Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 5 november 2015

Hèt hoogtepunt ...

Zo af en toe gebeurt het dat je een geweldige plek vindt op vakantie. Een plekje waar je zulke mooie herinneringen aan hebt en waar je later graag nog eens naar terug gaat. Hebben jullie dat ook?


Zo'n plekje ontdekten wij ook in deze vakantie. Ik schreef al eerder dat we graag een beetje in de bush bush rijden en een colletje nemen ...
En zo kwamen we in een piepklein bergdorpje nadat we een tijdje hadden staan kijken bij de oriëntatietafel bij de Col de Sarasset. Telkens weer een klein weggetje in dat verder naar boven voert.
We troffen een dorpje aan met welgeteld 3 boerderijen/huizen, en een kerkje ...


We liepen door het dorpje en maakten een 'praatje' met de schaapherder, nou ja ... voor zover dat lukte. Want veel verder dan te zeggen dat het hier prachtig was en dat het koud was, kwam ik ook niet. Hij had nog een hond bij zich en er liep een poesje bij en zij zorgden ook wel voor wat 'aansluiting'. De hond wilde heel graag aangehaald worden, maar het poesje was wat schuw. Nou ..., we keken elkaar eens aan en we dachten allebei hetzelfde ... "hier gaan we staan en overnachten!"


Terwijl ik een potje kookte, klom DH met fototoestel overal omhoog en genoot hij van de uitzichten!
Het was er zo ontzettend stil, je hoorde echt helemaal niets ... Zo sereen ....Na het eten toen het al donkerder werd, deden we nog een 'rondje' samen. We liepen tegen de wind in naar boven en je adem werd gewoon afgesneden! Soms liepen we een stukje achteruit omhoog, dat ging beter... 
Eenmaal terug in de camper zette ik een bakkie thee en het volgende uur keken we naar de zonsondergang ... Zo mooi, we bleven kijken en genieten.
Toen het eenmaal helemaal donker was, zagen we een prachtige sterrenhemel. Het was helemaal helder!
En toen we op bed lagen en door het dakraam naar de lucht konden kijken ... zo mooi...De volgende morgen was DH al vroeg uit veren; hij had dan nog net niet de wekker gezet ...
Al vroeg liep hij buiten met de camera. En ik genoot vanuit m'n warme bed van het prachtige uitzicht!

De grond was bevroren en de ijspegels hingen onderaan de camper. Helaas heb ik daar geen foto van op m'n laptop. DH heeft hem wel op zijn telefoon, maar die moet ik nog doorgestuurd krijgen ...


Tijd voor een frisse neus .. En het bed uit en naar buiten!
Ademloos stil stonden we te kijken hoe de zon tevoorschijn kwam. We hebben een hele serie foto's gemaakt gedurende 8 minuten tijd ... Hier boven zie je er slechts 3.


Toen het helemaal licht was, nam ik nog een foto vanuit het voorraam van de camper terwijl we een bakkie koffie dronken. Daarna deden we buiten nog een rondje en we hadden allebei zoiets van 'mooier dan dit gaan we misschien niet meer meemaken in deze vakantie ....'


We namen afscheid van deze unieke plek en we startten de motor en reden naar beneden ...


Prachtig ... helder .... puur ...


En het was waar ..., ondanks de vele mooie plekjes die we nog zagen, ... niet één zo geweldig uniek als daar boven in de bergen!

