Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 mei 2015

Camperreis deel 3 (dag 8 t/m 10)

Gelukkig vonden we aan het einde van de vrijdag nog een geschikte camping. In Volonne arriveren we op L'Hippocampe. We worden heel vriendelijk te woord gestaan, zelfs in het Nederlands!DH wil eerst wat plekjes bekijken (weer met de camper...) en na wat wikken en wegen gaan we bij de rivier staan. Er zijn wel veel mensen die langs komen lopen of fietsen en alle hondjes worden er uitgelaten. Maar verder is het heerlijk rustig en genieten we van de ondergaande zon.


Het is zo'n mooi gezicht om de weerspiegeling van de wolken en de begroeiing aan de oever in het water gespiegeld te zien, dat ik het niet kan nalaten om een heleboel foto's er van te maken!

Ja, en toen kon ik ook niet goed kiezen welke foto's ik hier zou plaatsen. Enne ... ik hèb al een selectie gemaakt...

Zaterdag 9 mei vertrekken we na een beschuitenontbijt van de camping in Volonne. Alweer, vraag je misschien? Ja, we willen graag het weekend in Embrun/Baratier zijn. 
Het valt altijd een beetje tegen hoe laat je eigenlijk weer weg rijdt van een camping. We waren om 7.15 uur wakker en hebben rustig aan gedaan. Even opruimen, afwassen, water tanken, stokbroodje kopen en afrekenen. Vandaag hoeven we niet zo ver, dus het is niet erg dat we pas om 9.05 uur wegrijden.
De verse croissantjes in de kast laten zich bijna horen, dus we verheugen ons al op een koffiestop en dan gaan we een eitje koken!
Langs de D 942 vinden we uiteindelijk een geschikte plek om te stoppen. We zijn via de A51 gereden, want de afgelopen dagen hebben we genoeg geslingerd en binnendoor gereden.


Tja, en dit is dan de reden dat we altijd weer terug willen naar Embrun/Baratier..., het meer van Serre Poncon. We raken er nooit op uitgekeken en we gaan er bijna elk jaar weer naar toe ...


Yes, we zijn er weer!!! Er staat niet altijd even veel water in het meer, want het is een stuwmeer. In het voorjaar laten ze water doorstromen naar de Provence, anders is het daar veel te droog.


We eten tussen de middag een stokbroodje bij het meer en wandelen er nog een stuk. Wat is het hier toch heerlijk! En het is ook nog zo rustig..., er zijn maar enkele watersporters ...
Nadat we de voorraad voor de inwendige mens even flink hebben aangevuld bij de Intermaché, rijden we door naar Le Petit Liou. Frank, de beheerder, staat al klaar. Hij kent ons zo onderhand wel...Even zoeken naar een plekje, we hebben het maar voor het uitzoeken!
Tijd voor een bakkie met een stroopwafel en even relaxen…
’s Avonds eten we bij de Mac, en we gaan op de fiets met de laptop in de fietstas. Even gebruik maken van het gratis Wifi…
Er ligt nog een heerlijke lange avond voor ons...
DH gaat een rondje fietsen naar het meer (want we horen aan de muziek dat er daar wat te doen is...)
en ik doe nog wat steekjes en ga aan het verslag werken.


De volgende morgen begint DH de dag met een wandeling om 7 uur. Oh…., en ik blijf lekker in bed liggen en ik val weer in slaap ook!  
We houden een rustig dagje ... we zijn best moe van al dat reizen, hahaha...


Natuurlijk lopen we ook een rondje... Ieder jaar verwonderen we ons weer over het feit dat het hier zo prachtig, rustig en weids is!

’s Middags bespreken we hoe we de terugreis zullen gaan doen, want je moet toch een beetje gaan plannen….
We besluiten morgenochtend te vertrekken en dan via de N94 naar Briancon te rijden, binnendoor naar Albertville en bij het meer van Annecy ergens een camping te zoeken. 13 opmerkingen:

 1. Ik heb weer met je meegereisd en genoten van het verslag en de foto's. Maar waar is toch dat
  handige klaptafeltje dat je in de garage had staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In deel 2 stond ie op de foto ... toen ik met m'n capuchon op zat 's morgens vroeg...

   Verwijderen
 2. Dat plaatsje langs het kanaal... Ach wat een zaligheid ! Daar zou ik ook onmiddellijk mijn boeltje uitpakken om te kamperen !
  Puur genieten, je verslagen over de reis... Ik krijg zin om op vakantie te vertrekken (en dat wil wat zeggen, want ik ben een regelrechte huismus !)
  Fijn weekend nog
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een aftakking van de Durance..., mooi uitzicht hoor, maar echt rustig zat je er niet omdat iedereen daar ging wandelen en kinderen fietsten ook graag over het paadje.

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige plekjes laat je zie, het lijkt me zo fijn om op deze manier vakantie te vieren.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's en die weerspiegeling in het water, zo mooi, kan ik ook altijd van genieten. Heerlijk om zo rond te reizen, dank je wel dat ik weer mag meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende foto's weer van de omgeving het is echt genieten om dit mee te lezen !!
  Je zou bijna niet meer naar huis willen lijkt mij .......

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw dat eerste plekje aan het water, daar zou ik wel wat langer zijn blijven staan. Prachtig, zulk uitzicht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig meer! Die naam moet ik goed onthouden voor misschien ooit...
  Weer lekker genoten van de foto's!
  Groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn er toch mooie plekjes op de wereld. Bedankt voor de inspiratie. Misschien dat wij volgend jaar ook met de camper op vakantie gaan. Jij hebt me ooit eens verteld waar je die kan huren maar weet het niet meer. Waar hebben jullie de camper gehuurd?
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig verhaal weer. Ik geniet gewoon lekker mee.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi!
  Mij verbaasde het ook steeds weer dat de uren van de dag zo voorbij vlogen, met name voor vertrek. Maar ach, het is vakantie, dus wat maakt het uit? Het is alleen dat je toch op een acceptabel tijdstip op een camping wilt inchecken

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...