Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 23 december 2019

Vervolg Advent Words 2019

In aansluiting op dit bericht vandaag het vervolg. Het is aan de ene kant flink aanpoten om elke dag de word challenge bij te houden (en een beetje achterlopen is ook niet erg), en aan de andere kant ontzettend fijn om te doen!
De kernwoorden komen allemaal uit het Johannes evangelie hoofdstuk 1. In de uitwerking heb ik steeds de tekst geschreven. Wel allemaal in het Engels, want de groep komt uit Amerika.


Dag 9 "Sent" De achtergrond is van een Flowboekje, rechts heb ik de tekst verborgen met lichtblauwe acrylverf. De donkere stukjes zijn gescheurd uit een eerder gemaakte gelliprint. En het plaatje van Johannes de Doper komt van internet.Dag 10 "Witness" Links een afbeelding van de woestijn (waar Johannes leefde) van internet, rechts heb ik de pagina (ik werk op oude schriftblaadjes als basis) bewerkt met gesso vermengd met gele acrylverf. Het tableau maakte ik weer van een geprinte versie van een oud woordenboek (KLIK) dat ik wat onregelmatig met gele acrylverf depte. En ik vond nog bijpassend washi tape! Dag 11 "Light" Deze bewaarde afbeelding uit een tijdschrift vond ik daar goed bij passen en aangezien ik van een A4 formaat altijd wat overhoud, probeer ik dat vaak weer te gebruiken op de pagina ernaast. Deze keer in de vorm van het kruis. De lichtflits trok ik met een witte gelpen door op de gele achtergrond van papier (uit Flow).Dag 12 "World" De achtergrond (rechts) komt weer van een bewaarde afbeelding, maar er stond onderaan tekst en die heb ik verborgen met een groene strook. Voor het evenwicht heb ik dat links ook gedaan en om het lichtblauwe vloeipapier kwam een kadertje van de overgebleven snippers van de afbeelding.
De wereldbol maakte ik volgens de tutorial van Mary Brack, en knipte ik uit en gaf ik nog een paar accenten. Dag 13 "Receive" Sommige mensen dachten dat ik dit zelf had getekend, maar helaas... dat zou ik nooit kunnen... Ik heb een kopie gemaakt uit een lang bewaard blad van Echo. De belijning van de linkerpagina heb ik weer gebruikt op de rechter (blauwe ondergrond van Flow) door de tekststroken in deze vorm te knippen.Dag 14 "Believe" Het is soms heel lastig om een geschikte afbeelding te bedenken of te zoeken bij bepaalde woorden. Hier heb ik uiteindelijk iets gevonden uit een oude Season agenda, en het restje inpakpapier paste daar qua kleur goed bij. Wat extra leuk bleek, was de letter B op het papier...Alsof het er voor gemaakt was! Ik heb geprobeerd de rest van het woord in bijpassende letters te maken.
Links een kaarsje van een snippertje, rechts een gescheurd strookje en een Bijbel en toen was het inpakpapiertje schoon op!Dag 15 "Name" Jezus betekent redder, verlosser... De afbeelding komt alwèer uit een tijdschrift en het onderste deel van de berg gebruikte ik weer onder de kaarsen, want het was 15 december de 3e Adventzondag. De achtergrond had ik nog liggen; ooit gemaakt met een structuurroller en waterige acrylverf. Het was toen zomaar een probeersel.Dag 16 "Gift" Links heb ik weer hetzelfde papier gebruikt als bij het tableau van dag 10. Daarop de tekst op gescheurd ecru papier dat aan de randen is bewerkt met vegen kleurpotlood. 
Rechts alleen maar een afbeelding uit een oude Lees en Luister.


Nou, dat was weer een heleboel om te laten zien. En er komen er nog 8 ...
Voel je niet verplicht om te reageren hoor. Op Instagram heb ik het per dag al voorbij laten komen.
13 opmerkingen:

 1. Ik vind ze allemaal even mooi Elizabeth! Wat ben je toch creatief en vindingrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie ze op IG natuurlijk ook voorbij komen, maar het is mooier om er zo een aantal achter elkaar te zien. Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier (op mijn tablet) zie ik ze in het groot, dan zie ik soms weer andere dingen als op Instagram zoals de bliksem van dag 11 en de mooie letters van dag 14.
  Fijn weer om alles nog eens te mogen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel werk en knap gemaakt.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi om zo deze kernteksten uit het Johannes evangelie te verwerken.
  Vind het heel mooi geworden en ben nu nieuwsgierig naar de andere dagen.
  Fijne Kerstdagen
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het mooi gedaan en uitgebeeld. Je kunt zien dat het je aanspreekt. En er genoeg inspiratie voor had. Trouwens, wat moet jij veel bewaarde spullen hebben voor ooit....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is werkelijk FANTASTISCH hoe jij dag na dag uitwerkt, met zoveel
  intentie, en zijn stuk voor stuk juweeltjes geworden.
  Die lichtflits SUPER en ook de wereldbol met vingerverf techniek, erg mooi
  en het lijkt me ook heel leuk om te doen.

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er is altijd zoveel te zien bij jou, ben er even voor gaan zitten om alles te bekijken.
  Wat mooi gemaakt en die teksten...ik ben er stil van.
  Hele goede en fijne Kerstdagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi echt wel heel crea ben je zo. Hele fijne dagen gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ik je wil vragen Elizabeth, Crea 5220 waar ik dit jaar ook ga proberen
  om mee te doen, begint dat op vrijdag 3 januari 2020???

  Bij jou en Marian zag ik dat jullie vorig jaar met Crea 5219 pas op 18 januari
  van start zijn gegaan. Zou een beetje gek zijn als ik al op 3 januari begin en
  jullie misschien pas een week later, hoor het graag van je.
  Bedankt alvast.

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor dit jaar bijna aan het einde gekomen en telkens heb ik het met bewondering alles gelezen en bekeken. Vind het best erg knap om iets creatiefs te bedenken bij een woord, sommige ervan erg makkelijk, maar er zaten ook best moeilijke opdrachten erbij.
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2020

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...