Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 30 december 2019

Advent Words ...

Ik weet het, Advent en Kerst zijn al voorbij... Maar voor de volledigheid deel ik toch nog de laatste 8 faithartjournals van de challenge of Mary Brack, met de woorden uit het Johannesevangelie.Day 17 "Incarnation"... Voor de achtergrond gebruikte ik twee verschillende vellen die met de gelliplate zijn gemaakt. Door de afbeelding links (uit tijdschrift en achter het gescheurd passe partout) kwam ik op het idee om ook rood te kiezen en het restje van de afbeelding werd rechts nog gebruikt.
Dag 18 "Glory" ... De sfeerafbeelding van het Noorderlicht beeldt de glory van God uit. De restanten van de afbeelding zijn rechts gebruikt en de ondergrond komt uit het Najaarsmagazine Sestra.
Dag 19 "Grace" .... Lege en opgeheven handen; afbeelding van internet. Het gele stippenpapier komt uit een Weekly-Flow en de vogeltjes had ik vorig jaar al gevonden op internet en zaten in mijn verzamelmap.Dag 20 "Fullness" ... Hier is een kalenderplaat gebruikt van een oude EO kalender en het restant paste goed op de rechterbladzijde. De ondergrond is daar vloeipapier en de letters zijn gemaakt m.b.v. een sjabloon en een restje gelliplate papier.
Dag 21 "Blessing" ... Een oude agenda kwam van pas en ik haalde daar deze mooie afbeelding uit. Het is altijd heel leuk om bijpassend papier te zoeken, wikken en wegen voor de juiste combinatie... en wat is geschikt .. De strookjes zijn gesneden uit zelf gestreept/beschilderd papier en het vellum komt uit een Flow Paperlovers boek. 
Dag 22 "Truth"... De afbeelding op de linkerpagina komt uit dezelfde agenda en rechts vier kaarsen in de koperen standaard (uit een tijdschrift en gekopieerd) op een achtergrond van streeppapier (Flow) en een restje cadeaupapier.
Dag 23 "Son" ... Moeilijk uit te beelden, juist in combinatie met de bijbeltekst... Ik heb geprobeerd om iets van het onmetelijke van de Zoon en de Vader weer te geven.
Links een afbeelding uit een tijdschrift; er stonden twee mensen in het midden, maar daar plakte ik de tekst in het ovaal overheen. Rechtsboven een achtergrond met wazig geschreven tekst (van internet) en om die te laten matchen met het onderste deel (restant papier met structuurroller gemaakt) stempelde ik met het uiteinde van een rollertje nog wat blauwpaarse verf.
Dag 24 "Revelation"... Op deze laatste pagina's gebruikte ik ook weer het papier dat ik ooit eens met een structuurroller en acrylverf heb gemaakt. Om het op oude stenen rond het raam te laten lijken, werden er stukjes in de vorm van keien gescheurd. Het plaatje achter het raam komt uit een tijdschrift, en de gescheurde reepjes muziekpapier zijn een restantje uit de map (ooit geprint).


En zo kwam ik aan het einde van deze challenge rond 24 Advent woorden. Het was bijzonder om elke dag hiermee bezig te zijn en het heeft de betekenis van Kerst voor mij verdiept.


11 opmerkingen:

 1. Mooi en zo goed gedaan
  Fijne jaarwisseling.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi !!
  Fijne jaarwisseling en een gelukkig, creatief en gezond 2020 gewenst.
  Liefs van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoveel variatie, geweldig!
  En ik kijk uit naar je creatieve uitdaging voor 2020.
  Gezellige jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je er met zo veel plezier hebt kunnen werken. Ik wens jou en iedereen die je lief is een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020. Ik hoop dat het een fijn en gezond jaar wordt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het moeilijkste van al deze mooie afbeeldingen maken lijkt me, dat je dan opeens denkt "ik heb ergens een afbeelding wat hier heel mooi bij zou passen.... maar waar.... in welk blad of oude agenda heb ik het ooit gezien...".
  En dan ben je uren aan het zoeken. Daar zou ik kriegel van worden hoor. Maar jij hebt engelen geduld denk ik.
  Fijne jaarwisseling gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar gelukkig heb ik een tamelijk geordend systeem, en zijn de afbeeldingen gerangschikt... Dus het daadwerkelijk zoeken valt mee, het wikken en wegen kost wel veel tijd!

   Verwijderen
 6. Mooi hoe je deze tekst hebt uitgewerkt.
  Goed uiteinde en veel heil en zegen in het nieuwe jaar.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt alles heel mooi weergegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt bewonderenswaardig Elizabeth hoe je het totaal van deze 24 dagen
  hebt uitgewerkt. Dat je het met hart en ziel hebt gemaakt spreekt uit
  alle dagen, echt SUPER mooi gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel bijzonder. Ik vind het knap zoals je de begrippen verwoord. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...