Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 25 mei 2015

Good advice ... Journal 52

Afgelopen week werkte ik hard aan de prompts van Journal 52, want ik wilde graag weer 'bij' wezen.
En het liep ook gewoon lekker, dus ging ik aan de slag met week 20 Good Advice.Een tijdje geleden vond ik een hele goede quote op internet en die kwam nu goed van pas!De achtergrond maakte ik zonder gelli plate, maar wel met de roller.Op deze foto zie je dat ik 3 kleuren verf gebruikte. Ik nam een paar druppeltjes van elk op een blad en smeerde dit toen met de roller uit. Daarna ging ik met de roller over het stukje bobbeltjesbehang en daarmee kreeg ik een bobbeltjes structuur op de roller die ik overbracht op de pagina in m'n dummy.
Dat herhaalde ik een paar keren. Verder heb ik ook nog met puur gele verf wat bobbeltjes gestempeld.


Ik ging op zoek in tijdschriften naar gezichtsuitdrukkingen van mensen die gelukkig, boos en verdrietig keken.
Nou, de eerste categorie was heel rijk vertegenwoordigd! Tjonge jonge, allemaal blije gezichten ..., maar verdrietig en boos was moeilijk te vinden.
Als je door je eigen foto-album bladert, zie je dat je in principe alleen bij leuke gelegenheden foto's maakt. Dat vind ik best jammer. Toen onze boys klein waren, namen we bewust een foto als ze eens heel boos waren of moord en brand schreeuwden ... En het is zò leuk om die foto's terug te zien!Enfin, betere afbeeldingen kon ik niet vinden, het gaat uiteindelijk meer om de tekst.
Als afwerking maakte ik nog een dun randje om de pagina's en gaf ik hier en daar een klein zwart stippellijn accentje in de achtergrond.


6 opmerkingen:

 1. Ik zou nog een vierde advies willen toevoegen :
  Don't start to sew when you've not yet read the manual ;-)))
  De achtergrond, gemaakt met dat rollertje, is mooi !!
  Voor boze gezichten denk ik dat je best in de krant had gekeken, in de sectie Politiek ;-). Politici zie je meestal boos kijken hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die achtergrond ziet er heel ingewikkeld uit en als ik dan lees hoe je het gedaan hebt, dan denk ik:"oh, dat is helemaal niet moeilijk...". Haal je die technieken en tips van Pinterest?
  De quote die je hebt gebruikt is een hele rake! Mooi zoals je het gecombineerd hebt met gezichtsuitdrukkingen, grappig om te lezen dat er bijna geen boze gezichten te vinden waren, die willen we vast niet zien....
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele goede quote Elizabeth, eentje om te onthouden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor het advies. Ik kan me voorstellen dat het niet meeviel om bepaalde gezichtsuitdrukkingen te vinden. Het is een mooi geheel geworden. gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe krijg je het weer gevonden en bij elkaar gepast.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...