Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 7 maart 2011

Dubbele stokjes granny square
Dubbele stokjes – granny  

Dit patroon komt van Drops, maar is iets aangepast. Een dubbel stokje maak je door twee keer de draad om de naald te slaan, in of om de steek te gaan, weer een draadlus op te pakken en dan telkens de draad door twee lussen te halen. Je krijgt dan een wat langer stokje.


Haak 8 l  en sluit met een hv tot een ring.
Kleur A
1)     Haak 4 l (= 1 dubbel stk), 5 dubbel stk in de l-ring, 3 l, * 6 dubbel stk in de l-ring, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de toer (= 4 stk-blaadjes en 4 l-lussen).
2)     * 5 l, ga verder en haak 1 dubbel stk in iedere van de 6 dubbel stk van de vorige toer maar wacht steeds met de laatste doorhaling tot alle dubbel stk zijn gehaakt (= 7 lussen op de haak), haal nu de draad door alle lussen, 5 l, 1 hv in de l-lus, 5 l, 1 hv in dezelfde l-lus *, herhaal van *-* in totaal 4 keer (= 4 stk-blaadjes en 4 l-lussen).
Kleur B
3)     4 l, haak in de l-lus (= 5 l van de vorige toer) als volgt: (2 dubbel stk, 1 l, 3 dubbel stk, 2 l, 3 dubbel stk, 1 l, 3 dubbel stk), 1 v aan de bovenkant van het blaadje, * haak in de volgende l-lus als volgt: (3 dubbel stk, 1 l, 3 dubbel stk, 2 l, 3 dubbel stk, 1 l, 3 dubbel stk), 1 v aan de bovenkant van het volgende blaadje *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de toer (= 8 kleine l-lussen (1 l) en 4 hoek-lussen (2 l) op de toer).
Kleur C
4)     Haak 4 l, haak in de v aan de bovenkant van het blaadje: (2 dubbel stk, 2 l, 3 dubbel stk), * haak in de volgende kleine l-lus 1 v, haak dan in de hoek-lus: (6 dubbel stk, 2 l, 6 dubbel stk) en haak in de volgende kleine l-lus 1 v, haak in de v aan de bovenkant van het blaadje (3 dubbel stk, 2 l, 3 dubbel stk) *. Herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 v in de volgende kleine l-lus, haak dan in de hoek-lus: (6 dubbel stk, 2 l, 6 dubbel stk), 1 v in de volgende kleine l-lus en 1 hv in de 4e l van het begin van de toer.
Kleur D
5)    Haak 3 l, ga verder en haak stk over de hele toer. LET OP! Haak in de dubbel stk en v van de vorige toer IN de st en in de l van de vorige toer OM de l. Haak om de hoek-lussen: (2 stk, 2 l, 2 stk) en haak 1 stk om de 2 l. Eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. In totaal 100 stk op de toer en in iedere hoek 2 l.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...