Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 maart 2016

Hoe dat kan gaan ...

Ja, je kunt wel een huis kopen ... Het huis van je dromen vinden ...
Maar dan komt er opeens wel een heleboel bij kijken!
En één van de belangrijkste dingen is toch wel de verkoop van je huidige huis.

Zes jaar geleden stond ons huis ook al te koop.
We willen eigenlijk al heel lang landelijk wonen. Nadat we een keer een bod hadden uitgebracht op een woning (en dit onder voorbehoud verkoop eigen woning hadden gedaan) en dit niet werd geaccepteerd, begonnen we er anders over te denken.
We vonden het veiliger om vooraf het huis te verkopen en pas dan iets te kopen.
We zaten toen net in de crisis en dat had gevolgen voor de huizenmarkt.
Alles ging op z'n gat en de markt lag vrijwel stil, behalve de starterswoningen.In het begin hebben we toen wel wat bezichtigingen gehad, maar het was mondjesmaat.
Het kwam zelden tot een bod, een enkeling bood erg laag. En daar hadden we geen zin in, want daar konden we onze droom niet mee verwezenlijken.
Vorig jaar hebben we ons huis uit de verkoop gehaald en er een streep onder gezet.

Tja, en toen kwam er een tip van een kennis ....
Terwijl we zelf niet meer op zoek waren, gingen we toch even kijken!
En het was meteen duidelijk voor ons; dìt is de plek!
Natuurlijk zijn we nog een tweede keer wezen kijken, en de verliefdheid ging niet over, werd juist sterker!
Omdat we ruim de tijd hadden (de huidige bewoonster laat iets nieuw bouwen en kan tijdelijk huren) durfden we het aan om - na een gesprek met onze makelaar -  een bod uit te brengen, zonder dat ons huis verkocht was. En het bod werd geaccepteerd. Oh, wat waren we blij ...
Dat was begin januari ...


Volgende stap was nu zo snel mogelijk ons huidige huis te koop te zetten.
Eerst gigantisch opruimen voordat de fotograaf kwam!
Alle persoonlijke spullen opgeborgen, want iedereen kan via internet je huis van binnen bekijken.
Ik heb maar net gedaan alsof het om een woontijdschrift ging en zo gekeken naar de spullen in het huis.Tjonge, en dan begint het circus ... De dag waarop ons huis op funda stond was nog niet om, of er waren al diverse bezichtigingen gepland. Gelukkig was alles strak opgeruimd, maar je staat nog versteld wat je dan allemaal nog weg stopt... (foto's, post, wasgoed, badjassen, handdoeken, vaat, overtollige handwerkjes, rondslingerende kleding, briefjes, etc.) en weer schoon maakt.
Enfin, na ruim een week was het huis mondeling verkocht en wat waren we blij!
Helaas kwam er roet in het eten. En dat had te maken met de centjes...
Vlak voor de voorjaarsvakantie werd het helemaal duidelijk dat het feest niet door ging.
Wat hebben we gebaald.

Nu waren er nog een aantal bezichtigingen afgebeld omdat we een aspirant koper hadden. Deze mensen zijn toen weer gebeld door de makelaar en opnieuw hadden we een week vol bezichtigingen, vaak meerdere achter elkaar gepland. En dat is wel zo prettig!
Als verkoper ben je daar niet bij en zo ging ik de ene keer naar schoondochter-lief, dan weer boodschappen doen en langs ons nieuwe huis rijden om het sfeertje te proeven, of ik ging ergens op de koffie. De poezen en de poppen bleven gewoon thuis. Maar ze schijnen dus wel alles te merken en te horen....

