Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 24 juni 2011

Tutorial kwastjes maken...

Wow, wat een leuke respons van jullie allemaal op mijn vorige berichtje! Hartverwarmend en vol waardering..., meiden ik ga lekker door zoals ik bezig was... Het liefst elke dag een nieuw berichtje, maar dat lukt natuurlijk niet altijd.

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe simpel het is om zelf een kwastje te maken. O zo leuk om ergens aan te hangen... Ik gebruik ze overal voor: aan een bedankkaartje, labeltje, deurknop, kastknopjes, sleutels, hangers, hartjes, kussentjes....


1. Eerst knip je draden van 2 x de lengte van het kwastje. Je kunt ze allemaal apart afknippen, maar ook een bosje maken en later boven en onder doorknippen...


2. Knip een iets langere draad of lintje af en sla deze om het midden van de draadjes. Leg er een stevige dubbele knoop in. Dit lint of draadje is voor de bevestiging van het kwastje aan een voorwerp.


3. Wind het draad nu 10x bovenaan om de dubbelgevouwen draden heen, ongeveer een cm eronder...
Maak weer een dubbele knoop en leg de draden naar onder.


4. Alle draden recht naar beneden trekken, behalve de draad of het lintje bovenaan, en op de gewenste lengte de draden in één keer afknippen.


En zo is het resultaat....!

Veel plezier met kwastjes maken. Je kunt er nooit teveel hebben en ze zijn zelfs van touw, lint of raffia te maken!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nog even doorlezen....
Ik krijg net een reactie van Marian binnen van "Van alles en nog wat" , en zij geeft me een geweldige tip, die ik jullie graag wil doorgeven!
Marian gebruikt een stukje karton waar ze in de lengte de draden overheen windt. Als je daarna boven en onder een lintje knoopt voor het ophangen/bevestigen, en je knipt in het midden de draden door, dan hoef je alleen nog maar de bovenkant af te werken en heb je twee kwastjes tegelijk gemaakt!

Ik heb het even uitgeprobeerd - met een tupperwaredekseltje- en foto's gemaakt.


MET DANK AAN MARIAN


10 opmerkingen:

 1. Super leuk! Die houden we erin.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geniet altijd zo van je blog, reageer niet zo vaak, dat schiet er meestal bij in. Ik maak kwastjes door het garen op een langwerpig stukje karton te winden in de lengte van het karton,verder werk ik het net zo af als jij. Ik heb dan wel 2 kwastjes in een keer, 1 van de bovenkant van het kartonnetje en eentje van de onderkant. Eerst de bosjes aan elkaar knopen en dan pas aan de linker en rechter zijkant los knippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Elizabeth
  mercikes om langs mijn blogje te passeren en volger te worden.
  Ik ga nu op jouw blog rondneuzen.

  Nog een fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! simpel, snel klaar, en een mooi extraatje aan cadeautje, label, kastsleutel of wat dan ook. Bedankt, en Marian ook voor de aanvulling :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daarom vind ik je blog nou zo leuk, zulke tips zijn altijd handig.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je tip vind ik geweldig, ga deze site gelijk opslaan, hartelijk dank ervoor.
  Groetjes Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo
  Ik vind het echt superleuk dat je het even zo uitlegt. Het is niet moeilijk en snel klaar!!! Ik heb even een vraag. Ik heb een site waar ik Patronen & ontwerpen maak voor vilten de site heet www.dewereldvanvilt.weebly.com daar heb ik ook een ontwerp voor vilt met een kwastje eraan. Zou ik een link mogen maken naar dit blog met de tutorial voor het kwastje??
  Groetjes Aniek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. p.s. mijn mail is aniekstam@home.nl (staat ook wel op mijn site)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik maak zelf leren tassen en armbanden en gebruik graag kwastjes.... Maar natuurlijk wil je altijd een andere kleur dan wordt aangeboden in de reguliere webshops.... Op deze manier kan ik weer unieke kwastjes maken voor aan mijn eigen ontwerpen (U-Niki)... Ga er lekker mee aan de gang. Thanks, simpel, maar je moet het maar net weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat leuk! ik was op zoek naar hoe ik kwastjes moest maken en kwam weer bij jou terecht ;-)
  Dank je wel voor deze tutorial, ik heb er zeker wat aan.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...