Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 28 augustus 2014

Growing Gossip in the Garden

Gisteren en vandaag hadden we hier in het westen van Nederland mooi weer. Op vanavond na hebben we het droog gehouden, de zon scheen, gisteren wat meer dan vandaag, en de temperatuur was aangenaam.

Nou, na al die regen en kou vond ik dat ik wel eens twee dagen buiten bezig kon zijn.
Dus haalde ik de Gossip tevoorschijn, en die wilde zelf ook wel!
Het leek gewoon weer even of de zomer terug was ...
Wat een genot om weer aan de tuintafel te zitten, gezellig met de poezen om me heen ...
Uiteraard de keukendeur weer open ...
Rondom het deel waar ik nu mee bezig ben, het grote blok op de bovenste foto, komen 15 periwinkle stars.
Die probeer ik tussendoor te maken van alle stofjes die in de Gossip komen. 
Best een klusje om ze te maken, want voor elke ster heb je 4 delen nodig; aan beide zijden van de gekleurde driehoek naai je een witte driehoek, vervolgens naai je 2 kwarten aan elkaar en tenslotte de 2 helften. Ik doe het allemaal met de hand, dat bevalt me echt het beste. Ik heb één periwinkle star me de naaimachine gedaan, maar ik vind de uitstraling gewoon net wat minder. 
Hierboven m'n bakje waarin altijd wel vormpjes liggen te wachten om aan elkaar gezet te worden. Een heerlijk werkje om even te pakken tijdens de koffie, of als ik even moet wachten ..., of zomaar ...
Het onderste deel had ik gisteren grotendeels klaar. Eerst wilde ik de bloempot van rode stof maken, omdat er in de bloemetjesstof van de kopjes ook rood zit. Maar ik vond het toch te overheersend ...Ook het schoteltje van het linkerkopje heb ik vervangen. Terwijl ik heerlijk steekjes zat te maken, klonk er een hoog gepiep in de tuin. Ik keek even op en toen zag ik dat Boofy van een luie slapende poes veranderd was in een kleine tijger die met z'n valse klauwtjes een kikker probeerde te pakken! En ook Spooky rekte zich uit, en Binkie (de poes van de buren) werd wakker.
Nee maar, het werd een heel spektakel en die arme kikker maar piepen. 
Ik pakte eerst Boofy en sloot hem boven op in de slaapkamer. Toen werd Spooky in de kamer gestopt en Binkie mocht een poosje in de garage bivakkeren. Zo, de kikker kon maken dat ie weg kwam....
Na een kwartiertje heb ik de katten weer één voor één bevrijd, en ze gingen alle drie meteen kijken waar de kikker was gebleven!
Ja ja, en ik lachte in m'n vuistje... en er kon weer rustig verder genaaid worden.

Die kleine spoeltjes (hieronder op de foto) heb ik gekregen van Marion, zij gebruikt het niet meer. Er zit heel dun, maar ontzettend sterk garen op waar je prachtig mee kunt appliceren. Ik ben er blij mee, en het zijn ook precies heel gangbare kleurtjes.


Vanmorgen heb ik alle andere bloemstelen en blaadjes geappliceerd. Mijn groene stof is heel dun en in afwijking van de werk beschrijving die bij de Gossip zit, maak ik ze niet met een biasbandmaker, maar knip ik gewoon sliertjes.Helemaal klaar ben ik nog niet zoals je ziet. Maar het begon opeens te spetteren om 7 uur. Tja, dan pak je je boeltje maar op en is het weer gedaan met de buitenpret!


22 opmerkingen:

 1. De Gossip heeft ook een zonnige uitstraling, past dus bij het lekker buiten zitten. Mooie stoffen gebruik je. Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat wordt het leuk en wat doeje dat snel. Ik heb stofjes bij elkaar gezocht en denk dat ik dit weekend ga beginnen. Leuk om te lezen hoe jij alles aanpakt, daar leer ik veel van....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook wel een erg zomerse quilt waar je mee bezig bent. De kleuren zijn ook echt top. En echt nog wel even genieten van het mooie weer! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat middenste blok is echt mooi - je hebt een goeie keus gemaakt met het fel rood eruit te laten ! Dit is veel mooier, deze zachte tinten !
  Dit gaat zo mooi zijn wanneer het af is... Ik kijk er echt naar uit !! Nog meer dan naar het afwerken van je merklappen...waarschijnlijk omdat ik zelf nog niet geappliceerd heb, fascineert het me des te meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht: ze gaat buiten in de tuin aan het werk, in de tuin zelf dus of ramen zemen of zo,
  maar nee hoor, mevrouw gaat gewoon lekker aan de hobby.
  Leuk dat je dit werkje ook echt voor buiten houdt. Nou, vandaag kun je lekker verder gaan.
  Het wordt super mooi. Inderdaad zonder het rood veel mooier. Ik wil hem nog een keer in het echt komen bewonderen hoor.
  Ik had jou wel eens willen zien met die katten. Maar blijkbaar waren ze toch niet erg onder de indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ramen zemen.... O, maar dan ken je me toch slecht hoor!
   Wat ik tussendoor wel gedaan heb, is e.e.a. opgeruimd in de garage (met de deur open uiteraard) aan hobbyspullen, want Peter krijgt er nu wel een erg lange sik van.
   En òf de katten onder de indruk waren, van mij dan hè... ze keken gewoon een beetje bang naar me (en dat is nog nooit gebeurd), maar het roofinstinct... tja, dat kunnen ze blijkbaar niet bedwingen!

