Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 augustus 2020

Twisted? No... Droomdeken? Yes...

Begin februari las ik op de blog van Jolanda dat er weer een nieuw patroon online kwam van een deken, de Twisted...  Toen ik de foto's zag, vond ik hem meteen prachtig en bedacht ik hoe ze zo'n deken toch als CAL zouden gaan aanbieden. Waarschijnlijk toch per baan... en dat had ik nog niet eerder gezien.



Enfin, voor het echte patroon moest ik wachten tot 3 april, en toen kon ik dus los gaan. Natuurlijk lag het garen al een poosje te wachten. Ik heb gekozen voor lichtgroene Royal van Zeeman.


Ik begon met wat proefstukjes te maken om te zien welke haaknaald het mooiste resultaat zou geven. En dat werd nummer 5. Toen kon het echte werk beginnen!


Het patroon was best pittig, maar daar houd ik wel van. Goed lezen, stekenbestand erbij en ook goed naar de tekening kijken en zelfs het filmpje bekeken! En toen had ik de kabel pas door...

De eerste baan is inmiddels helemaal af, en een deel van de 2e en 3e ook. En toen sloeg de twijfel toe...Vanaf het begin vond ik dat het garen zich niet zo mooi hield als ik gewend was. Zou dat misschien komen omdat je behoorlijk wat draaiingen moet maken? Nou ja..., de deken bleef dus een poosje in de kast liggen. Inmiddels was het breivirus weer eens toe geslagen en werden er babydekentjes gebreid. Maar op een gegeven moment miste ik het haken toch wel. Ik haalde de Twisted weer uit de kast en vond er niks mee aan! Maar ik wil wel even duidelijk maken dat dit helemaal aan mij ligt hoor... De patronen zijn heel goed en de ontwerpster heeft er alles aan gedaan om een schitterende deken begrijpelijk te beschrijven. Maar ik ben een beetje wispelturig en houd van afwisseling. En daarom is deze deken niet zo geschikt voor me...


Intussen had ik bij Corrie de Droomdeken 2.0 gezien en die vond ik meteen al leuk. En toen ben ik maar geswitcht... De patronen van deze Droomdeken vind je HIER op Wolplein,



En nu gaat het goed, en ik vind deze patronen zò fijn haken. Leuk om telkens weer een strook met een andere steek te doen en ze worden steeds afgewisseld met een tussenpatroon.




30 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt heel mooi! Is dat de kleur mint, Elizabeth? En hoeveel knotten gebruik je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijkt mint, maar het is nèt iets minder blauwig... Ik had in eerste instantie 12 bollen van 100 gram gekocht, maar inmiddels heb ik er 10 extra. Ik denk niet dat ik ze allemaal nodig heb voor deze deken. Maar ze komen vast een keer op...

      Verwijderen
  2. Ja deze word prachtig en een mooie zachte kleur.
    En fijn afwisselende steken.
    Groetjes Ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind die Twisted echt schitterend, maar kan me voorstellen dat z'n hele deken van hetzelfde toch een beetje saai is.
    Die nieuwe met verschillende banen is leuk en afwisselend, dus veel plezier er mee.
    We zien hem "eerdaags" wel als hij af is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie kleur! Ik heb ook even getwijfeld over de twisted, ik ben gek op kabels. Maar toen ik zag dat het allemaal losse banen werden hoefde het niet meer. Nu houd ik sowieso niet van een project maken waar zo enorm veel mensen mee bezig zijn en internet van vol staat.
    Veel plezier met de droomdeken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik houd ook van kabels... En het is ook leuk om ze te haken, maar een beetje afwisseling wil ik ook wel...

      Verwijderen
  5. Mooie tint mint. Gaat het nu beter met het garen. De 2e deken vind ik mooier om te zien, maar misschien komt dat door de duidelijke patronen. Hopla de haaknaald kan weer aan het werk. Mooi. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja, als het niet naar je zin kan je maar het beste stoppen. Uithalen en opnieuw beginnen dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb zoveel gebreid en gehaakt, en kom sinds begin van Corona crisis tot niks meer .....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk om je deken te zien groeien. Haak ze!
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik houd van kabels, maar vind de 2e deken veel mooier worden. Ik begrijp je, saai als je een paar dezelfde banen "moet" haken. Het verbaast mij hoe vaak ik op blogs lees dat er Royal van Zeeman wordt gebruikt, voor een deken of vest bijvoorbeeld. De keren dat ik het gebruikte, was het na het eerste gebruik al niet mooi meer. Heel betaalbaar, maar zonde van het werk, vond ik. Je hebt wel een prachtige kleur uitgekozen. Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ligt er misschien aan waar je het voor gebruikt. Ik zal ook nooit meer een trui van Royal breien, maar een deken wat vaak voor de sier over de bank ligt gaat goed.

