Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 september 2022

Onze vakantie

We hebben lang zitten dubben òf we wel op vakantie zouden gaan deze zomer. Nu gaan wij al jaren niet meer in het hoogseizoen (te druk en te warm naar ons zin), maar DH had begin september 2 weken vakantie. Voor hem hoefden we niet echt weg, maar als ik er behoefte aan had zouden we gaan...
Tja, ik vond het lastig! Echt behoefte had ik nou ook weer niet, maar ik was bang spijt te krijgen als het eenmaal november zou zijn...


Dus we zijn toch een weekje weg gegaan en dat was goed!
Omdat ik altijd zo geniet van de natuurfoto's op de blog van Mevrouw W. leek het me leuk om eens naar Zeeuws Vlaanderen te gaan. DH komt hier nogal eens voor zijn werk en was er ook altijd lovend over.

En zo stonden we dan een week met onze caravan op camping De Meidoorn in Sluis.
We keken zo vanaf ons plekje tegen de oude stadwallen uit de 14e eeuw. Sluis was vroeger een handelsstadje door de ligging aan het Zwin, toen een belangrijke vaarweg en zeearm.

Tegen die wal aan liepen schapen en die lieten zich wel horen. Net alsof we thuis waren... 
Bovendien liepen er ook 2 ooievaars op de camping rond, bietsend om een stukje kaas of cervelaatworst. 


Vlak buiten de camping (die aan de rand van Sluis ligt, maar nog geen kilometer van het centrum af) waren er ook allemaal beestjes te zien. Naast de sportvelden ligt een klein gemeentelijk hertenkampje, waar ook pauwen, kippen en een enkel geitje te vinden zijn.


We stonden er vaak even te kijken omdat je er altijd langs kwam als je het pad van de camping af ging.Op de foto hierboven zie je de schuining van de stadswal; de schapen zoeken de schaduw op...Een klein stukje verder was een heel terrein ingericht voor geiten. Het waren meest kleinere geitjes en er zaten ook veel jonkies bij... Erg leuk om te zien!Sluis is een gezellig stadje, en ook erg geliefd bij de Belgen. Je vindt er veel leuke winkeltjes, restaurantjes en verschillende frituren (snackbars).                                          Ik denk dat het er zomers erg druk is, maar wij vonden het er nu gezellig. Helemaal geen toeristen is ook niet leuk...

We zijn er verschillende keren geweest, meestal op de fiets. En op zondag was er een kerkdienst, waar de man van een oud collega van mij voorging als predikant. Dat was een erg leuke ontmoeting en we hadden veel bij te praten!

En zomaar op een bankje zitten en rondkijken, het publiek observeren, is ook een vermakelijke bezigheid.Wat je niet kunt missen in Sluis is het Belfort, het raadhuis... Waarschijnlijk zijn ze in 1386 al met de bouw begonnen.
Het is echt de 'trots' van Sluis en het enige belfort in Nederland.
Het gebouw is rechthoekig en heeft een markante vierkante toren, het eigenlijke belfort. Op de hoeken zitten uitgekraagde torentjes.

De toren was het symbool van vrijheid en meteen ook een ideaal uitkijkpunt voor de stadswachten. 

In 1393 is het stadhuis verwoest door brand, maar in 1396 is de wederopbouw begonnen.
Helaas is in 1944 tijdens WO II het stadhuis helemaal verwoest, maar het is in oorspronkelijke staat terug opgebouwd en in 1960 weer in gebruik genomen.

Er is een schitterende raadszaal en een historisch museum, maar daar zijn we niet geweest. 
Achteraf vind ik dat wel een beetje jammer...13 opmerkingen:

 1. Hé jullie waren in de buurt, wat leuk! En ook leuk dat jullie onder andere door mijn foto's geïnspireerd waren. Ik hoop dat het niet tegengevallen is. In Sluis kan het soms erg druk zijn, maar nu de scholen weer begonnen zijn is het alweer rustiger. En in dat hertenkampje lopen ook kippen en een haan die van mijn schoonmoeder afkomstig zijn.
  Nou ben ik natuurlijk razend benieuwd wat jullie hier nog meer gedaan hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat begrijp ik! Er komen nog meer berichten over de vakantie hoor...

   Verwijderen
 2. Ik ook, ik ben ook zeer benieuwd want Z.Vl. is ook mijn favoriete vakantiegebied. Ik ga zeer binnenkort weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij kampeerden ooit in het Zwin omdat een geliefd boek zich daar afspeelde. Prachtige omgeving en leuk om bij jou te zien dat het nog steeds leuk is daar. Fijn dat jullie toch weggingen, het is heerlijk om er even tussenuit te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk ziet er allemaal heel mooi en rustig uit.Leuk alles bezichtigen heb ook mee genoten.Even een weekje rust is ook fijn.Mooie foto,s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn er toch nog even op uit en in een rustige tijd. Zeeuws Vlaanderen is best heel mooi, jammer dat het zover weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch fijn dat je er nog een weekje tussenuit bent gegaan. Zo te zien hebben jullie het naar je zin gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch fijn om even samen in een andere omgeving te zijn.
  Even rust en weinig doen, alleen een beetje genieten.
  Leuk dat de schaapjes mee geweest zijn op vakantie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker om even in een andere omgeving te zijn. Ik ben ooit op Zeeuws Vlaanderen geweest en vond daar vele mooie plaatsjes, onder andere Sluis. Je had wel een thuisgevoel door de schaapjes. Ben benieuwd wat je nog meer bezocht hebt. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke plek daar bij de stadswal van Sluis Elizabeth, het oogt
  heel tevreden zo met de schaapjes op de achtergrond. Altijd leuk dat
  gescharrel om je heen en af en toe luid Behhhhhh geroep. Wij zijn ook
  eens in die omgeving geweest en dat beviel ons prima. Het is geen must,
  maar toch is het fijn om er af en toe even tussenuit te zijn en jullie troffen
  geweldige weersomstandigheden. Wij hebben regelmatig in Sluis heerlijk
  zitten dineren, er hangt een mooie sfeer daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch wel goed om te gaan. Jij stimuleert me om toch een weekje vast te zetten in de herfst. van mijn hoeft het ook niet persé. Maar het is goed voor samen.

  Heerlijk foto's. Zeeuws Vlaanderen is het thuisland van mijn vaders voorgeslacht. Hij is er ook geboren (in Terneuzen). Ga e nog een keertje terug daarheen denk je? Of willen jullie niet steeds op dezelfde plek vakantie vieren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik er nog wel eens naar toe wil, want we hebben nog niet alles gezien.

   Verwijderen
 11. Ha, dan kan je leuk nog eens gaan en het dan alsnog bekijken! Soms heb je plekken die perfect zijn om een paar keer naar toe te gaan. Dat heb ik momenteel met Schiermonnikoog :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...