Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 27 november 2015

Laag pitje ...Tja ... een laag pitje ...
Soms moet het even. Het is niet mijn ding, ik ga liever voor vol, hup gas erop!

Maar mijn ogen willen even niet. Ik heb last van droge rode ogen en moeite met scherp stellen.
Een bril nodig? Misschien.., maar ik heb een leesbrilletje en ook dat helpt onvoldoende.
'k Heb vooral last met focussen en oh ... wat doe je dat toch vaak!

Voor m'n werk zit ik veel achter de pc. Tal van besprekingen vragen (digitaal) leeswerk vooraf en tijdens of achteraf weer verslaglegging. Maar het vergt momenteel veel van me, ik heb ook hoofdpijnklachten hierdoor. Ik probeer zoveel mogelijk te spreiden en steeds weer even in de verte te kijken. Dat helpt wel een beetje. De droge lucht binnen doet er ook geen goed aan.

Nou ja, dat maakt wel dat ik in m'n vrije tijd niet weer achter de laptop moet gaan zitten.
Ik kijk wel stiekem met een schuin oog naar jullie blogs hoor..., dat kan ik niet laten. Maar wel heel oppervlakkig, want m'n ogen zijn zo moe.
En ook geen borduursteekjes, patchwork of quilten ... Geen getuur naar kleine steekjes met breien en haken ... niet of nauwelijks lezen ..
Oh jongens, het is een straf voor me ... Maar het moet even!


33 opmerkingen:

 1. Soms is het even nodig, dat lage pitje. Even tijd voor rust, dan bouw je weer energie op en bruis je weer van de energie. Als het tankje leeg is moet er brandstof in.
  Maar die klachten van het lezen en het scherp stellen herken ik en toen ik dat aankaartte bij de opticien zeiden die heel voorzichtig, Annemarie het wordt echt tijd voor een bril. Multifocaal en oh wat ben ik blij dat ik die heb want ik heb nagenoeg geen hoofdpijn meer. Ik kan niet meer zonder!
  Zorg goed voor jezelf! Liefs Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Snel bij de oogarts langs, want een bril lijkt toch wel nodig! We zitten zo veel achter de computer en dan vergeet je vaak te knipperen, waardoor je ogen heel droog worden. Laat je adviseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai, ik leef met je mee. Ik moet niet denken aan hoe de tijd door te komen zonder lezen, breien enz. Ik denk wel dat je misschien geholpen kunt worden bij oogarts of opticien. Jouw klachten zijn te beperkend geworden om zo door te gaan!!!
  Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, je moet hier wel wat mee doen, dit gaat vast niet "vanzelf" over. Heel vervelend voor je!
  Sterkte ermee!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat vervelend voor je. Ja je ogen daar kun je echt niet zonder hoor...Daarom toch maar rustig aan doen en je ogen rust geven om te herstellen...
  Beterschap....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat naar en net als nelleke moet ik er even niet aan denken
  Gauw naar de oogarts lijkt me . Sterkte ermee hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij moet gewoon naar de opticien, want van dat scherpstellen is heel herkenbaar.
  En als je toch iets wilt doen, ga dan iets grofs haken of breien op naalden 6 of zo en een makkelijk patroon, dan hoef je niet steeds op je werk te turen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. pfff wat naar hoop dat het gauw over is en anders de oogarts

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben je al bij de huisarts geweest, Elizabeth. Anders beslist even doen, je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Iedere twee jaar bezoek ik de oogarts. Mijn moeder had ernstig glaucoom en dat is behoorlijk ernstig. Tot nu toe alles goed, gelukkig. Sterkte, meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh, wat vervelend voor je. Je moet hier niet mee blijven rondlopen en toch maar even naar de huis of oogarts gaan. Sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien ben je al bij de huisarts of oogarts geweest. Zo niet, gauw even doen.
  Er kunnen zoveel verschillende dingen voor deze oogproblemen zorgen. En wachten tot het vanzelf over gaat, kan soms het tegenovergestelde resultaat geven. Aan veel oogproblemen is iets te doen.
  Ik hoop dat je snel een oplossing vind en weer de dingen kunt doen die je fijn vindt.

