Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 december 2014

Spelen met plaatjes

Plaatjes knippen en bewaren ..., ik doe het al van jongs af aan. Vroeger maakte ik plakboeken, ook m'n agenda's werden op die manier gevuld. Ik moet ze nog ergens in een doos op zolder hebben, toch maar eens tevoorschijn halen; het lijkt me zo leuk om weer terug te zien!
Uit een vakblad van DH scheurde ik deze illustratie. Ergens verder in het artikel stond er nog zó'n afbeelding, maar dan iets kleiner. Ook die had ik bewaard. Ik vond die deur gewoon zo leuk ...
Op de foto hierboven zie je dat ik die kerel verwijderd heb uit de deuropening ... en rechts zie je een illustratie van een gezellige keuken met rode accenten. En die twee wilde ik graag combineren ...
En dat is gelukt! En toen pakte ik meteen het kleinere plaatje van de deur er ook maar bij en daar stond een kerel met een fiets in de deuropening. Ook hij werd met de schaar verwijderd, z'n fiets mocht blijven. Eens even kijken wat we nog meer hebben ... een kerstmanvrouwtje ? 
Ik kreeg er echt lol in om buiten wat rendieren te zetten en ook het dak bleef niet leeg ...
Heerlijk om zo met plaatjes te spelen! De mannen  hier halen hun schouders maar weer eens op en snappen er niks van ...
Van m'n werk kregen we bij de jaarsluiting een boekenbon en die heb ik meteen besteed.
Bij de dikke meneer (die uitdrukking is van Marian en vind ik zò leuk ..) heb ik gisteren bovenstaande boeken besteld en je kunt gewoon betalen met de code van je digitale boekenbon, te gek hoor!
En wat denk je? Vanmiddag liet de postbode ze al op de mat ploffen!!!

Ik wil me verder gaan ontwikkelen op het gebied van art journaling en ik merk dat ik erg blijf hangen in bepaalde aanpakken en heb dus een duwtje nodig ...
Deze boeken gaan mij daar hopelijk bij helpen. Jenny de Bode vind ik een geweldig gedreven vrouw, ze heeft ook een website waar je al veel ideetjes op kunt doen, KLIK ...
En ik heb mezelf ook verwend met het papierboek van Flow, een hele dikke pil vol met papiertjes, stickers, labels, kaartjes, illustraties ... Geen artikelen, geen letters, alleen maar materiaal!
De foto's hierboven doen absoluut geen recht aan de geweldige inhoud, maar jullie gaan de komende tijd wel e.e.a. verwerkt zien in m'n art journaal...16 opmerkingen:

 1. Wat een fijne bon en nog fijner dat de Dikke Meneer ;-) zo snel was met bezorgen! Nu heb je iets te doen in je vakantie (anders zit je je maar te vervelen, toch?? :-)
  Leuk dat je zo vol overgave bezig bent met art journaling en dat je jezelf maar blijft ontplooien. Het is iedere keer weer een verrassing wat er op je blog staat. De toepassing van de deurtjes vind ik zó leuk bedacht! Wat die agenda's van vroeger betreft: ik plakte ze vroeger ook altijd vol! Aan het eind van het jaar waren ze zó dik dat ze niet meer normaal dicht konden en nog maar moeilijk in de leren (want dat moest toen nog) schooltas pasten! Helaas heb ik geen idee waar ze zijn gebleven, waarschijnlijk heb ik ze ooit in een vlaag van opruimwoede weg gedaan.... jammer, maar misschien komen er nog leuke herinneringen naar boven wanneer we een blik in die van jouw mogen werpen.
  Groetjes weer en veel plezier met het ontdekken van nieuwe art journaling technieken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ja das herkenbaar! Ook hier worden de de tijdschriften finaal uitelkaar gejast met een grote
  fiek-schaar en daarna wordende plaatjes weer gesorteerd en nog eens heel netjes uit geknipt.
  Soort bij soort komen ze in doorschijnende zakjes. Al sinds ik een schaar kan vast houden ben ik een tijdschriften sloper! En ook hier word het niet begrepen maar ik heb er een reuze schik van, zeker als er weer eens iemand een plaatje ergens voor nodig is.
  Lang leve de schaar en de tijdschriften!

