ingewikkeld om te breien maar zooó mooi als het klaar is. groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohhh die bollen heb ik zien liggen ja,ze zijn inderdaad super mooi gemeleerd,pfff ingewikkeld breipatroon lijkt mij,maar het eindresultaat zal vast geweldig mooi zijn!wel showen als die af is he?!?!;-)

  groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O, je bent al een héél stuk verder dan afgelopen dinsdag. Je gaat als een speer en wat is het kleurverloop mooi. Dat is vast dubbel inspirerend.

  Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige kleur is mooie wol van de Wibra.
  Zal wel mooi staan als die klaar is.
  Mooie kleuren verloop.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige warme kleuren.
  Je bent al een eind op weg,het is heel mooi.
  Het lijkt me wel een moeilijk patroon,groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zag een paar berichjtes eerder al een foto met je bolletjes wol, met je gave tijdschriften. Berichtje 2 keer gelezen, aheummmmm ze vertelt helemaaal niet wat ze met het wol gaat doen. Geduld Hilda, ze komt er wel op terug. En ja hoor, daar is ze al.
  Wauwwwwwwwwwwww ga jij een gave sjaalo/omslagdoek maken. Ooooooo ik wil dat ook zo graag maken, en vond de bollen ook zo gaaf bij wibra.
  Aheum alleen breien dus als je weet dat je je koppie erbij hebt, successssssssssss.
  Ik vind hem nu al heeeeeeeeeeeeeeeeeel mooi worden.

  Groetjes Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oei, dat wordt een wel heel mooie omslagdoek!
  Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Prachtige kleuren (ik houd wel van rood en moet mijzelf regelmatig terugfluiten als ik voor iets alweer in roodtinten kies) en mooi zacht garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is zeker een uitdaging zeg, zo'n sjaal. Ik vind ze waanzinnig mooi, maar durf er niet aan te beginnen. Al dat tellen, daar moet je zo je koppie bij houden.... ik zit vaak 's avonds gezellig op de bank te breien terwijl manlief tv kijkt. Eigenlijk kijk ik niet, maar toch zie ik alles, ken je dat? En dan ga je alweer de fout in met het tellen.
  Maarja, jij hebt zoveel ajour-ervaring, het gaat je vast lukken. De wol is prachtig. En waarom zou je hele dure wol kopen als je voor weinig zoiets moois kunt bemachtigen.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Met recht een uitdaging, Elizabeth. succes ermee, en laat je vorderingen maar zien.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tsjonge al zo ver! Dit wordt echt prachtig! Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat wordt een mooie, mooie kleuren ook. Je kan een zogenaamde "life line" elke 6 of meer/minder toeren maken, een draad door je steken halen, als je dan een fout maakt hoef je niet zoveel te tobben en kan je gewoon de steken van de draad opnemen. Als je dan elke keer na een zelfde aantal toeren doet, weet je ook waar je gebleven bent, als je eventueel iets uitgehaald hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat wordt een prachtige sjaal. Aan de wol zal het niet liggen, ik heb er een sjaal van gehaakt in de blauw tinten. Ben er helemaal blij mee.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit wordt wel heel erg mooi! Wat verlopen de kleuren van dat garen ook mooi. Wibra heeft toch regelmatig heel mooi garen te koop en dat voor een heel schappelijk prijsje.
  Veel plezier met breien.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 21. volgens mij gaat dit heel mooi worden, ben benieuwd naar het
  eindresultaat.

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oei dat wordt érg mooi! Veel breiplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ziet er heel mooi uit als hij af is! Maar dat zal nog een heel project worden, maar zo te zien lukt het je toch aardig. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. De wol ziet er ook heel mooi van kleur uit. Wordt vervolgd vermoed ik... groetjes, rita

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Meer dan geweldig! Ga morgen gelijk even langs de wibra, dit is echt wol om niet te laten liggen. Oftewel, die moet ik gewoon hebbeb:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...