Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 november 2015

Sampler .. fair isle

Van tijd tot tijd laat ik m'n vorderingen zien aan de Fair Isle Sampler II à la Wieke.
In de vorige blogpost hierover was ik bij patroon 8, inmiddels heb ik er weer 4 bij gemaakt en zit ik netjes op schema.Ik krijg wel steeds meer twijfels of ik verder moet gaan met deze lap. Zoals ik al eerder schreef, ben ik 'zomaar' begonnen met patroontje 1 en toen vond ik het wel leuk en kwam patroontje 2 er achter aan. Dat ik te weinig wol zou hebben voor de hele sampler wist ik ook, maar ik dacht 'we zien wel waar het schip strandt'...
Intussen heb ik al heel veel gesmokkeld. De lichtblauwe wol was al snel op en verving ik voor iets uit m'n voorraad dat er erg veel op leek. De creme wol werd vervangen door Saskia acryl ... , ja echt...
Maar nu is donkerbruin ook op en de blauwe wol rondom de rode rand idem dito.
Ik ga er geen wol bij kopen, want het is hele dure wol (Falk Dalegarn) en bijna niet te koop in Nederland. Er zijn 15 bollen nodig voor de hele sampler en dat keer 6 euro ..., nee bedankt!
Want ik ga die sjaal toch nooit dragen, veel te dik en veel te warm.
Van de week dacht ik 'zal ik er maar een (kinder) dekentje van maken?'
Dan zou ik niet al te veel meer verder moeten breien en staat het doorknippen en afwerken binnenkort op het programma. Ai, lastige beslissing hoor.. Ik ben er nog niet helemaal uit.


Er liggen nog meer breiwerkjes te wachten zoals je ziet. En deze week was ik zo slim om ook nog eens sokken voor mezelf op te zetten. Ik had er zo maar zin in. Maar nu heb ik mezelf een verbod op gelegd t.a.v. nog meer nieuwe breiwerkjes; eerst eens wat af!24 opmerkingen:

 1. Oooohhh.... En hij is zo mooi.... Ik snap het wel hoor, maar vind het ook jammer. Had graag het vervolg gezien. Je kunt er ook kussentjes van maken?
  Brei ze!
  Fijn weekend,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem ook heeeel erg mooi!!! Maar snap ook wel dat je hem niet graag als sjaal zou dragen als hij zo dik is. Kijk en dan komt nu het leuke :-). Wat maak je er van????
  Een babydekentje isss leuk, maar heb je er dan al een doel voor? Ik dacht ook meteen aan een kussen. Als je het te groot vind daarvoor kun je de lap simpel kleiner (of in 2-en) maken door de naaimachine te gebruiken ;-). Ook een (brei-) tas zou kunnen.
  Kortom als je het gaat beschouwen als een lap mooie dikke tricot, dan kun je er best veel mee :-))). Ik ben benieuwd wat het wordt!!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er prachtig uit dat breiwerk. Dacht eigenlijk dat het een trui zou worden.
  Jammer dat de wol nu op is en je er een andere bestemming voor moet bedenken.
  Een kussen lijkt me ook best leuk zoals de dames hierboven al schreven.
  Maar wie weet bedenk je opeens nog iets anders.
  Succes met de sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi, staat ook nog voor ooit op mijn lijstje. En wat een leuke kleuren voor je sokken, en als je daaraan begint wil je het gelijk afmaken 😊.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi en ik snap je overwegingen. Goede tips kreeg je al, heel inspirerend :-)
  Ik ben benieuwd wat het wordt.
  O, en wat een mooie kleur sokken "krijg" je!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat de wol op is, maar als er een sjaal van wordt gemaakt die je nooit draagt is ook jammer. Kussen, tas, laptoptas, kinderrokje. Er komt vast een bestemming voor. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, wat een moeilijke beslissing! Het ziet er super uit en zo te zien brei je er (nog) met veel plezier aan, maar de mindere kwaliteit garen die je nu steeds meer gaat gebruiken is als het ware als een vlag op een modderschuit. Hartstikke zonde om uit te halen of niets met het gebreide te doen, maar ook zonde om het ver te breien met minndere kwaliteit.... Kun je er geen kussenhoes van maken (ook al past dat dacht ik niet in je woonkamer)? Het zou een prachtig cadeau voor een dierbaar persoon zijn, of misschien voor op je slaapkamer of hobbykamer?
  Pfieuw, zoveel projecten en dan win je er ook nog een patroon bij, hahaha! Veel handwerkplezier, verveleen zal je je niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja.... en wat zal ik aan al die goede raad toevoegen?
  Elizabeth een klein beetje kennende bedenkt ze best een goed alternatief!
  Want ja, wees eerlijk, dat babydekentje was vast het eerst wat in je opkwam he?
  Kom op, Lizzy, je weet vast iets beters te bedenken, jij, creatieveling!
  (niet boos worden he? maar ik wil je creatieve geest beetje wakker schudden.....)

  Groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Elizabeth, dat "eerst eens wat af" herken ik :-)
  Je Sampler is heel mooi, maar als ik lees wat de prijs van een bolletje is, begrijp ik best dat je geen nieuwe wol meer bij wilt kopen. Maar ja, wat dan hé? Een kussentje er van maken? Een babydekentje? Of wat dacht je van een kaft of als bekleding van een doos op je atelier? Of misschien brengt Pinterest je nog op een idee? Ik wens je 'wijsheid' toe :-)
  Veel plezier met het breien (en straks dragen)van je nieuwe sokken.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij is anders hartstikke mooi ,ook ik werk met restjes en smokkel met kleuren maar ben ook best tevereden ,loop er drie achter ,want ik zal maar niet vertellen hoeveel er ligt ,maar ja ik hou daar nu eenmaal van dan duurt het maar wat langer ,maar zou je toch niet bij hale/bestellen !
  Die opties van Marjan zijn trouwens ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi breiwerk, en ik ben echt benieuw nu welke bestemming het zal krijgen.
  breiwerkje is altijd fijn om even rustig mee te zitten.
  Fijne Zondag Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig die paarse sokken, leuk met dat kleurverloop. Grappig verhaal over je Fair Isle sampler, leuk dat je er zo creatief mee omgaat. Ben benieuwd waar je uiteindelijk op uitkomt. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ik al die ideeën hier boven lees, komt het vast wel goed. Gelukkig zit je niet zonder breiwerk. En dat die sokken ook ineens moesten, begrijp ik wel. Ik hoop alleen wel
  dat je een briefje maakt met "verbod" erop en dat je dat bovenop die stapel legt want anders kan het zomaar gebeuren dat er weer ineens iets anders op de pennen staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi hoor al die verschillende motiefjes. En ja warme sokken breien, daar is het nu echt tijd voor want het wordt echt kouder....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je sampler wordt nochtans supermooi, ook al heb je gesmokkeld met de wol. En zoveel breiwerkjes "in progress" nou daar ken ik alles van!!! Hier zijn er wel een stuk of 10 of meer die lopende zijn. Dat je sokken begon kan ik verstaan, de tijd komt aan voor lekker warme voetjes.
  Nog veel breiplezier!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ben jij toch een bezige bij en wat maak je toch een prachtige dingen. Complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lastig dilemma! Ik vind het wel héél mooi tot nu toe, ben benieuwd wat je ermee gaat doen!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Maar wat is ie mooi!!! Wauw, wat knap...
  Maak er in ieder geval iets van wat je vaak ziet :-)!. Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De sampler is erg mooi. Zonde als je er niets mee doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. mooi is de sampler en sokken heb je nooit genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een klein achterneefje zal in zijn nopjes zijn met zo'n prachtig dekentje. Zijn moeder ook....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...