      Verwijderen
  10. Goed dat je de knoop het doorgehakt. Het garen komt nu veel mooier tot zijn recht.
    En jij hebt er een fijner gevoel bij.
    Heerlijk dat je er nu wel plezier in hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fascinerend om steeds weer al dat haak en breiwerk te zien voor iemand die zoiets helemaal niet kan !
    Ik kijk vol bewondering.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi wordt het! En ja, je moet er wel plezier in hebben, anders wordt het niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gewoon PRACHTIG al die verschillend banen en motieven, het garen
    zag ik toevallig onlangs bij Zeeman liggen, en deze kleur is heel erg mooi.
    Vind het ook erg knap dat je dat zo goed kan allemaal en er altijd
    vol overgave aan werkt, het wordt SUPER mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geweldig mooi is deze mijn schoondochter heeft hem bijna af zal je een foto per mail sturen

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ekizabeth en deken, twee woorden die bij elkaar horen 😉. De kabelversie ziet er mooi uit en het is een leuke nieuwe techniek, maar als het niet goed voelt, dan komt het vaak ook niet meer goed. Opnieuw beginnen is dan een goede optie en ik lees dat je blij bent dag je die keuze gemaakt hebt. De tweede deken ziet er heel leuk uit met al die verschillende technieken, hij wordt mooi! Misschien dat het garen in de kabeldeken te veel verduren kreeg bij het haken van de kabels? Zo niet, dan heeft het vast gevoeld dat een andere deken een betere keuze was om mooi tevoorschijn te komen😊. Veel plezier met de Droomdeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De droomdeken 2.0 heeft ook mijn voorkeur. Waarom? Geen idee eigenlijk maar spreekt me meer aan. Ook deze staat al even op mijn wishlist. Maar ja dat lijstje is inmiddels zo lang dat ik minstens 200 jaar moet worden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ook ik ben nog niet zo lang geleden overgestapt op Royal, eerst haakte ik altijd met Saskia. Maar met deze temperaturen ligt mijn haakwerk even stil. Het patroon van de Twisted ziet er mooi uit, maar ik kan me heel goed voorstellen dat steeds hetzelfde haken saai wordt. Zeker als het garen het er niet mee eens is. Zelf houd ik ook van afwisseling, hoewel ik in 2 jaar tijd toch een hele stapel dezelfde vierkantjes heb gebreid in verschillende kleuren. Zo te zien hoef je jouw Droomdeken niet meer in elkaar te zetten als hij klaar is, dat scheelt een hoop afwerking!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En toch vind ik Saskia mooier garen dan Royal, de draad is net iets 'rijker'... Maar momenteel vind ik de kleuren Saskia die te koop zijn niet zo geweldig...

      Verwijderen
  18. Wat een mooi kleurtje heb je voor de deken!! Het patroon van de Twisted is ook echt wel mooi, maar de droomdeken waarvoor je nu koos vind ik persoonlijk ook mooier, alhoewel ik echt geen haakfanaat ben, enkel voor kleine dingen. Succes ermee, dit gaat lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige kleur. Dat wordt een mooie dekeb

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Haha soms heb je dat. Dan blijf je maar kijken en kijken en kijken om tenslotte te concluderen dat dit het niet is en hop weg haakwerk. Ik vind ze allebei mooi om te zien maar het gaat ook om het haakplezier. Ik ben benieuwd of deze wel de eindstreep gaat halen. Succes!
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Allebei mooi om naar te kijken, maar het moet ook vooral leuk zijn om het te haken, en ik herken dat wel, ik houd ook van variatie, zou niet snel een deken maken met allemaal hetzelfde. Succes met de droomdeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heeft u alles op haaknaald 5 gemaakt voor deze deken met royal?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is alweer een tijdje geleden; ik zou het echt niet meer weten. Meestal kijk ik of de steek mooi uitvalt met een bepaalde naalddikte en anders pas ik het aan met een half maatje...

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...