Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 18 mei 2015

Camperreis deel 1 (dag 1 t/m 5)

Het voordeel van het maken van een verslag met terugwerkende kracht is dat je het allemaal nog een keertje 'beleeft', dus geniet maar mee!

Vrijdag 1 mei vertrekken we van huis met een behoorlijk afgeladen VW busje (niet zo'n leuke retro hoor...) richting Gangelt, waar we voor de tweede keer een camper huren.
Na bijna twee uur rijden, kunnen we onze spullen overladen in een spiksplinternieuwe Knaus camper.
Hij komt net uit de showroom en ruikt ook nog helemaal nieuw. Als dat maar goed gaat..., we nemen ons voor driedubbel voorzichtig te zijn!



Anderhalf uur later kunnen we wegrijden; oh..., wat een heerlijk gevoel is dat... het avontuur gaat beginnen!
De eerste avond hebben we nog een tijd doorgereden en hebben we in Frankrijk op een parkeerplaats langs de snelweg geslapen. Dat doen we meestal; het heeft als voordeel dat je lekker kunt opschieten en dat je 's morgens ook weer bijtijds weg kunt rijden.
Zaterdag zijn we even voorbij Lyon van de A6 afgegaan en naar St.Étienne en Le Puy gereden.
Daar vinden we een leuke camping, die Rochelambert heet, naar het gelijknamige kasteeltje dat hoog op de rots prijkt!




Helaas kun je er niet dichtbij komen ... er staat een hek en van dichtbij heb je er geen goed zicht erop.
Het is een heerlijk rustige camping (er waren maar een paar kampeerders) in een prachtige omgeving zoals bv het dorpje St. Paulien.
We zijn blij om te kunnen douchen en we blijven hier nog een dagje.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen valt het weer zondag heel erg mee. Het wordt 's middags zelfs warm met 26 graden, maar zo voelt het helemaal niet.


De beplanting op deze camping is erg mooi en er wordt veel zorg aan besteed. Deze mooie struik (of boom?) zie je steeds terug. Weten jullie hoe die heet?


Een wandeling hoort erbij ...




Maandagmorgen vertrekken we na de koffie en zetten we koers naar Mende via de N88; wat een prachtige route is dit! We zien het landschap langzamerhand veranderen. Het heuvelachtige is weg en de natuur wordt grilliger en ruwer.



Het is met een camper zo handig, want als je een mooi plekje ziet, stop je gewoon en ga je pauzeren. Je hebt alles bij de hand en je kunt pakken wat je nodig hebt. Dat hebben we best vaak gedaan.




Als je een grote supermarkt tegen komt, haal je meteen even je boodschappen. Je kunt alles zo weg zetten in de koelkast of in je voorraad.




We rijden maandag verder via de A75 richting Millau. Ik wil heel graag het viaduct van Millau  zien, dat sinds 2004 open is. Het schijnt de grootste voertuigenbrug op de wereld te zijn.
Maar zover is het dinsdag pas, want we doen eerst een overnachting.



Gaaf hè..., ach .. ik heb er een beetje een tik van. Dat komt omdat m'n vader bruggen ontwierp en tekende in een team op het provinciehuis in Den Haag. Ik kan lyrisch worden van bruggen!


Om nu alle colletjes te rijden door de Ardêche vinden we toch iets te bar, dus we kiezen voor de D7/D999 en het is geweldig om te zien hoe elke keer weer het landschap verandert. Meer westelijk was het ruig en hoe oostelijker we komen hoe meer wijnbouw en hoe weidser het landschap is.
We arriveren in Le Vigan, een ietwat grotere plaats en gaan 'de stad' in. Gelukkig vinden we een parkeerplekje, want dat is wel eens lastig in het centrum!



Weten jullie soms hoe die bomen heten? Ik vond ze zo bijzonder en kwam ze later wel vaker tegen in de Ardêche... Het zijn toch geen platanen?



En ik kwam zelfs een handwerkwinkeltje tegen, met allerlei cadeau artikelen, zoals linnen zakjes, hartjes en zeepjes. Ik kocht er een klein notitieboekje, leuk als aandenken...




Dan wordt het toch tijd om een camping te gaan zoeken. Onderweg nemen we nog wat foto's.



We kiezen voor een camping in Anduze, Castel Rose. Na zo'n lange rit is het heerlijk om weer een poosje stil te staan. DH is een echte rij-fanaat, maar ik word er op den duur wat 'gallisch' van...



Wordt vervolgd ...

