Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 2 oktober 2017

En vacances ... (continuation 3)Embrun ligt in de vallei van de Durance, en deze rivier mondt hier uit in het stuwmeer Lac de Serre-Ponçon, evenals de zijrivier de Ubaye.
Een aantal jaren geleden bezochten we het museum van dit meer. Helaas was het dit jaar maar heel beperkt open en zijn we er niet meer geweest.
Rond 1850 zijn er verschillende overstromingen geweest omdat het water van de Durance ver buiten z'n oevers trad. Er is toen een ingenieus plan gemaakt om dit stuwmeer aan te leggen, zodat de waterstand geregeld kon worden. Daarbij was het wel nodig dat er een heel dorp verdween, Savines.
Dit vergane dorp ligt nu op de bodem van Lac de Serre-Ponçon. Er is een nieuw dorp opgebouwd aan de oever van het meer, Savines-le-Lac.


We bezochten ook Guillestre, waar we al eens eerder geweest zijn. Ik vind het altijd een ietwat rommelig plaatsje met veel hoogteverschillen en in het hoogseizoen heeft het wel sfeer. Nu was het er erg rustig en veel winkeltjes waren gesloten. Natuurlijk waren de slager, de bakker en de kapper en de apotheek geopend, maar daar kwamen we niet voor...


Smalle steegjes, kleine balkonnetjes en overal luiken ...


De gotische kerk is prachtig! We zijn natuurlijk ook even binnen geweest...
In het oude gedeelte kun je alleen maar te voet komen. Hele smalle straatjes en veel trapjes...Ook al waren we dan niet geslaagd voor de souvenirtjes die we wilden kopen, het was toch leuk om door het stadje te lopen.


Omdat het eigenlijk nog geen tijd was om naar de camping terug te gaan, zochten we nog een mooi plekje in de natuur op ...


Heerlijk om buiten koffie te drinken en wat te lezen ...


Het laatste deel volgt binnenkort. We zijn inmiddels al weer thuis!

10 opmerkingen:

 1. Jammer dat het stadje in de ruststand was, maar zonder al die mensen op straat zie je wel meer van de bebouwing. Gelukkig was jullie rustplekje niet in ruststand, watbprachtig daar, zeker met zulk mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een sfeertje in zo'n stadje. En zie ik daar het echte franse blauw op de luiken?
  Schitterend omgeving ook. De bomen krijgen ook al wat herfstkleuren. Wat zal dat over een paar weken mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, mooi allemaal! Ja, echt leuk winkelen in Frankrijk, dát valt mij meestal tegen. Ach, je kunt niet alles hebben! Gelukkig kun je er altijd wel veel lekkere dingen kopen, ook niet onbelangrijk :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het altijd prachtig die plaatsjes waar geen auto in mogen.
  Al die hoogte verschillen, de oude mensen blijven wel getraind
  met al die trapjes, sta er altijd van te kijken hoe ze daar op
  klimmen. In Italie zie je ook vaak van die plaatsjes.

  Soms als het stil is en alle luiken gesloten zijn lijkt het
  wel of er geen mensen wonen. Jullie hebben het wel getroffen
  de weersomstandigheden hé, geweldig.

  Fijne week.....

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, dat rondje Guillestre. We zijn er ooit weleens geweest maar ik kan me er niet zoveel meer van herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Plaatjes om van weg te dromen, dus in realiteit kan ik mij dit heel goed voorstellen. Echt mooi! Bedankt om ons mee te laten genieten van uw reizen.

  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n verstild dorpje heeft toch een heel andere sfeer dan in het hoogseizoen. Rust... En wat een enorme onderneming moet dat zijn geweest... een heel dorp 'verplaatsen'... Mooie foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's en dat koffie plekje, geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb genoten van je mooie foto's en uitleg! Wat heerlijk dat jullie op de camping terecht konden terwijl die eigenlijk gesloten was; een VIP-behandeling *Ü*. En die tafelkleden voor je tovertafel (wat formaat betreft) daar maak je me nieuwsgierig naar!
  Oh die kippen....heb je ze gekocht?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...