Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 6 juni 2015

In de stijl van Teesha Moore

Wie in de wereld van Art Journaling duikt, komt vroeg of laat Teesha Moore tegen.
Velen zijn dol op haar werk en haar stijl.
Ik ook! En ik dacht 'dat kan ik vast ook wel ...'Teesha werkt vaak met emotieloze, statische gezichten, die ze soms zelf tekent, maar ook als collagemateriaal uit tijdschriften haalt. Maar altijd geeft ze daar haar eigen draai aan, door bv delen te accentueren, te veranderen of te overlappen. De figuren hebben vaak punthoeden op.
Waar anderen streven naar perfectie, doet zij dit bewust niet en haar werk ziet er zo ongedwongen grappig uit. Juist omdat de verhoudingen en de afbeeldingen onderling niet kloppen!
Kenmerkend zijn ook de gestreepte benen in zwart-wit in haar werk. Voor diverse ledematen gebruikt ze verknipte afbeeldingen.
Het lichaam, de romp, is vaak een vorm, bijvoorbeeld een driehoek of een kegel, die dan weer een eigen toepassing krijgen.

Teesha Moore 


Teesha werkt graag met heldere en felle kleuren. Haar pagina's zien er vrolijk uit.
En er is veel tekst te zien op haar pagina's, naast het maken van texturen die ze creëert b.v. lijnen, punten, schuine strepen, rondjes.
De stijl van werken die Teesha hanteert, wordt ook wel Zetti Style genoemd.

Het leek mij dus een goede actie om eens wat van Teesha te leren, dus haalde ik internet onderste boven en keek en las ik ...
Die lekker nonchalante manier van werken trok me zo aan!
Ik ging dus aan de slag...Maar o, wat is dat moeilijk... Precies nadoen mag natuurlijk niet; daar leer je ook niet veel van...
Ik had een aantal plaatjes verzameld die ik wel kon gebruiken.. Gelukkig had ik een L'Officiel liggen, een luxe modetijdschrift, en daar vond ik heel wat emotieloze gezichten en bijzondere kleding.
Maar natuurlijk moet je die niet in z'n geheel gebruiken. Moeilijk hoor om de koppen los te knippen, andere benen eronder te doen, een te gekke romp verzinnen ...
Er bestaan ook nogal wat collages sheets in deze Zetti stijl, en daar heb ik er ook een paar van geprint. Beetje hulp kon ik wel gebruiken ...

In dit filmpje had ik gezien dat Teesha veel met strookjes papier werkt in haar collages, vooral aan de randen van de bladzijden. Maar weer niet overal, en ook geen gelijke strookjes. Het is allemaal lukraak toevallig en toch is het gaaf om te zien!Ik had in m'n grote dummy al een spread met geel als achtergrond gemaakt, maar ik had gewoon het lef niet om te beginnen. Zo'n raar gevoel ...
Toen heb ik maar wat pagina's in m'n kladschrift met verf gerold en ik dacht 'ik ga gewoon wat rommelen, geeft niks als het totaal mislukt' ...
Inmiddels heb ik daar al een aantal achtergronden in gemaakt, en het gekke is dat ik veel beter durf in zo'n schriftje van kleiner formaat. Wat kan een mens toch ingewikkeld in elkaar steken!

Via Pinterest heb ik plaatjes verzameld voor deze stijl. Maar ik wil ook zelf plaatmateriaal zoeken uit tijdschriften. In de Libelle vind ik niet zo veel voor deze stijl. Ik ga maar eens neuzen naar wat andersoortige tijdschriften in de kringloopwinkel.

11 opmerkingen:

 1. Het ziet er wel grappig uit, had er nog nooit van gehoord. Ook niet zo gek natuurlijk, ik doe niet veel met papier. Succes met het verdere verloop, ik vind het leuk om dat papier- en verfgedoe te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gaat nog een kunstenares worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon knopje omzetten Elizabeth, en denken dat je dummy klad is.... Je zult zien dat het werkt!
  En trouwens.... is het zo heel erg als je later denkt: deze pagina had ik eigenlijk professioneler willen doen?
  Ik vind het allemaal al zo kunstig wat je fabriekt!
  Daar heb ik dus geen geduld in, dat geklieder in een schriftje....
  Maar ik geniet wel van jouw experimenten!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt gewoon startersangst :) (ik ook) Maar als ik dan denk: "Wat gebeurt er nou helemaal als ik het verknoei?" Dan ben ik over dat punt heen en begin eraan. Knap wat je allemaal doet met papier en verf/inkt.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk uit naar het resultaat. Ik vind het leuk te zien wat je maakt. Ik kan me voorstellen dat wat je ongeveer wilt ook te maken. Ook lijkt het niet zoals je zou willen het draagt wel bij aan de ontwikkelingen van je talenten. Genieten en doen. Succes. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook nog nooit van haar gehoord, Teesha Moore... Nu, ik moet eerlijk zijn, in dit wereldje ben ik écht niet thuis, ik weet er niks van... Vind het gewoon altijd erg leuk te zien wat jij maakt :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel wat anders dan handwerken. Hier nog nooit iets van gezien of gelezen
  Maar zeker niet minder creatief succes word zeker goed
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik had nog nooit gehoord van Teesha Moore, maar haar werk komt me wel bekend voor, mizschien van Pinterest? :-)
  het is in ieder geval heel mooi en sprekend wat ze maakt. Knap zoals je geanalyseerd hebt hoe ze het doet, daar kan je vast mee uit mee voeten . Nee nadoen is natuurlijk niet leuk, maar stukjes lenen mag in het begin toch wel? Zo kan je je zelf misschien op gang helpen? Ik ben heel benieuwd naar jóuw ElizabethTeesha stijl :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Teesha's werk is een mooie inspiratiebron. Voor de mensen die haar werk niet kennen, kijk ook eens naar haar portfolio: http://teeshamoore.com/portfolio/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ken ik dus niks van, maar ik vind het wel fascinerend hoe jij je hiermee kan uitleven elke keer en er mooie dingen mee maakt.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze dame ken ik nog niet maar er zijn er ook zoveel, ze maakt mooie dingen en dan valt dat namaken natuurlijk helemaal niet mee maar je bent goed bezig geweest Elizabeth, iets proberen na te maken maar dan op je eigen manier dat is toch de kunst!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...