22 opmerkingen:

  1. mooie foto's, dit is echt meegenieten en heerlijk om je verslag te lezen. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel. Jullie hadden een schitterende camper, mooi van binnen en van buiten. Prachtige uitzichten zijn jullie tegengekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je weer terug bent! En ook heel leuk dat je ons meeneemt op jullie reis. Ja, daar geniet ik echt van! Tot 2009 gingen wij 2x per jaar naar Zuid-Frankrijk, net onder Montpellier. We hebben de imposante brug van Millau dus nog meegemaakt. Hem ook vanaf de oude weg bekeken. En toen ging het roer om en gingen we noordwaarts. Dat we hier ook nog zouden gaan wonen hadden we in 2008 nog niet eens gedacht. We hebben het hier erg naar ons zin, maar ik zou best nog eens naar Zuid-Frankrijk willen voor een paar weken. Maar er komen dan wel 2000 kilometers per enkele reis bij en dan met twee honden. Het zal heus nog wel eens gebeuren als de situatie anders is. Nu ga ik voorlopig met jou mee genieten :-).
    Groetjes, Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk Elizabeth dat we zo mee kunnen genieten van jullie reis, lijkt me gaaf zo'n reis
    met een camper!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo flink gereden ja mooi land en volgens mij platanen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De brug bij Millau hebben we ook gezien en we vonden hem net zo indrukwekkend als jij hem beschrijft. Het is echt een bezienswaardigheid, veel mensen stopten en beklommen een heuvel vanwaar je een goed zicht er op had. Hebben jullie dat ook gedaan?
    En die bomen zijn volgens mij ook platanen. Leuk je fotoverslag, ben benieuwd naar je volgende deel.
    Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, we zijn niet op die heuvel geklommen Nienke. Ik had een uitkijkpunt verwacht, of een grote parkeerplaats of een bezoekerscentrum..., maar niets van dat alles gezien.
      Jammer, want misschien heb ik nu wel iets gemist!

      Verwijderen
  6. Wat een mooi verslag van jullie reis. In de eerste 5 dagen hebben jullie al heel veel gezien (en gereden). De bloeiende struik/boom is volgens mij een prunus en die andere fraai gevormde bomen zijn, denk ik, platanen.

    lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je ons op deze manier Frankrijk laat zien. Wat voor bomen het zijn zou ik niet weten.
    De roze zo helemaal in lente sferen en die andere bomen nog helemaal kaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh wat heerlijk! Ik zag de titel op het dashboard staan en ben er meteen eens goed voor gaan zitten :-)
    Fijn dat je links hebt geplaatst, zo kan ik nóg meer informatie tot me nemen. De links van de Knaus heb ik eens goed bestudeerd. Wat geweldig dat jullie een spiksplinternieuw exemplaar mee kregen! De indeling is ook erg mooi, lekker zo'n 'grote' keuken en die twee eenpersoonsbedden zijn misschien niet zo gezellig, maar het slaapt wel lekker (vooral als het warm is).
    Bij het lezen van jullie overnachting langs de snelweg zat ik toch wel even met kromme tenen hoor; er gebeuren daar regelmatig nare dingen met campers, zelfs als ze midden tussen de vrachtwagens staan. Het is een kleine moeite om vanaf de snelweg een klein plaatsje in te rijden en daar een plekje te zoeken voor de nacht (je mag immers overal staan in Frankrijk).....het enige nadeel is misschien dat je door de Peagepoortjes moet....
    Ja wat is het gemakkelijk hé dat je overal kunt stoppen en gelijk wat te drinken kunt maken (of naar de wc te gaan als je noet, zonder naar een toiletgebouwtje op zoek te moeten).
    oh ja de foto's : de bloemen , zoubhet een Bougainvillea kunnen zijn? Het lijkt ook wel wat op een Japanse kers.... ik weet het niet precies. De bomen dat denk ik wel te weten :-), dat zijn inderdaad platanen, die zie je zo lekker veel in Frankrijk, vooral de platanenlanen (wat een raar woord) vind ik altijd erg mooi om doorheen te rijden.
    De brug van Millau, prachtig hé. Wij rijden er altijd (nou ja, als we in de buurt zijn natuurlijk) onderdoor en zoeken dan een mooi plekje om even lekker rustig te genieten van het imposante uitzicht (onder het genot van een vers bakje koffie/thee).
    Heerlijk, ik heb gelijk weer een campergevoel, dank je wel!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jeetje, wat heb ik een lange reactie geplaatst :-)

      Verwijderen
    2. Haha, je was goed op dreef! En ik geniet weer van jouw lange verhaal!
      We gaan nooit tussen de vrachtauto's staan, maar juist op een plek die goed verlicht is, meestal zo dicht mogelijk bij de pompen. In elk geval een plek waar je gezien wordt.
      Je kunt van de bedden in de camper een heel breed tweepersoonsbed maken door het deel tussenin dicht te leggen. Je moet dan wel het trappetje plaatsen om er in te komen.

