Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 10 juli 2019

Babbeltje

Het is weer eens tijd voor een babbelberichtje. Niet op vrijdag, maar op woensdag deze keer.
Tja, vrijdag is gereserveerd voor Crea 5219...
Ik weet wel dat niet iedereen gecharmeerd is van deze creatieve tak. Maar ik kan jullie gerust stellen...; ik haak en brei ook nog steeds hoor.De omslagdoek (voor Samos) is inmiddels af en het was een feestje om deze te haken!
Intussen ben ik ook begonnen met vierkantjes haken.


Corrie kent iemand die naar Roemenië gaat en daar spullen gaat brengen bij de zigeuners. Dat is echt een uitgestoten groep waar iedereen op neer kijkt en ze zijn heel, heel arm...Om het niet saai te laten worden, haak ik twee verschillende soorten granny squares. De bloemetjes zijn voor een meisje bedoeld en de felle kleurtjes voor een jongensdekentje. Zo kan ik het een beetje afwisselen en is de kans groter dat ik vol blijf houden ....


Intussen zijn we met de schuur een heel eind gevorderd. De vorige keer dat ik daar over schreef, was begin juni en toen stond alleen het frame er nog maar.


Het was een enorme klus om de dakpannen te leggen! Aan de achterzijde hebben we 20 zonnepanelen en ze zijn al in werking.
Op dit moment zijn we bezig met de planken om de schuur heen.


Links komt er een dicht deel en rechts blijven er twee delen aan de voorkant open.
De openingen voor de raampjes maken we er in als de kozijnen gemaakt zijn.Het is wel een beetje jammer dat we deze zomer onze veranda niet kunnen gebruiken om daar te zitten. We hebben namelijk onze garage helemaal leeg gehaald (en alle spullen onder de overkapping gezet) zodat ook daar beton gestort kon worden.


Nu heeft DH het zò druk met de nieuwe schuur, dat er van terugzetten en inrichten niet veel komt. Ook niet alles gaat terug, want een deel gaat naar de nieuwe schuur. 
Daarbij komt ook nog de drukte van de tuin; we hebben echt heel veel snoeiwerk en het gras groeit als kool. Tijd tekort dus, maar we laten ons niet gek maken.
Er zijn nog genoeg andere plekjes om buiten te zitten, al mis ik mijn overdekte buitenkamertje natuurlijk wel een beetje. Het was zo gezellig...Met regelmaat hebben we ook Guus hier. Hij is inmiddels alweer een jaar geworden en loopt. Het is een heerlijk ventje met humor en hij doet niets liever dan op onderzoek uitgaan en knopjes uit proberen...


Deze foto van Guus is van mei en zoals je ziet is hij al een hele hulp voor mij!


Maar opa en Guus zijn echt dikke mik met elkaar hoor. Daar kan ik niet tegen op...
Het is prachtig om die twee samen te zien.

De laatste maanden ben ik bezig om mezelf te ontwikkelen op het gebied van tekenen&schilderen en mixed media. Daarbij gebruik je allerlei materialen bij elkaar om iets tot stand te brengen.
Inmiddels is de Art Journal Summer School gestart en heb ik daar al e.e.a. van gedaan. Zoonlief zegt: 'dat is toch wel het slechtste idee om in de zomer naar school te gaan'... maar ik geniet er van. Het is leerzaam, ontspannend en leuk!
Daarnaast doe ik ook mee met 100 Small Steps for art journaling. Daar heb ik wel even over getwijfeld, maar ik heb geen spijt. Je krijgt elke dag een onderwerp (prompt) en daarbij een richtlijn (guideline) om uit te werken.
Allerlei technieken en materialen komen zo voorbij en het maakt dat je veel gevarieerder gaat werken. 
Veel van deze werkjes houd ik voor mezelf, maar af en toe post ik wat op Instagram
Misschien laat ik op mijn blog ook nog wel eens wat zien hiervan.

