Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 oktober 2012

Meebreideken blok 73: WafelsteekVandaag een heel eenvoudig blokje om te breien... Lekker van genieten, want volgende week komt er een pittige!

jammie, jammie...

Blok 73: Wafelsteek

Het aantal steken voor dit motiefje moet deelbaar zijn door 3. Ik ben uitgegaan van 49 steken; 45 patroonsteken en 4 kantsteken.
Dat zijn best veel steken in vergelijking met de andere blokjes. Maar de wafelsteek is eigenlijk een soort boordsteekje en trekt daardoor wat samen. Het is mooier om dan iets meer steken te gebruiken, anders moet je het blokje in de deken erg uitrekken.

Zet 49 steken op en brei 3 naalden ribbelsteek. Ga dan verder met onderstaand patroontje.

Toer 1: 2 rb.st – ( 2r – 1av) steeds herhalen – 2 rb.st
Toer 2: 2 rb.st – ( 1r – 2av) steeds herhalen – 2 rb.st
Toer 3: als toer 1
Toer 4: alle steken recht breien

Herhaal deze 4 toeren totdat je een lapje hebt van 19 cm. Brei tenslotte nog 4 toeren ribbelsteek en kant alle steken losjes af.


Veel breiplezier!

10 opmerkingen:

 1. Hè, Elizabeth, moet dat nou, die foto van die super smakelijke wafels erbij? Hihi, het ziet er lekker uit, ik ruik ze bijna achter mijn computer.
  Ik ben een beetje een luie breister, dus zo'n eenvoudig patroontje wat er toch heel leuk uitziet, vind ik helemaal super. Maar een uitdaging is ook niet verkeerd, dus ben ik nu al benieuwd naar het volgende blok.
  Lieve groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk patroontje Elizabeth de boodschappen zijn in huis dus direct ook maar eens een blokje weer breien en daarna de petitie four en als ik dan klaar ben krijg ik dan zo n lekkere wafel hi hi. Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, is er al weer een week voorbij. Ik roep al weken heel enthousiast dat ik een van je patroontjes uit ga kiezen voor een sjaal (die m'n moeder dan mag breien) , maar de eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat ik het nog niet gedaan heb... Ach ja, je kent me inmiddels, het komt... ooit:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Njam, wafels met warme kriekskes, njam !
  Is eigenlijk ook wel een mooi patroontje, die wafelsteek; nu heb ik het wel over je blokje hé Elizabeth.... wil het maar laten weten, zodat er hier geen misverstanden ontstaan ;))

  Je gequilte blokjes in 't wit vind ik zeer mooi ! Ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Nog een fijn weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, dit is leuk! Dit patroontje verwerkt mijn moeder wel eens in de truitjes die ze breit voor Roemeense kinderen! Leuk om dat bij jou terug te zien in de blokken.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De eerste mooi,
  de tweede lekker!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er leuk een makkelijk uit, ik ben helemaal de kluts kwijt wat ik nu wel en niet heb gedaan. de deken ligt op een heel laag pitje wnat ik ben teveel met andere dingen bezig.Jij houdt het goed vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou de warme kersen en slagroom erbij. Ben nu de wafel aan het haken,,,eerst maar even pannelappen gemaakt van restkatoen. Dus nu goed onder de knie, voor mijn kussen. Maar ga ook zekers breiend aan de slag. Misschien ook eerst even pannelappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, grappig, ik kom deze bij jou tegen en dacht even 'heb ik mijn vaatdoekje op de foto gezet op een schapevacht??'
  Hij is leuk hè, dit lapje.
  Ik was op zoek naar een patroon voor een haakvariant voor een lezer van mij, zodoende kwam ik bij jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor een babydeken 50/70 hoeveel katoen hebt je daarvoor nodig

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...