Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 20 juni 2011

Poezen en op vakantie; hoe doen jullie dat?

Spooky

Ondanks dat ik enorm van m'n werk houd, kijk ik toch uit naar de zomervakantie....
En alhoewel we nog geen vaste plannen hebben, willen we toch nog wel even weg.
Ieder jaar is het toch een heerlijke onderbreking en doet het ons goed om in een andere omgeving te bivakkeren. We trekken er dan op uit met de caravan en zien wel wat het wordt..

Maar... dit jaar hebben we Spooky en Boofy... Ze zijn nu bijna een jaar oud en overdag hebben ze meestal de vrije keuze om buiten of binnen te zijn.
Maar hoe ga ik dit in de vakantie aanpakken als we twee weken weg zijn?
'k Heb al van alles de revue laten passeren: poezen mee, in pension, bij kennissen, thuis laten....
't Is allemaal wat.... Hoe doen jullie dit? Want volgens mij zijn er best veel poezenliefhebbers onder de bloggende en handwerkende creatievelingen...

Boofy

10 opmerkingen:

 1. Hoi Elizabeth,

  Wij lieten de katten altijd thuis, dat is voor de beesten de meest vertrouwde omgeving.
  Als je lieve buren of familie hebt die ze elke dag eten en drinken willen geven en op ze wil letten dan kan je met een gerust hart weggaan.
  Ze zullen je best wel missen hoor, maar dat doen ze ergens anders ook.Hou er wel rekening mee dat waneer je terug komt ze je een dag kunnen negeren. gewoon om je te laten zien dat ze het er niet mee eens waren.
  Ik hoop dat je met een gerust hart op vakantie kan gaan.

  groetjes - Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi
  wij lieten ons Pinkel ook altijd gewoon thuis, familie, of buren opsnorren om een oogje in het zeil te houden en eten en drinken geven...dat is 22 jaar goed gegaan, helaas hebben we hem vorig jaar moeten laten inslapen.

  liefs Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben de mazzel dat ik nog een thuiswonend zusje heb, zij logeert dan in ons huis en zorgt voor de katten, fretten en kippen. Volgens mij is thuis het best voor de katten (de fretten namen we vroeger altijd mee). De kat van de tegenover buren blijft ook altijd thuis, de buurman geeft 'm 2x per dag eten, buiten en voor de gezelligheid komt de kat naar ons (en eet dan ook wel eens een hapje mee).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij laten ze thuis en zorgen voor iemand die ze twee keer per dag eten komt geven, de kattenbak schoonmaakt en ze even knuffelt. Nu de jongste op kamers zit komt zij ook soms een weekend met haar vriendje oppassen zodat wij een weekendje weg kunnen.
  De kater mist ons vreselijk en is vreselijk aanhankelijk als we terug zijn. De poes negeert ons een paar dagen al wat dat nu na 10 jaar wel minder.
  Onze katten komen niet buiten dus ik ben blij als de oppas tijd neemt om ze te knuffelen en even te spelen met ze .... is toch weer afleiding voor ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van ons vond het geweldig in het pension, daar kon ze ook naar buiten en gaat ze helemaal los. Beetje knuffen met de andere poezen en slijmen bij de verzorgers ;-) En terug was ook altijd weer prima, beetje afwachtend de eerste dagen en een beetje snuffen, maar daarna weer dikke pret. Waar onze poes nu woont brengen ze haar ook nog wel eens naar het poezenhotel (ja, zo heet het, hilarisch) en brengen ze haar nog wel eens een weekje naar ons toe om op te passen. Gaat altijd goed.
  Groetjes, Esther.
  (Jullie Boofy lijkt héél erg op onze Willem!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken het probleem. Ik had 2 katten van 16 jaar, 2 broertjes waarvan er 1 vorig jaar is overleden. Ik ben bijna nooit op vakantie geweest vanwege mijn katten. Toen ik in de buurt van Amsterdam woonde heb ik een paar keer een katten oppas service ingeschakeld die elke dag langs kwam om de katten eten te geven de post te sorteren en de planten water te geven. Mijn katten moesten niks van andere mensen hebben dus wilde ik ze het liefst in hun eigen omgeving houden. Maar ik ken ook iemand die gaan regelmatig met de auto naar hun buitenhuis in Frankrijk en nemen de katten gewoon mee. Dus het ligt ook een beetje aan het karakter van de poes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben alleen een hond, maar vroeger, toen m'n moeder nog met haar ouders op vakantie ging, ging haar poes altijd mee op vakantie. Nu zat Shira (siamees) altijd binnen. Dus buiten liep ze aan een tuigje. Net als de hond. Allebei aan hetzelfde paaltje, konden ze wel bewegen en naar buiten, maar niet weg!

  Met Meike doen we het net zo. We hebben zo'n paaltje voor in de grond. Waren vroeger van de zeilboot,maar die hebben we niet meer. Maar ja, als de boot eraan blijft hangen, moet het met Meike zeker lukken ;)

  Ik mail je nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook twee katten, die komen gewoon buiten, hebben een chip en een elektrisch kattenluikje. Hun behoefte doen ze buiten, dus heb geen kattenbak binnen, wat het allemaal makkelijker maakt voor een ander om ze te verzorgen.
  In december was ik een week weg en heb ik ze naar het pension gebracht, ik heb ze laten inenten, en ze kwamen beide terug met de niesziekte en met vlooien, bovendien heeft het me veel geld gekost bij elkaar.
  Nu ga ik 2 weken weg en heb ik een familielid zover gekregen een minivakantie in Zeeland te houden, dus mijn huis is meteen bewoond (beter voor het inbrekersgilde) en mijn katten hebben gewoon aandacht en verzorging.
  Suc6 met je speurtocht en hoop dat je er uit komt, en alvast een fijne vakantie.
  Grtjs Erica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij lieten onze poes ook gewoon thuis en mijn dochter kwam hem eten geven en knuffelen en natuurlijk de kattenbak legen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu wij een kat hebben, gaan we steeds niet langer dan een midweek weg.
  De poes kan dan thuis blijven en er staat dan genoeg brokken en water.
  En de wat duurdere kattebakkorrels houden dat ook wel uit.
  Het leuke is ook, dat we nu een paar keer per jaar weggaan inplaats van meerdere weken achter elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...