Ik stop voor nu even met schrijven, want dit blogbericht is alweer lang genoeg geworden!
Allemaal een fijne woensdag gewenst...20 opmerkingen:

 1. Niks doen zit niet in je aard, dus twijfelde ik er niet aan dat je wel iets onder handen zou hebben. Wat wordt Guus een kerel en van alle markten thuis, naaien en maaien. Geniet er lekker van. Hopelijk is je plekje snel weer voor elkaar. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker bezig en da's beter dan stilzitten. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig!
  De dekentjes worden allebei heel mooi, bij de roze versie lijkt het wel alsof je hebt getoverd: doordat de groene rand dezelfde kleur is als het gras lijkt het net of het witte bloemetje in het midden zweeft. Ineens bedacht ik me hoe leuk het zou zijn als er straks een jongetje met het roze dekentje rondloopt en een meisje met de donker. Ik hoop tenminste dat ook in de zigeunerwereld dat geen probleem is.... Zigeuners hebben altijd een enorme aantrekkingskracht op me (gehad); ik zou zo graag eens een weekje bij ze wonen en hun gewone leven delen. Er gaan zoveel (wilde) verhalen rond en ik wil wel eens zien wat daar van waar is en of het zigeunerleven inderdaad zo 'romantisch'kan zijn als ik wel eens denk.... Maar goed, dromen mag gelukkig ;-)
  Wat wordt er hard aan de schuur gewerkt. Ik kan me voorstellen dat het inderdaad een enorme klus is die alle tijd opslurpt. Wel jammer dat je daardoor nu niet kunt genieten van de buitenkamer, maar 'het moet eerst slechteren wil het beteren' en volgend jaar geniet je waarschijnlijk nóg meer!
  Guus wordt al echt een ondeugende jongen; die blik in zijn ogen bij de naaimachine, schitterend! De foto van opa en Guus op de grasmaaier is om te smelten, wat heerlijk dat ze zo van elkaar kunnen genieten.
  Veel plezier met al het papier, heerlijk hé!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja... met opa op de grasmaaier... daar kan natuurlijk geen naaimachine tegenop.
  Wat is Guus al groot! Jeetje wat gaat dat hard als je even niet oplet :-)
  Maar wie weet gaat hij toch wel talent ontwikkelen om te naaien, te haken en te schilderen.
  Wat een geweldig grote schuur hebben jullie nu! Als je die foto bekijkt met de mensen er bij, dan zie je het pas goed.
  Wat fijn die 20 zonnepanelen, heb er zelf hier 12, en betaal niets meer aan stroom (krijg ook nog wat terug). Dus jullie zitten zeker goed, vooral met zoveel zonuren als deze- en verleden zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk allemaal: prachtig haakwerk, de schuur wordt geweldig en dan jullie kleinzoon! Fantastisch, geniet ervan!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen en te zien wat je allemaal doet en mee bezig bent. De grote schuur is mooi en dan de zonnepanelen jullie zijn goed bezig wij zitten er ook over te denken. Het sjaal wordt prachtig met al die felle kleurtjes maar ook al die vierkante bloemetjes voor het goede doel zal je wel heel veel plezier opleveren om te maken. Maar het allermooiste is toch dat lieve gezichtje van Guus. Kan mij goed voorstellen dat Opa nu meer plezier beleeft aan het gras maaien. Geniet er maar van want ons oudste kleinkind wordt alweer 18 in augustus en krijgt zijn eigen leven.
  Jullie hebben een prachtige stek om t wonen en te leven denk je nog wel eens terug aan jullie andere huis?
  Fijne dag.
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te lezen wat je allemaal doet. Ik volg je nog niet zo lang, dus wist ik niet dat je zo'n leuke kleinzoon hebt! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah dat worden pracht dekentjes leuk om zo voor een jongen en een meisje iets te maken en dekens haken verveelt volgens mij niet zo gauw. Wat een mooie schuur gaat het worden hij vordert al lekker en de tuin ja daar is het zomer voor groeien en snoeien zeg ik altijd :)) wijs gezegde hè :)))))))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat ben je druk in de weer zeg, maar het is zo goed en gezond om creatief bezig te zijn heb ik ergens gelezen. Wat wordt het een grote schuur zeg, wel erg mooi! En volgend jaar staat de overkapping ook nog wel, dan geniet je weer, alsof het nieuw is.
  Fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk gevulde post vol bedrijvigheid Elizabeth,
  je bent zeker intensief bezig op het gebied van tekenen, schilderen
  en mixed media en alle technieken die daarbij gebruikt worden.
  Een mooie uitdaging allemaal en zeker zeer leerzaam.
  Prachtig ook alle haakwerk waarmee je bezig bent voor het goede
  doel, wat ben je toch een mooi en lief mens. De schuur WOW wat wordt
  dat een beauty, en geweldig de zonnepanelen die al volop hun werkt doen.
  En kijk nu toch dat lieve snoetje van Guus, wat een heerlijk kereltje
  is dat, en de foto zo samen met opa, geweldig om te zien, wat een
  heerlijk gelukkig gevoel zal dat geven.
  Je overdekte buitenkamertje is even een seizoen een rommeltje maar
  volgend jaar kunnen jullie daar weer volop van genieten.
  Succes met alle vorderingen van de verschillende projecten.....

