Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 30 maart 2016

Inpakken en ...

Ja, als je gaat verhuizen dan moet er ingepakt worden !
En dat is voor ons een hele klus, omdat we al 20 jaar in dit huis wonen en vooral omdat we ontzettend veel spullen hebben bewaard. Want je weet maar nooit .... En wat als ....Dat inpakken gaat bij ons in fasen. We zijn nu nog steeds bezig met spullen die we op de één of andere manier willen bewaren omdat er wel eens gebruik van gemaakt wordt of omdat er sprake is van emotionele waarde.
Onze foto albums zijn dus in verhuisdozen gegaan, computeronderdelen, boeken, speelgoed van de jongens (Lego, Knex, racebaan, paar knuffels) en een zeer klein restant babykleding. Maar ook plakboeken met kaartjes, werkstukjes en gemaakte creaties zoals wat quiltjes, een sprei, tekeningen... En m'n eerste portemonneetje ....Om een beetje overzicht te houden hebben we een systeem bedacht.
De letters van het alfabet staan voor een bepaalde categorie. De R is bv Robert, onze jongste zoon die nog thuis woont. Al zijn dozen worden met een R gemerkt en daarachter een cijfer.
Bovenop de doos schrijf ik naast die code wat er in de doos zit. In de cirkel staat in welke ruimte de doos terecht moet komen in het nieuwe huis.
In een schriftje houd ik bij wat er per letter en doos ingepakt is, zodat je altijd je spullen kunt terugvinden, mocht dat tussendoor nodig zijn.

Maar voordat je een doos hebt ingepakt, gaat er eerst van alles door je handen ... Herinneringen komen boven en je denkt weer terug aan ... en je overlegt samen ... En dan moet je de afweging maken.
Echt bewaren? Of toch weg ...? En hoe dan .. , naar de kringloop, iemand er blij mee maken of sorteren voor het afval (papier, plastic, apparaten, rest ...).
Er gaat best veel naar de kringloopwinkel, maar er gaat ook enorm veel bij het papierafval.
Mappen vol met materiaal en lessen die ik ooit voor school gebruikte. Maar het is allemaal zo oud.
Erg leuk om nog even een keer te zien, maar het gaat echt weg!En soms kom je iets tegen wat je al jarenlang kwijt was...
Sinds ik weer veel handwerk, zo'n 6 jaar geleden pakt ik dat weer op, heb ik me vaak afgevraagd of ik de borduurpatronen nog had bewaard die bv in de Libelle stonden.Maar ik kon ze nooit vinden en ik dacht dus echt dat ik ze een keer had weg gegooid. En nu kwam ik ze dus tegen!!
Ik ben daar dus hartstikke blij mee, dat snap je.En misschien deel ik er nog wel wat van op m'n blog ...Soms zijn er ook dozen die je op je gemakje wilt bekijken. Die gaan dan naar de hobbykamer of naar beneden. Maar we proberen dat te beperken, want voordat je het weet is het overal een rommel!
We zijn nog steeds met de zolder bezig, maar het einde komt in zicht.
DH brengt de ingepakte dozen op zaterdag naar de loods, de kringloopspullen worden weggebracht en vaak volgt er ook nog een ritje naar het milieupark van de gemeente.
Op zaterdagavond streven we er naar alles weer in orde te hebben, zodat je een normale week kunt ingaan.Na de zolder is de garagezolder aan de beurt. Die hebben we vorig jaar al helemaal uitgezocht, dus dat wordt een makkie. 
En dan volgen de andere kasten. Ook daar kan best al een selectie gemaakt worden.
Als alles volgens plan verloopt krijgen we 1 juli de sleutel van het nieuwe huis.
In onze gedachten zijn we daar al heel vaak!
Als we 's morgens ontbijten, stellen we ons voor hòe het daar zal zijn; waar zullen we dan zitten ... en wat is dan ons uitzicht ..., welke geluiden zullen er zijn?
En zo ook als we 's avonds gaan slapen ... 
Weet je ... het kan ons eigenlijk niet snel genoeg gaan!


30 opmerkingen:

 1. Hoi Elisabeth. Bedankt voor jouw bezoekje op mijn blog. Natuurlijk ben ik even komen piepen. Hihi ...en wat zie ik ... je gaat eveneens verhuizen :-)) Alles netjes aan het organiseren.
  Hier is het een en al chaos want we hebben nog maar net 1 week om alles in te pakken en ben nog niet halverwege geraakt.
  Je hebt een prachtige blog met heel wat interessante creaties, thema's en tips. Een blog waar ik veel inspiratie kan opdoen. Bedankt voor bezoek.

