Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 25 juli 2011

Vervolg breirol...

Daar ben ik weer, met m'n breirol of pronkrol..., dat klinkt eigenlijk veel deftiger, hè Roos..!
Wat veel reacties zijn er binnen gekomen vandaag, superleuk om allemaal te lezen. Ik hoop dat jullie ook enthousiast worden.., volgens mij zitten er wel een paar "aspirant - pronkrol - breisters" bij hoor....

Het muizentandje is nu afgewerkt...
Thea vroeg zich af wat er onder de breirol lag bij de foto's van het vorige berichtje. Het is een opengeslagen schriftje met aantekeningen van de breirol. Vorige week zag ik een supergoedkoop en leuk setje schriften bij Bas v.d. Heijden, en een multomap; da's prima te gebruiken voor mijn hobby archiefje...

Miriam gaf me de tip door van Yokkobears van Fleur. Haar patroontjes zijn nog steeds te koop en ik heb ze besteld. Ik ben ook lid geworden van de Yahoo Knitalong Sampler M groep. Het duurde wel even voordat ik toegelaten werd, maar nu kan ik bij alle patronen, en die zijn leuk!!!

Roos, bedankt voor je tip wat betreft de Larra katoen. Dat scheelt toch weer een euro per bol..., maar laat ik nu juist afgelopen zaterdag een heel pak wit hebben gekocht... Toch ga ik nog even de voorraad inspecteren, sommige kleurtjes raken al aardig op. Ik vind de Larra van uitstekende kwaliteit.

En Henrike, wist je dat er ook meehaakdeken groep is bij Ravelry en ik dacht ook bij Yahoo.... En natuurlijk kun je ook een haakrol maken, er zijn genoeg patroontjes te vinden van diverse steken, alleen al bij Drops...
Leuk, leuk, leuk..., laat ik maar oppassen dat ik ook niet weer.......

Petra, ik geniet van je enthousiasme, we gaan nu lekker samen op en ik vind het heel leuk om over en weer te kijken hoe we aan het breirollen zijn!

Nou, mijn breirol meet op dit moment (na patroontje 5) exact 58 cm al weer... Het gaat zo lekker; ik zit echt niet de hele dag te breien hoor...
Patroontje 4 (dweildoekribben) ga ik nu, zoals beloofd hier plaatsen.

Dweildoekribben
Dweildoekribben

Aantal steken voor de symmetrie; een veelvoud van 4 + 3 + eventuele kantsteken aan weerszijden, die verder niet meer genoemd worden.

Steken:
r= recht
av= averecht
av afg. st.= averecht afgehaalde steek (waarbij je de draad voor de steek houdt)
r. d.st.= rechte dubbele steek (brei 1 steek recht aan de goede kant, door de rechternaald niet in de steek v.d. linkernaald te steken, zoals deze zich aanbiedt, maar in de steek die zich vlak onder deze steek bevindt; laat de overeenkomstige steek van de naald glijden, hij zal in 1 naald verdwijnen)

1e naald (goede kant): 1 r, * 3 av – 1 r*, herhalen van * tot *, eindigen met 3 av.
2e naald (en alle even naalden): alle steken r. breien.
3e naald: *1 r. d.st, 3 av *, herhaal van * tot *.
5e naald: als naald 3
7e naald: * 1 r. d.st, 3 av afg. st. (draad voor steken houden), draad naar achter * , herhaal van * tot *
9e naald: als naald 7
11e naald: als naald 7
12e naald: als naald 2

Herhaal naald 1 t/m 12 zo vaak als je wilt. Maar let erop dat je in naald 1 de r. steken steeds breit als r.d.st…

Ajourblaadjes (wolatelier dian)
Inmiddels heb ik patroontje 5 ook al af, het heet "Ajourblaadjes" en ik vond het bij Betsy van Wolatelier Dian. Het is een heel eenvoudig ajourpatroontje om te maken, al ziet het er niet zo eenvoudig uit. Superleuk om te doen en zo mooi!


En verder heb ik nog naast internet 3 tastbare bronnen om patroontjes uit te halen. ze moeten alleen wel soms vertaald worden naar een bepaald aantal steken en dan moet je aanpassingen maken. Maar ook dat is leuk!

8 opmerkingen:

 1. Prachtig hoor zo'n breirol. Heb net ook weer even bij Petra gekeken. Het begint bijna te kriebelen om ook aan de slag te gaan. Maar goed dat ik niet zoveel wol/katoen voorraad had anders was ik misschien al wel begonnen.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hoi,

  je breirol of pronkrol ziet er erg leuk uit.
  Wat ga je er mee doen als die klaar is?
  Of is hij zolang er nieuwe patroontjes zijn niet klaar?

  En euh wat betekend eigenlijk precies een breirol?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Breien is echt niet mijn ding, dus mij krijg je niet om. Maar het resultaat bij jou is schitterend, ik volg het met plezier.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij word prachtig deze breirol.
  Ooit ga ik nog eens beginnen misschien.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh wat leuk! Ik ga gewoon (als de deken af is!!!) een haak-rol maken ;)

  Leuk leuk leuk!

  Doe je mee ?

  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om mijn patroontjes weer bij jou in de breirol te zien verschijnen.
  Het wordt een echte Pronkrol!
  Veel breiplezier,

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha!!! Ja een haakrol,,, ik dacht misschien is dat je 2e onthulling wel. en wat een leuke breiboeken heb je daar liggen, De breibijbel heb ik ook, nu heb ik op de marktplaats 2 boekjes gekocht voor weinig..(die zullen van de week wel door de brievenbus rollen denk) De libelle stekengids en nog 1 met 400 breisteken ook van marie claire maar met een hele andere voorkant.
  We kunnen zo wel 10 breirollen maken.

  Hoe bedoel je verslaafd.....;-)

  Leuk patroontje weer Elizabeth. Je gaat als een speer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is genieten van je rol maar ik ga NIET meedoen.... zeg ik nu....hahaha. Het zit al heel lang in mijn hoofd maar eerst een sjaal afmaken en ik zie ook zulke leuke bloemen om sjaals van te maken maar dan haken. Ohhhh wat hebben we het toch moeilijk.....
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...