  Fijne feestdagen!
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, ik bewaar de illustraties ook in plastic, maar dan van die plastic hoezen die je in een ordner kunt doen. Soms gesorteerd op onderwerp, maar ook vaak op kleur. Alleen met knippen en sorteren ben ik al uren 'zoet'...

   Verwijderen
 3. Handig zo'n bon en wat fijn dat de dikke meneer zo snel je wensen vervulde. Leuk gedaan zeg, vooral die open deuren vind ik geweldig. Zelf heb ik niet zoveel met papiertjes en uitknippen, maar vind het altijd zo knap om te zien wat een ander met de uitgeknipte plaatjes doet. Je bent de kerstvakantie wel zoet denk ik zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je fantasie was weer rijkelijk aanwezig. Hoe krijg je het voor elkaar. Leuk gedaan.
  Ik vrees alleen dat we weinig haak- en breiwerk meer van je zullen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een ladekastje waar ik plaatjes op thema in bewaar. Heerlijk om uit oude tijdschriften te scheuren en later lekker te knippen en plakken. Leuke dingen heb je gemaakt! Ik heb mezelf laatst ook,het papierboek van Flow kado gegeven. Het ligt klaar om mee aan het werk te gaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soms vraag ik me af hoeveel creativiteit er in 1 persoon kan zitten......
  Je hebt veel kanten Elizabeth!
  En tja... ik kan je 'mannen' wel een beetje begrijpen dat ze hun hoofd schudden over je plak en knipwerk. Hoewel ik het wel erg leuk vind!!
  Zelf ben ik niet zo van het plak en knipwerk... voel liever een draad door mijn vingers gaan....
  En ik sluit me bij de opmerking van je vriendin aan..... blijf je wel haken en breien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er wordt ook nog wel wat gehaakt en gebreid ... Maar het staat een poosje niet meer bovenaan. Ik heb nu eenmaal van die golfbewegingen, altijd al gehad ook.
   Maar dat vind ik helemaal niet erg hoor...

   Verwijderen
 7. Heel erg leuk ,zo veelzijdig ben jij maar ik vond je al hartstikke goed erin zeg ,dus met dat boek en al dat mooie papier........een ware kunstenaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik kwam erachter dat ik nog veel te veel van het product uit ga ...
   Ik ga nog veel leren van deze dames!

   Verwijderen
 8. Leuk, ben erg benieuwd wat voor moois er op het blog komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooooi wat ben jij toch een creatieve duizendpoot! en dat flowboek. .. Ik hoop dat dat er nog is als ik volgende week naar Nederland kom!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het geweldig wat je allemaal met die plaatjes doet ! Maar waar vind je toch de tijd, Elizabeth, hoeveel uren heb jij in een dag ;-) ? Zoveel dingen die je doet en maakt !
  Ik heb ook altijd al plaatjes uitgescheurd en bewaard.. Maar ik deed er voorts niks mee. Je kent het wel "oh hoe mooi dat hou ik bij, wie weet kan het ooit dienen als ideetje". Onlangs eens een opruimactie in gang gezet, oeps heb ik me even verschrokken hoeveel ik in al die jaren bijeengehouden heb... Heb kilo's en kilo's weggegooid, na sorteren...(en zelfs nog niet eens alles weggegooid, dat kreeg ik niet over mijn hart... Je weet maar nooit waar het nog eens kan dienen ;-))
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, die tijd... Ik besteed weinig tijd aan poetsen, uitgaan, televisie kijken en op visite gaan of visite ontvangen. Wel met vriendinnen lekker bijpraten of iets leuks gaan doen van tijd tot tijd. En wat me ook veel tijd oplevert is plannen en een stevig tempo volhouden als ik eenmaal bezig ben....

   Verwijderen
 11. Leuk hoor altijd leuk om te zien hoe dit zich ontwikkeld, ooit in een cursus art quilting ook als opdracht gedaan.

  Lieve groet Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey meis, dank voor je lieve reactie op mijn blog en wat ben je weer heerlijk bezig geweest. Ik vind Art journaling ook zo leuk om te doen. Dus geweldig die leuke boeken van jou en dat Flow papierboek staat ook nog op mijn lijstje;-)) Fijne dagen met je gezin, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...