Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 26 juni 2015

In de stijl van Rosie

Een tijdje geleden liet ik zien hoe ik heb geprobeerd om een art journal in de stijl van Teesha Moore te maken. Ik vond dat best heel verrijkend, omdat je gaat kijken hoe een ander vorm geeft aan de dingen.
Intussen ben ik aardig aan het verzamelen geweest op m'n Pinterest, en ik kan de stijl van Rosie Radcliffe ook erg waarderen. Het leuke van haar blog vind ik dat ze bijna altijd laat zien hoe ze een pagina opbouwt, en daar leer je zoveel van!
Het werk van Rosie is ook beïnvloed door Teesha, dus het is niet zo gek dat de stijl van beiden soms overeenkomsten heeft.

Na een paar hopeloze pogingen van mijn kant om gevarieerde golvende lijnen te trekken waartussen de tekst zou moeten komen, lukte het me eindelijk een beetje.Maar daarbij gebruikte ik wel deze pagina van Rosie ...
Ik kwam erachter dat het tekenen van golvende lijnen, net zoals een handschrift, heel persoonlijk is!
Maar ik koos wel een andere tekst, want helemaal na-apen is toch te bar!
De achtergrond had ik lichtrood geverfd. Ik heb na het tekenen van de golven delen wit gemaakt, ook met verf. Daarna zitten puzzelen waar ik wat zou schrijven en de potloodlijnen met verschillende markers over genomen.
Toen de tekst (ook eerst weer met potlood) er stond, was het nog een beetje kaal en saai.
Fijn om dan even te kijken hoe Rosie zoiets aanpakt. Ik moet nog leren om daar een eigen weg in te vinden!
Jammer genoeg heb ik geen foto's tussendoor gemaakt, ik was zo lekker bezig op een zomeravond een paar weken terug ...11 opmerkingen:

 1. Wow, wat mooi! Ook even bij Rosie gekeken, ik keek m'n ogen uit. Daar zal ik van het weekend nog eens terugkeren.
  Over weekend gesproken... een goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat mooi zeg heel erg leuk !! ik ga ook even bij Rosie kijken altijd leuk om weer wat nieuws te ontdekken fijn werkend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt geweldig en het allerleukste vind ik als je zo in je werk opgaat dat je alles om je heen vergeet.....heerlijk....
  Zet 'm op en voor je het weet heb je helemaal een eigen stijl ontwikkeld.....
  Groetjes van huis tot huis, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je nog een inspiratiebron hebt gevonden! Inderdaad lijkt het werk van Rosie op dat van Teesha, maar dat geeft helemaal niks (vind ik ;-)
  Iedere keer als ik weer een blogje lees van je over Art-Journalling dat kriebelt het een beetje bij me. Maar dat zakt gelukkig weer snel (hihi, ik heb nog zó veel te doen....), maar nu ik op de blog van Rosie heb rondgeneusd kriebelt het flink! Ik denk dat ik maar snel een stukje ga fietsen ;-)
  Je golven met (mooie!) tekst zien er al heel professioneel uit, nooit gedacht dat golven maken zo moeilijk kon zijn.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou..., ik had je destijds ook al aangestoken met de lapjes (appliceren), dus ik houd nog hoop! En het voordeel van het werken met papiertjes is wel dat het vrij snel gaat...

   Verwijderen
  2. ;o) het is weer even gezakt hoor!

   Verwijderen
 5. Wat fijn om zulke inspiratiebronnen te vinden. En de 1 steekt de ander aan. Leuk vind ik dat. Ik bewonder je vele talenten. Lijkt me ook leuk om allemaal te doen. Maar ga er niet mee beginnen. Ik geniet van jouw producten. Fijn weekend, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk geworden.. Doet me een beetje denken aan advertenties uit de jaren 70.. had je ook van die letters en golven enzo..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dit weer leuk geworden, zo met die golven erin, heel apart, in roze.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zo met die lijnen Elizabeth, ik ga eens bij de dames kijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...