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een fleurig en kleurig blogje. Je krijgt er gewoon zin in.
  Wat is Guus toch een heerlijk ventje. Hij staat zo leuk op de foto's. Bij de naaimachine heerlijk ondeugend en op de grasmaaier vol inspanning.
  Heerlijk dat je zo lekker aan de knutsel bent met je papiertjes en verf.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk, weer eens een babbelverhaaltje!
  Jee, wat een giga-schuur wordt dat, maar wel heel mooi! Balen dat je daarvoor in de rommel moet zitten, maar ach, dat ben je straks cast zo weer vergeten. Jullie hebben het er maar druk mee.
  Gelukkig hebben jullie hulp van Guus, wat een rijkdom is zo'n kleinkind toch (denk ik).
  Veel pkezier mettejenen, schilderen, knipoen en plakken én met haken van de heerlijke dekentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een aanwinst, die prachtige schuur. Ja het brengt wel een hoop werk met zich mee, maar ach, jullie zijn toch geen stilzitters. Guus wordt al een hele vent ik ik kan me voorstellen dat jullie gek met hem zijn. Voor ons zijn de kleinkinderen echt een rijkdom.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je bent druk bezig deze zomer, zo leuk die driehoeksjaal en de granny vierkantjes. Vooral als het om een goed doel gaat vind ik dat geweldig.
  Zelf doe ik even niets =)
  Schattige kleinzoon ♥. Fijn om zo'n grote schuur te hebben en zo groot!
  Leuk om dit alles te lezen, zo gevarieerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ben je druk met van alles! En zo leuk weer allemaal. En ja, die Roemeense 'paria's' leven echt in vreselijke armoede. Ik heb ook eens meegedaan met kindertruien breien, zodat ieder kind uit het dorpje voor de winter een warme trui kreeg... Nu brei ik een (grote) deken voor Malawi... Wat is er toch een hoop ellende hè.. Fijn dat we ons kleine steentje bij kunnen dragen.
  De omslagdoek is heerlijk 's zomers, en lieve dekentjes. En wat een joekel van een schuur. Daar kun je straks een berg in kwijt. 't is even een rommel, maar dan heb je ook wat. Dat buitenkamertje komt wel weer. En Guus... wat een heerlijk kereltje is het al. Geweldige foto's van hem.
  Succes met alles. Voor jouw "art" heb ik geen talent, maar ik geniet er wel van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die foto op de grasmaaier is zo leuk. De anderen ook. Wat heeft hij een mooie ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk druk ben je, geen tijd om te vervelen.
  Guus is een prachtig ventje. Net als onze Hidde, loopt ook en is watervlug-
  Mooi granny´s vrolijke kleurtjes.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ben je toch een bezig bijtje!!
  Leuk om te lezen dat je zoveel doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een schattig ventje die Guus, niet gek dat jullie daar zo van genieten.
  Een prachtige schuur hebben jullie daar neergezet echt een aanwinst in de tuin.
  Nee, stilzitten of je vervelen is er bij jullie niet bij, wat een actievelingen !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...