Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 mei 2011

ATC kaartjes maken



Techniek: viltstift vrije vormgeving

Iedereen die wel eens gescrapt heeft, weet dat je dan de nodige restjes papier van over houdt. Ik gooi dit nooit weg, maar sorteer de strookjes en de stukjes per kleur en bewaar ze in lege ijsbakjes.
Een aantal jaren terug heb ik ook veel kaarten gemaakt waarbij ik allerlei plaatjesvellen gebruikte. Ook daar bleef wel eens wat van over. Toen ik op het fenomeen ATC kaartjes stuitte, kwamen al die restjes goed van pas. Deze kaartjes ter grootte van een visitekaartjes worden onderling uitgewisseld, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik gebruik ze soms als label of als decoratie in het fotoboek. Het kost maar weinig tijd om zo'n kaartje gevuld te krijgen en ik vind het heerlijk ontspannend om te doen.


Er wordt vaak een serie gemaakt bij ATC's, maar ik houd me daar niet altijd aan. Op de achterkant zet je je gegevens. Je kunt daar een speciale stempel voor kopen, maar ik heb gewoon een lay-outje op de pc gemaakt, even kopiëren/plakken en printen maar.

5 opmerkingen:

  1. Leuk, je bent echt van alle markten thuis, leuk om te lezen!

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie kaartjes!
    Leuk die met die zakjes...
    Zag gisteren al dat mooie plaatje op mijn blogroll van je kaartjes, maar omdat Blogger van de wap was kon ik ze maar niet bekijken...
    Fijn weekend,

    Jolette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk Elizabeth! Ik ben ook steeds op zoek
    naar nieuwe dingetjes en heb toevallig ATC
    kaartjes besteld maar kende het gebruik nog
    niet... bedankt voor je uitleg!
    groetjes Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Elizabeth,

    Het is lang geleden dat ik op de blog ben geweest en zie dat je weer druk bezig bent geweest.We hebben weer iets gemeen trouwens.....ik maak ook sinds een jaar ongeveer ATCtjes.Erg leuk om te doen, jij maakt ook erg leuke.Misschien dat we een keertje kunnen ruilen?Ik heb ze op HJ staan onder de naam pinda.Misschien zie ik je daar dan wel?!

    groetjes tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Elizabeth Ik ben na jaren weer begonnen met de ATC kaartjes en bekijk weer de sites zo leuk en mooi roetjes sija

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...