  Sterkte en beterschap, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hè wat vervelend voor je dat je zo'n last hebt van je ogen. Heb je al een afspraak met de huisarts gemaakt om er naar te laten kijken? Doen hoor! Als ik het me goed herinner werk je in het onderwijs en deze periode is niet de makkelijkste met alle feesten en opgewonden kinderen. Neem lekker de tijd om uit te rusten zodat je straks fris en uitgerust weer met je handwerken bezig kunt. Beterschap. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vervelende kwaal. Behalve lastig ben je ook onthand. En dan al die tijd dat je niets kunt doen. Wat is het ergste??? Wiens je beterschap en snel goed zicht. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat naar voor je! Dat probleem met focussen herken ik.....ik moest daarna aan een 'echte' bril want alleen een leesbrilletje was niet meer genoeg.
  Je ogen gebruik je de hele dag, dus het is lastig om rustig aan te doen, maar even afstand van computerschermen (en zo) is in ieder geval verstandig.
  Ik hoop dat het snel wat beter gaat !
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is heel erg niet leuk wat jij hebt! Moet er niet aan denken om geen steekjes te kunnen zetten. Misschien weet de huisdokter raad, misschien oogdruppeltjes kopen tegen droge ogen???
  Zucht.... ik hoop voor je dat het super snel over gaat, want wat is het leven zonder al die leuke dingen die je nu niet meer kunt?
  Beterschap,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt niet wachten tot het vanzelf overgaat. Dat deed ik ook altijd, maar ben nu heel voorzichtig geworden met mijn ogen. Mis nu toch een deel van mijn gezichtsveld.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt niet wachten tot het vanzelf overgaat. Dat deed ik ook altijd, maar ben nu heel voorzichtig geworden met mijn ogen. Mis nu toch een deel van mijn gezichtsveld.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Maar een poosje rustigjes aan, en ik zou er mee naar de oog specialist gaan.
  Voorzichtig , je hebt maar een paar ogen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tja... Ik kan hier niets aan toevoegen, helemaal eens met de dames vóór mij.
  Kunsttranen kunnen in een droge omgeving (kantoor) goed helpen. Zijn te koop bij een goede opticien. Maar... Geen vervanging voor een bezoek aan de arts.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ai, akelig!!! Veel sterkte en geduld!!! groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh wat vervelend, ik wens je heel veel sterkte en ik denk veel geduld met dit probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat rot, hopelijk gauw beterschap! Want dit is niks zo hè, je inhouden als je juist wil gassen ;-)
  Mooie foto heb je erbij geplaatst... Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh lieverd toch wat akelig voor je....... soms zijn "de oogdruppies" van AVogel voor droge, branderige en vermoeide ogen een enorme verzachting, maar mogen natuurlijk nooit een bezoekje aan een specialist in de weg staan.....
  Sterkte, denk aan je.....
  Beterschapsliefs Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Even pas op de plaats, het is ook weer een drukke tijd en er zijn momenteel veel oogklachten. Lekker spoelen met ogentroost geeft wat verlichting, en af en toe rust nemen .

  Sterkte, liefs Ria;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nou, je hebt hierboven al veel goede adviezen gekregen wat ik zo snel even zag en wat ik wilde zeggen is eigenlijk al gezegd. Even naar je ogen laten kijken, misschien is er snel een eenvoudige oplossing. Peter en ik hebben ook veel last van droge ogen, de lucht is hier in Zweden vooral 's winters erg droog en in huis ook. Van de huisarts kregen we druppeltjes, een soort nep tranen. Helpt heel goed en de rode ogen zijn zo verleden tijd.
  Succes ermee en een goed weekend verder.
  Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel vervelend zeg, maar wel een duidelijk signaal! Al willen we die vaak niet altijd horen ;) Doe jij nou maar gewoon rustig aan met je ogen, dan komt het zeker vast snel weer goed. En wij hier in Blogland lopen beslist niet weg!
  P.S. Bij mij helpen de Ogentroost druppeltjes van Weleda heel goed als ik last van droge of prikkende computerogen heb. Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Altijd en dan ook altijd goed naar je lijf luisteren want die weet wat je wel en niet kunt. Als je ogen het nu niet willen of kunnen...gewoon ook niet proberen. We lopen niet weg ;-)
  Sterkte nog...we zijn er nog als je het wel weer kunt.

  Doe kalm aan..

  Lieve groet, Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Sterkte en beterschap, hopelijk komt er snel een oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Sterkte! Heb je oogdruppels geprobeerd? Dat kan je zo bij de drogist gaan halen. Ook ik heb door de menopauze vaak last van droge ogen en dat helpt. Dus even rustigaan, we zien het wel weer als je beter bent!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. He jakkie wat akelig. Ik hoop dat het snel weer beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat vervelend Elizabeth! Ik merk het de laatste tijd ook dat mijn ogen achteruit gaan. Soms loop ik in de stad en dan is alles wazig. Als ik haak ben ik gefocust op mijn haakwerk en als ik dan even opkijk naar de tv dan duurt het best lang voor het beeld duidelijk is. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens een bril moet aanschaffen. Wat zijn ogen toch belangrijk he. Ik hoop dat het niet te lang duurt voor je weer lekker kan handwerken. Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik dacht toch echt dat ik hier een berichtje had achtergelaten. ... ik zou ook even bloedprikken voor je suiker. Ménopause hè die schopt alles in de war. Dank voor je lieve woorden op mijn blog


  BeantwoordenVerwijderen
 33. sterkte en beterschap, heel vervelend want je ogen moet je zuinig op zijn,
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...