26 opmerkingen:

 1. Prachtig Elizabeth, alsof je alleen op de wereld bent. Één met de natuur. Echt genieten is dat!
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige plek. Een juweeltje waar je tegen aan reed, haha. Geweldig, snap dat je jezelf een paar keer hebt moeten knijpen. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een sprookje! Wat is de natuur toch mooi en puur zeg!
  heerlijk nagenieten nu!
  liefs
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat een mooie plek maar ook het beleven van dit moois is heerlijk en ja ik voel het bijna zo mooi beschrijf je dit ,bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig! Kan me helemaal voorstellen dat jullie daar bleven staan en wat een unieke ervaring!
  groet!
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ongelooflijk sfeervolle foto's! Prachtig! Je proeft de stilte en de weidsheid van de natuur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is echt leuk, aan de hand van jouw foto's uitvogelen waar je stond. Maar het was niet moeilijk, want het is vlakbij huis, je stond zelfs in onze gemeente. Het piepkleine dorpje was Issamoulenc-Eglise en de plekje met het kruis Col de croix de Fer. Kijk maar even op mijn blog:
  http://heenenterugnaardeardeche.blogspot.nl/2014/04/van-gemeentehuis-naar-de-kerk.html
  http://heenenterugnaardeardeche.blogspot.nl/2015/07/doucement.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dan wonen jullie op een geweldige plek, waar ik alleen maar jaloers :) kan worden ... Ik heb snel even op je blog gekeken .. en inderdaad!
   Eigenlijk hadden we nog verder naar boven willen rijden, maar het werd steeds smaller en dan moet je toch een beetje oppassen met een gehuurde camper...

   Verwijderen
 8. Dit gevoel ken ik ...
  Al 5 jaar gaan wij naar dezelfde vakantiestek ...
  Ik geniet mee van je prachtige foto's ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jee... dit was haast een magische ervaring! Wat ongelofelijk mooi en bijzonder om mee te maken.. Dat het nog kan hè, tegenwoordig ;)! Dank dat we mee mochten genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige foto's en ervaring voor jullie. Ja, die stilte en het nog echt donker zijn en sterren goed kunnen zien. Dat kom je niet meer zo vaak tegen. Fijn dat we mee mochten genieten. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi! Echt geweldig om te zien, die prachtige foto's! Ik vond het ook heel fijn om mee te mogen kijken en lezen.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldige ervaring is dat geweest, zo mooi daar, dank je wel dat ik mocht meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is om stil van te worden. Ik had er ook wel een nachtje willen slapen.
  Wat voel je je dan toch nietig als je op zo'n plaats bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik begrijp helemaal dat dit hoogtepunt ook echt het hoogtepunt van jullie reis was; wat een paradijselijk plekje! De hele wereld aan jullie voeten en óók nog de wereld alleen van jullie :-)
  Wat geweldig dat de zon (gaand en komend) mee wilde werken. Zo'n plekje in optimale weersomstandigheden dat is echt Geluk (mét een grote G)! Dank voor het delen.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat je daar vast nog eens naar toe gaat. Wat prachtig die omgeving, stilte...en die zons-opgang en ondergaan. Mooi hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schitterend!!!! wat een mooie foto's. Wat is de wereld toch mooi, kan me voorstellen dat jullie daar stil van waren. Je hebt ook geen woorden nodig, alleen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow....
  Om stil van te worden....
  Zelf de foto's roepen de sfeer van stil ontzag op, laat staan als je er er écht bent, zoals jullie.
  Die sterrenhemel moet ook geweldig zijn geweest.
  Een speciale plek om in je hart te koesteren!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto's en wat een mooie reis,
  Fijn weekeinde
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank je wel dat je ons hebt laten meegenieten. Van de prachtige dorpjes de mooie natuur en zonsopgang en de liefde voor alles wat je tegenkomt en bij je hebt.
  Een heel fijn blogje om te lezen.
  Groeten en fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wat een superleuk blogbericht dit. Heel erg leuk om ons zo mee te nemen naar jullie mooie plekje. Echt supergaaf. Ik heb genoten van je foto's en het verhaal er omheen. Net iets wat ik gebruiken kon, dank je Elizabeth :-)

  Lieve groet, Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, dat herken ik wel, plekjes waar je heel graag nog een naar terug wilt gaan. Dit was dan ook wel een geweldig mooie plek, kan me het genieten zo voorstellen. En de foto's van de zonsopkomst spannen voor mij de kroon!
  Heerlijk om de foto's te kijken.
  Fijn weekend en groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...