  Wens jou alvast een fijne paasvakantie toe, groetjes Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een klus zeg. Pff na de verbouwing van de zolder heb ik mijzelf beloofd dat ik nooit ga verhuizen. Maarre ... ik ben wel een beetje nieuwsgierig of jullie oude huis al verkocht is. Er waren toch kijkers? groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is verkocht hoor Sandra! Nog een paar weken financieringstermijn en dan hebben we meer zekerheid.

   Verwijderen
 3. Hele klus he. Ben ook al heel lang bezig, maar mijn huis is nu verkocht. Dus nu de laatste resten deze maand en dan kunnen we deze fase weer afsluiten. Veel voorpret gewenst voor je nieuwe huis................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat gaan jullie georganiseerd verhuizen en het schiet al op 1 juli al de sleutel krijgen. Moet er veel geverfd,behangen of opgeknapt worden in jullie nieuwe huis? Of ga je er zo in na het schoonmaken. Succes met het uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we gaan niet veel doen. De wanden van de kamers krijgen een kleurtje en na het schoonmaken gaan we er zo in!
   En dan kunnen we er maanden over doen om alles vanuit de loods over te brengen naar het nieuwe huis. Zo heerlijk relaxt ...

   Verwijderen
  2. Heerlijk om het zo te doen, fijn dat er niet veel aan gedaan hoeft te worden, meteen in het begin al genieten van de landelijke rust.

   Verwijderen
 5. Soms zou ik willen verhuizen vanwege alle spullen die dan worden uitgezocht. Mijn man is een bewaarder, ik kan beter dingen wegdoen. Dus voor alles uitgezocht en opgeruimd is, :-)
  Veel succes met inpakken en sorteren.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, verhuizen is altijd een goede gelegenheid alles weer eens uit te zoeken en altijd blijkt dat we te veel bewaren. Ben ook al twee winters lekker aan het ruimen geweest, niet omdat we al gaan verhuizen, maar áls dat gaat gebeuren hebben we al veel uitgezocht. Wat lekker snel al zeg 1 juli, eigenlijk lekker de hele zomer nog voor je! Succes met inpakken.
  Groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een klus, maar heerlijk dat je daar nog even de tijd voor hebt en nu alles goed kunt uitzoeken.
  Wat een mooie foto van het huis. Oh, heerlijk die tuin. Ik verhuis wel mee en ga dan wel in de overkapping wonen of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, dat inpakken kost zo ook heel veel tijd :-) Toen wij 13 jaar geleden verhuisden van Nieuwegein naar Sneek hebben we alles in laten pakken, dat gaat heel snel, binnen een dag zat alles in dozen. Ik heb 't zelf weer uitgepakt, in een week had ik alle dozen weer leeg ('t waren heeeeeel veel). Ik was heel nieuwsgierig wat erin zat :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele klus maar een goede voorbereidong redeert altijd. Wat hebben jullie een prachtig huis gekocht, straalt rust uit.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een klus
  en dan zie je pas wat er in de loop der jaren alles zo bijeen gespaard en bewaard gebleven is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, zoveel werk, maar ook leuk als je al die dingen opnieuw 'beleeft' en 'herontdekt'. Spannend, die nieuwe woning!
  Ik ben intussen al 3 keer verhuisd, en de laatste keer had ik er toch echt genoeg van hoor! Maar een grote opkuis is alweer nodig hier, want zoals je zegt, hou je zoveel spullen bij!
  Geniet nog van de 'voorpret' en ik hoop dat het snel 1 juli is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, dat is een hele klus, maar ook wel een leuke klus want je vindt nog eens wat en ziet allerlei herinneringen aan je voorbijgaan. Ook wel dankbaar want het ruimt zo lekker. Zestien jaar geleden verhuisden wij ook met nog een inwonend kind. Ook ik ben ver van te voren begonnen met ruimen en zodoende liep het tijdens het verhuizen gesmeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij zijn zelf 2-3 jaar geleden binnen 7 maanden 2 keer verhuisd. De spullen waren bij de eerste verhuizing niet eens allemaal uitgepakt omdat wij ons (onze pech!) niet gelukkig voelde in dat huis. Toen we dat uitgesproken hadden naar elkaar, we voelde het beide zo, maakte we de keuze het te nemen zoals het was en voorzichtig dan toch naar iets anders te kijken en vooral niks over haast doen. Kleine 4 maanden later woonde we in dit huis en dat gebeurde in ander halve week dat we het hoorde dat dit huis voor ons en was het daadwerkelijke verhuizen. Hahaha
  Zo graag wilde wij weg daar!

