Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 29 september 2021

Doorgaan of niet?

 Op 5 juli hebben Marjan en ik een blogbericht geplaatst met onze gedachten over een voortzetting van de jaarlijkse creatieve ‘Challenge’.



Op dat bericht kwamen leuke reacties waaruit vooral bleek dat jullie genoten van het meedoen en/of van het volgen. Dat is reuze fijn om te horen! Het is immers heel leuk om samen met anderen aan hetzelfde doel te werken, te delen wat ieder heeft gemaakt én inspiratie op te doen of te leren van elkaar.

 Ook kwamen er enkele ideeën naar voren, zoals;

-        iedere maand iets maken en daar dan weer een kalender voor 2023 van maken;

-        een van de deelneemsters doet een techniek voor en de anderen gaan daarmee aan de slag;

-        dagelijkse woorden gebruiken;

-        iedere maand een ander thema;

-        de jaargetijden als thema gebruiken.

Dit zijn stuk voor stuk goede ideeën, maar voor mij persoonlijk wil ik eigenlijk niet nog weer een jaar vastzitten aan een Challenge. 
Het geeft toch een bepaalde druk en maakt dat ik tussendoor naar mijn gevoel tè weinig ruimte en rust heb om spontaan in te kunnen gaan op andere creatieve uitdagingen.


Kennen jullie de PEAK-END-RULE?

Dat is een fenomeen dat is ‘ontdekt’ door de psychologen Barbara Fredrickson en Daniel Kahneman. Het komt er in het kort op neer dat we ons later iets herinneren door twee belangrijke ‘momenten’ aan elkaar te koppelen. Die momenten zijn het hoogtepunt en het eindmoment.  



Natuurlijk hopen Marjan en ik dat jullie straks met fijne herinneringen terugdenken aan het deelnemen aan de creatieve challenges en daarom kiezen we ervoor te STOPPEN OP HET HOOGTEPUNT. 

Rest tenslotte nog jullie allemaal heel, héél erg te bedanken voor jullie geweldige inbreng, jullie prachtige uitwerkingen, de inspiratie die we bij jullie op konden doen, jullie lieve, hartelijke en opbouwende reacties naar elkaar toe.
We hebben er drie jaar lang van genoten!



12 opmerkingen:

  1. Heel jammer maar ook heel begrijpelijk dat jullie stoppen. Ik deed dit jaar ook mee, maar moest helaas door omstandigheden halverwege opgeven. Wat je beschrijft, de "druk", begrijp ik helemaal. Ik ervoer dat ook wel een beetje zo, ik houd van spontaniteit in mijn creativiteit, maar had nu toch op de achtergrond steeds een gedachte meelopen, kan ik hier iets mee voor het alfabet...
    Op Ravelry ben ik o.a. lid van een Duitstalige groep, waar ze van alles maken met restjes garen. Er loopt daar al een aantal jaren een lijntje met een maandelijks thema voor sokken. Die thema's waren o.a. bloemen, sprookjes en dit jaar films. Zo hadden ze bijv. Pink Panther, en dan zie je allerlei sokken voorbij komen die ofwel de juiste kleur hebben of waarin een afbeelding van een panter is verwerkt enz. Ik vond vooral het bloemenjaar erg leuk, breide toen diverse sokken met bijvoorbeeld rozen en zonnebloemen ingebreid.
    Dank voor jullie inzet de afgelopen jaren, en natuurlijk wel gewoon blijven bloggen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begrijp precies wat je bedoeld.
    Dit jaar wilde ik meedoen, maar heb dat toch niet gedaan...... de maanden vliegen voorbij en als ik het idee heb dat ik nog iets "moet", dan blijven de creatieve ideeën achterwege.
    Wel heb ik meegelezen en genoten.
    Heel goed, stoppen op het hoogtepunt, zo kijk je er altijd met plezier op terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel begrijpelijk. Hartelijk bedankt voor de organisatie. Ik deed alleen dit jaar mee, maar heb jullie drie jaar gevolgd en veel inspiratie opgedaan. Dank daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te doen die 3 jaar, maar ook wel fijn dat er nu ruimte is voor iets nieuws.
    Lijkt me trouwens best een moeilijk thema. Ben benieuwd hoe je dat gaat uitwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik snap dat wel, het stoppen. Ook al is iets erg leuk en beleef je er veel plezier aan, er is altijd een soort moeten. En als dat meer of minder andere activiteiten tegenhoudt is het tijd om te stoppen. Het was en is elke keer leuk om te zien wat jullie bedacht hadden. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Och dit vind ik best heel jammer Elizabeth maar begrijp het ook heel goed.
    Dat het een bepaalde druk geeft is zeker waar, en vooral als een mens veel
    andere bezigheden heeft dan is een week snel voorbij. Met veel plezier heb ik
    meegedaan afgelopen twee jaar,en volop genoten, alleen maar mooie herinneringen.
    Wil jullie heel erg bedanken voor het organiseren van de challenges.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, hier hetzelfde, jammer maar ook begrijpelijk.
    Wat ik niet zo in de gaten had, was dat ook jij een bepaalde druk voelde, zo zie je maar weer :)
    Ontzettend bedankt voor het organiseren. Zo leuk om te ontdekken wat de andere deelneemsters bedacht hadden. Het was en is nog een aantal weken super leuk, daar kunnen we nog van genieten. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik deed dit jaar mee aan een foto challenge maar ben er halverwege mee gestopt. Er gebeurde dingen in mijn leven die zwaar waren, ik kon die fotochallenge er echt niet bij hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het was elke week weer leuk om te zien wat iedereen weer met de uitdaging had gedaan.
    Het was steeds zó divers en ik heb ervan genoten.
    Dit jaar had ik ervoor gekozen om, om de week mee te doen, omdat er nog zóveel andere bezigheden zijn en dat werkte voor mij beter. Heel leerzaam vond ik steeds de diversiteit aan materialen die jij gebruikt en dat wat je ermee kan doen. Bedankt Elisabeth, het was fijn om er aan deel te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jammer, maar ik snap het wel. Vorig jaar ben ik halverwege ingestapt om weer in een crea-ritme te komen. Het heeft me aardig op weg geholpen. Bedankt voor het organiseren, ik ga nog genieten van de laatste weken Crea!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik doe voor de 1e keer mee, voor mij al een hele uitdaging. Een blog maken gaat bij mij niet ff snel. Soms wist ik al snel wat ok met een letter aan moest, andere keren moest alles echt op zn laatst. Bedankt voor de inspiratie! Nu ga ik over de letter U nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit bericht had ik volledig gemist! Ik heb het net ook bij Marjan opgezocht. Ik heb heel erg genoten van het meedoen. Vooral dit jaar met het alfabet vond ik briljant: zo breed dacht iedereen! Wat een veelzijdigheid!
    Ik ga nu maar eens heel snel nadenken wat ik ga doen met de blogs op vrijdag in 2022 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...