Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 maart 2011

Blok 7 meebreideken: kabels en ribbels

Blok 7: Kabels en ribbelsEen eenvoudige kabel over 4 steken waarbij je een losse kabelnaald nodig hebt.

Opzetten 49 steken met naald nr 3,5. Brei 3 naalden ribbelsteek en begin dan met het patroontje aan de goede kant.

Toer 1: 2 ribbelst, 1av, 4r, 1av, *7r, 1av, 4r, 1av*, herhalen van * tot * (totaal 3x) en eindigen met 1av, 2 ribbelst.
Toer 2: de steken breien zoals ze zich voordoen
Toer 3: als toer 1
Toer 4: 2 ribbelst, 1r, 4av, 9r, 4av, 9r, 4av, 9r, 4av, 1r, 2 ribbelst
Toer 5: 2 ribbelst, 1av, *4 st naar rechts kruisen (neem 2 steken op een kabelnaald voor het werk, brei de volgende twee steken recht en brei dan de 2 steken van de kabelnaald recht), 1av, 7r, 1av *, herhaal van * tot * nog 2 keer en eindig met 1av, 4 st. naar rechts kruisen, 1av en 2 ribbelst.
Toer 6: als toer 4
Toer 7: als toer 1
Toer 8: als toer 2
Herhaal deze 8 toeren zo vaak als nodig om aan de 19 cm te komen. Bij mij was dat 8 keer. Sluit af met 4 toeren ribbelsteek en kant af in de laatste toer.

8 opmerkingen:

 1. Ja, dit gaat wel sneller dan een trui!!!;-)
  Ook deez is weer mooi geworden.
  Hoeveel heb er inmiddels al?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je blog echt geweldig. Zoveel leuke patroontjes van squares. Ik ga je idee uitvoeren en maak ook een granny square schriftje... Ik hoef alleen maar de pagina's van je blog uit te printen, super bedankt daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor je leuke reactie. Het is heerlijk te weten dat je werk gewaardeerd wordt! Ik vind het erg belangrijk dat technieken zoals haken en breien bewaard en beoefend worden in Nederland. Ik wil me daar graag voor inzetten en mensen stimuleren door bv gratis patronen te plaatsen. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is ook weer leuk! Ik ben gek op kabels dus dat komt goed uit.
  Je Granny Squares vind ik ook heel erg mooi.
  Ik probeer zelf ook iedereen te interesseren voor oude handwerktechnieken. Ik heb mijn dochter (nu 21) in ieder geval al leren breien, haken en spinnen. Ook vilten heeft ze al gedaan. Jammer dat het op de basisscholen amper meer wordt gegeven.
  Ik blijf jou in ieder geval met plezier volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Elizabeth ik heb je blog via hobbydozen gevonden en zag de patronen van de breideken, geweldig leuk ik wil hem ook heel graag gaan maken ik ga van de week wol/katoen halen, mag ik vragen waar jij het wol vandaan hebt. Zodra ik het materiaal in huis heb ga ik proberen om zo snel mogelijk alle blokken te maken en bij te blijven...

  Bedankt voor de patronen en wat een super leuk idee...

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wol van de Wibra voor mijn deken gebruikt. Saskia, lekker betaalbaar en het werkt fijn. Leuk dat je ook gaat meedoen, Coby!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb inmiddels 2 blokken klaar (patroon van blok 2 en blok 3). Nu met deze begonnen. Mijn allereerste kabel! Dacht altijd dat het erg moeilijk zou zijn, maar dat valt me tot nog toe erg mee (heb het patroon nu 1 keer gemaakt). In dit tempo moet het lukken het dekentje (maak geen 100 blokken!) af te hebben voordat het koud wordt.
  Groet,
  Melina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo ,vraagje blokje 7, de eerste kabel.v oor het werk,als je de tweede tour ga doen,de kabelsteken,aan de andere kant opnemen dus achter het werk.de kabel maken dit word bedoet met kruisen.Gr Adri Bijl.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...