   Verwijderen
 6. Hallo,

  Oh ik vind het heel mooi en denk dat jij een ontzettend veel geduld hebt. :-)

  Hihi, de katten, ja je komt er wat met tegen van tijd hé! :-)
  Hopelijk kunnen/mogen we nog even van de 'zomer' genieten hé!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat heerlijk om zo met je meet te appliceren.... Je kunt het ook zo heerlijk enthousiast vertellen!! Mocht iemand nog twijfelen om aan dit werkje te beginnen, dan is diegene nu zeker overtuigt!!
  En die kikker!! Heb je nog gekeken of die wel een goed heenkomen had gezocht? Of was je alleen bezig met die katten?
  Het leek veel op het volgende: Er was een meisje dat met poppen speelde. Als de poppen ondeugend waren werden ze op de gang, in de slaapkamer en in de schuur opgesloten, waarna ze na ongeveer 5 minuten weer terug mochten komen. De poppen gingen altijd verder op dat plek waar ze het laatst met elkaar gesignaleerd waren.....
  Het meisje kennen jullie wel een klein beetje..... ;-)
  Mijn vader heeft dit verhaal altijd uit-en-treuren- herhaald.... En als ik de poppen wegjoeg zei ik steevast: Sooo.. gane poosie gang...

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat wordt het toch verschrikkelijk mooi! De verandering van rood naar roze vind ik ook mooier, het wordt nu iets 'fijner' waardoor het (volgens mij dan) ook beter past bij het vorige blok met de zingende fluitketel en vogeltjes. Wat zijn die bloemensteeltjes een enorm werk geweest, ze zitten er prachtig op. Het hele plaatje heeft iets echts zomers, waarschijnlijk komt dat omdat je buiten werkt, het zonnetje is ín je werk gaan zitten.
  En och die arme kikker...3 van die grote monsters, daar begint ie natuurlijk niets tegen. Maar gelukkig heb jij hem gered, nu maar hopen dat hij zo slim is om niet weer te verschijnen!
  Groetjes weer en fijne vrijdag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat een kunstwerk maak e eer toch van! Als het klaar is heb je er heel, heel veel uren in zitten, lijkt mij. Ik vind het zo knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. piep wat een zalig blogje , heb met plezier gelezen en gewatertand..
  nog even en ik mag ook..
  maar schouder zegt nee vandaag..had dr voorspelt..dus even ene blokje Dj en veel blogjes kijkn knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit wordt een superwerkje Elizabeth, een ongelooflijk stukje kunst vind ik het, echt mooie stofjes en fijn genaaid, je zet je er echt met liefde aan, dat zie je zo! Deze quilt zal nog veel bekijks hebben als ie af is ;-)
  Gelukkig was je in de tuin toen je het gepiep hoorde en kon je tijdig ingrijpen, goed opgelost van je, poezen kunnen onverbiddelijk zijn soms!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat wordt dit mooi, Elizabeth! Ik vind het ook altijd zo leuk dat je je denkwerk over de keuze van je stofjes/kleurtjes e.d. met ons deelt. Zo is het net of we ook een beetje met je mee kunnen denken.
  Poezen blijven echte rovers, he? En dan later in het zonnetje liggen alsof er niets is gebeurd... haha!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ps. ik moest wel lachen om jouw reactie op mijn "Schnappi", zo herkenbaar dat je dat liedje steeds in je hoofd houdt....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij is erg mooi, vooral ook door je stofkeuze, dat rood kan ook mooi zijn maar inderdaad niet in deze 'gossip'. Hij heeft een zonnige, frisse uitstraling, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed idee om met zo'n vrolijk naaiwerkje van het mooie weer te genieten. Het wordt echt prachtig. De veranderingen maken het echt mooier.

  Succes met het afmaken, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat prachtig en wat een priegelwerk! Mooie kleuren ook. Knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk je verhaal over je dag in de nazomer, je quilt wordt prachtig!
  fijn weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Meid, wat een bloemenpracht! Je had helemaal gelijk met het vervangen van het rood, ziet er veel beter uit zo. Wat een prachtquilt wordt dat! Ik krijg haast zin om nog weer een nieuw project te beginnen.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heb je de stofjes weer mooi bij elkaar gezocht, hij wordt echt heel leuk. En hier klinkt ook wel eens dat nare hoge gepiep en dan weet ik meteen hoe laat het is, gelukkig komt mijn hulp meestal op tijd en kan de kikker zijn weg vervolgen ;-)) ja onze lieve poezels kunnen soms in eens moorddadige monsters worden, fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat ziet het er leuk uit , die kopjes en theepot op stelen hahahaha
  ja, basso is ook altijd geinteresseerd in de kikkers in de tuin.
  dan letten we ook op en doen hem desnoods in huis.
  groetejs miek

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...