      Verwijderen
  9. Ah zalig !! Wat ben ik jaloers op je campervakantie !! Dat complete gevoel van vrijheid, je hele hebben en houden lekker praktisch bij de hand, ik mis het zo... Krijg de Man jammer genoeg niet overtuigd om een camper te kopen (snif).
    De bomen zijn wel degelijk platanen (de hele Midi staat er mee vol, ik vind ze prachtig ! Zeker in de zomer, het worden echte parasols tegen de zon met hun grote blaren). Die andere struik, ik dénk een versie van japanse kers zoals Marjan ook al opperde... Geen bougainvillea, die heb ik zelf staan, dat zijn andere bloemetjes...
    Je had die eerste dagen precies wel een klein beetje pech met het weer ocharme, de eerste foto's geven grijze luchten... Ach ja, vakantie is sowieso leuk, of de zon er nu bij is of niet !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou je aanraden om eerst eens een camper te huren hoor... Dan kun je ervaren of het je ding is. Wij dachten er eerst ook aan om er zelf één te kopen, maar dan zit je er ook weer aan vast. Nu kunnen we ieder jaar kiezen hoe we op vakantie gaan..
      Het weer was geen probleem, op de foto's lijkt het minder dan het was ... We hebben steeds buiten kunnen zitten!

      Verwijderen
  10. Ook ik heb heerlijk genoten van je reisverslag. Ik kijk uit naar het volgende. groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtig verslag om te lezen Elizabeth....en wat een km hebben jullie afgelegd, ben nu al benieuwd naar het volgende deel !

    Groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Waqt een prachtige camper is dat. Die bomen zijn platanen zoals je al dacht en die bloeiende boom weet ik niet maar het lijkt mij een fruitboom/struik. Mooi is die met al die bloemen. Leuk hoor om zo mee te genieten met jullie reis. Kom maar op met de volgende rit....

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi verslag, en ook de foto's
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een heerlijk verslag alvast een voorproefje van onze vakantie die nog komen gaat.
    Het lijkt mij geweldig zo'n huis op wielen ons huis op wielen bungelt er achteraan ook niet slecht hoor maar een camper heeft ook wel wat.
    Over nachten langs de snelweg durven wij niet meer hebben dat vroeger wel gedaan ik zou nu geen oog meer dichtdoen.
    De brug bij Millau is zo imposant om te zien ik denk dat de bevolking er ook wel blij mee is want vroeger moest dat allemaal door de stad. dat kun je je nu niet meer voorstellen.
    Ben heel benieuwd naar het andere verslag.
    En ben je al gewend aan het dagelijkse leven.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Veel bekende plekjes. Jaren geleden in de buurt van le Puy en Mende geweest. Prachtig was het daar, langs de Tarn, de causes etc. Het kant in le Puy. Er komen weer veel herinneringen boven. De brug bij Millau staat nog op het lijstje. De bomen zijn volgens mij ook platanen. Met de paarse bloemen weet ik zo niet. Heerlijke reis met een prachtig onderkomen, boffers. Wacht op volgende deel. Groet, Dientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie foto's, dat kasteeltje komt mij bekend voor en die mooie moderne brug is prachtig maar daar zou je mijn man dus met geen stok overheen krijgen ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  17. O, wat een heerlijk verslag! Ik ben bijna zelf nog op vakantie door het te lezen :-)
    Jullie hebben prachtige foto's gemaakt. Wat grappig: ik kan ook zo genieten van mooie bruggen. Bij Amsterdam bijvoorbeeld, over het Ij; prachtig! Deze brug die jij laat zien is ook heel erg mooi en erg indrukwekkend. Ik heb mijn interesse voor bruģgen overgehouden aan de natuurkundeles, daarvoor moesten we zelf een brug op schaal maken en gebruik maken van trekkracht en draagkracht.
    Remco is net als jouw man ook een echte rijfanaat, dat we 2x 2 nachten op een camping bleven was mijn wens.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. We hebben iets gemeen.....kamperen met de camper! Wat gaaf :-)
    Ik ben ook gelijk volger van je geworden en ga je hele reisverslag lezen zodra de hitte een beetje voorbij is. Ik zwem nu aan het toetsenbord.


    Lieve groet, Petra L

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...