  Ik zie je denken hoe kan het dat mensen zo snel iets anders hebben?Wij wonen niet gekocht, huren vrije sector (te hoog inkomen voor sociale sector) en dat maakte het dan we iets gemakkelijker konden verhuizen. In die zin had vrije sector dus een echt voordeel voor ons ;-)

  Ik wens jullie veel inpakplezier en geniet van de momentjes dat jullie al dromen hoe het zal zijn in het nieuwe huis. Leuk :-)

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Spannend en leuk hoor !
  Fijn dat je de tijd kunt nemen om uit te zoeken en beslissen en zo herinneringen
  kan ophalen :0))
  Succes verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ja het is wat verhuizen... 4 jaar geleden ben ik van een 5 kamer flat naar een2 kamer flat verhuisd, en je wil niet weten wat ik toen allemaal heb weggegooid, verkocht, wegegeven.... en alweer bijna een jaar geleden van de 2 kamer woning naar ons huis in Picardie, toen hadden we ineens alles dubbel.... dus wéér weggooien, verkopen en weggeven.... Ruimt wel lekker op en je weet weer wat je hebt. Ik heb het voorlopig wel gehad met verhuizen. Maar voor jou veel plezier en veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat veel werk en nog meer herinneringen ophalen tijdens het inpakken, maar wat fijn dat het dichterbij komt!
  Wij hebben het er al een tijd over, verhuizen naar een bungalow, het liefst buitenaf in een rustige omgeving maar we hebben nog steeds de knoop niet doorgehakt.
  Heel veel succes met alles!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh wat zijn jullie georganiseerd!!! Doe je goed. Wij zijn 7 jaar geleden verhuisde en hadden alles meeverhuisd, want we gingen groter wonen, maar inmiddels al vaak naar de Kringloop gegaan en we hebben na 47 jaar huwelijk nog steeds zoveel. Maar jullie doen het heel goed en veel geluk straks in jullie nieuwe "thuis". Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Héérlijk om alles wat je in je leven verzameld en opgespaard hebt eens kritisch te bekijken en sorteren! En om te genieten van de herinneringen die er vaak zullen zijn.. Je gaat nu echt alleen meenemen wat nog bij je past, heel veel plezier ondanks het vele werk ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super spannend een verhuizing, echt een avontuur, maar ja eerst dat uitzoeken en opruimen hè?
  Maar, wel fijn dat er zo'n hoop weg gaat, schept ook ruimte in je hoofd.
  Zolders.... erg leuk om er een te hebben, maar je gooit er al snel van alles neer.
  Sterkte met het opruimen en geniet maar vast van de nieuwe zomertuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lekker om straks opgeruimd in een nieuw huis te beginnen. En opruimen kan heel bevrijdend zijn. Als je eens kritisch kijkt kan er veel weg. Al moet je voorzichtig zijn met alles waarmee gehandwerkt kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Verhuizen is een hele klus ...
  Maar het nieuwe nestje ziet er zo gezellig uit ...
  Nog even doorbijten ... succes ...
  Fijne donderdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtig huisje. Kan mij voorstellen dat je uitkijkt naar 1 juli en je rustig buiten kunt zitten en genieten.
  Met zo'n vooruitzicht is opruimen minder erg.
  Wij hebben 4 jaar gelden nog een tussenhuis gehad nadat wij ons huis plotseling konden verkopen en nog niets anders hadden.
  Wel veel werk 2x keer verhuizen in 3 mnd tijd maar het was de moeite waard want wij hadden ook geen plezier meer in dat huis net als jullie heel veel lawaai en ergernis.
  Wens jullie heel veel succes.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ja inderdaad verhuizen is een hele klus
  en wat een mooi huis
  je komt er wel meis veel succes liefs martine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Spannend elisabeth ,maar ook een hoop werk ,gaat vast goed lukken je lijkt me een prima organisatie talent

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jullie hebben er een mooi systeem op losgelaten, heel overzichtelijk. Wat een heerlijk vooruitzicht, dat is al dat harde werken vast dubbel en dwars waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Toen wij naar ons huidige huis verhuisden hadden we ook zo'n systeem en een kladblok met daarin de inhoud van de dozen. Heel handig.
  Wat me altijd opvalt bij het opruimen is dat er zoveel bij het oud papier kan. Je bewaart iets jaren (je lessen bijv.) en als je het dan weer bekijkt is het zonder dat je het gemerkt hebt verouderd en kan het weg. Dat vind ik zoiets wonderlijks. Succes met schiften en ruimen en veel voorpret voor jullie nieuwe huis. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja, na 20 jaar heb je best wat vergaard, daar kunnen ook wij van meespreken. Toen ik van mijn vorige man wegging (ik bleef wonen in het huis) ging het nog maar toen ik met Jos opnieuw ging samenwonen kwamen er 2 huishoudens bij elkaar!!! Kan je je voorstellen!! En een paar jaar later sterft mijn moeder en moet je daar ook nog eens een huis leegruimen waar je vanalles van wil bewaren, dan heb je hetzelfde weer. Veel moed bij het sorteren en in- en uitpakken, hopelijk vordert het goed.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...