Tja, en toen hadden we afgelopen vrijdag opeens weer een klein feestje! Een week geleden dus..., de poppen vertelden er al iets over in het vorige bericht.
Terwijl ik 's morgens het hele huis weer had opgeruimd en gesopt, belde DH aan het begin van de middag dat hij slecht nieuws had en goed nieuws had van de makelaar.
Nou, eerst maar het slechte nieuws aanhoren vond ik. En dat was dat de bezichtiging die middag niet door ging! Oeps ik schrok daar toch wel even van ... En toen zei hij lachend erachteraan dat we een koper hadden en dat na kort onderhandelen de koop mondeling gesloten was!Ja, dan word je eerst even heel erg stil. Je durft het bijna niet te geloven...
Wat voelt dat opeens heerlijk! Het huis is weer helemaal van jezelf, je hoeft niks meer krampachtig netjes te houden ... , je hoeft even niet verplicht de deur uit te gaan ... en het mooiste van alles; je durft weer plannetjes te maken voor het nieuwe huis. Want echt, dat stond even op een heel laag pitje... Ik kon even niet meer genieten van onze nieuwe plek.
Natuurlijk is er altijd nog een klein risico... Maar de makelaar heeft vertrouwen in de kandidaat. Inmiddels is het voorlopig koopcontract weer getekend!En zo kunnen we weer verder met inpakken en vooral met opruimen!
Telkens gaan er hele ladingen spullen weg. Hele jaargangen tijdschriften bijvoorbeeld. Oude lampen, oude telefoons, verouderde computeronderdelen, video's en dvd's, schoolboeken, stripboeken ...
Wat ruimt dat heerlijk op! De zolder boven de slaapkamers is bijna klaar. Alles wat we mee willen nemen is ingepakt in verhuisdozen en wordt steeds in de loods gebracht. Dat is onze grote opslagplek. Vandaar uit willen we t.z.t. alles overbrengen naar het nieuwe huis.
Vervelen is er voorlopig niet meer bij ...


36 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met de verkoop! Het is rond, jippie!!! (nou ja, het is natuurlijk pas écht rond wanneer de handtekeningen bij de notaris zijn gezet, de sleutels zijn weggegeven en je met een heel fijn gevoel het notariskantoor uit loopt ;o)
  Wat is het toch een spannende tijd en inderdaad wat word je 'geleefd' zolang er kijkers over de vloer komen. Maar gelukkig is dat voorbij en kunnen jullie nu echt voor de volle 100 procent genieten van de voorpret en het plannen maken én de loods vullen ;o)
  Nogmaals proficiat hoor ik ben blij voor jullie!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we zijn blij... Maar 4 weken geleden leek het eerst ook zo, en je ziet hoe het kan gaan!
   Dus inderdaad, pas na de notaris is het helemaal safe. Maar als eerst de 10% maar geregeld is ..., dat is al heel wat.

   Verwijderen
 2. Oooo Elizabeth geweldig om te lezen. Nu nog de handtekening bij de notaris en dan is het helemaal klaar. Het lijkt mij een geweldig huisje heerlijk rustig toch. Heel veel geluk gewenst.
  groeten
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd. Dat bezichtigen lijkt me idd een ramp.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn voor jullie en wat spannend!
  Heerlijk genieten van een droom die uit komt.
  Heel veel geluk in jullie droomhuis gewenst!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, Elizabeth, nu kunnen jullie je droomhuis waar gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, buikpijn krijg je ervan wanneer de a.s. koper alsnog afhaakt i.v.m. de financiering. Vooral als je zelf al iets anders gekocht hebt. Weet er alles van, zo werd voor ons eens een weekendje Ameland toch wel verknald. Maar nu vertrouwen op het vertrouwen in de makelaar! Heerlijk als je dat los kunt laten en echt kunt gaan genieten van jullie droomhuis. Ga je maar lekker verkneuteren! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, ik leef van harte met je mee - wat een spanning zit er achter! Maar nu lijkt het toch de hele goede kant op te gaan, gefeliciteerd. En al dat opruimen is vast ook wel goed, de poppen en de katten zullen je steunen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat fijn Elizabeth dat de onzekere tijd nu achter de rug is. Pff dat is allemaal wel stressen zeg. Gelukkig kan je verder plannen maken voor het nieuwe huis. Al vond ik jullie huis ook al heel mooi kan ik me voorstellen dat de rust en de landelijke ligging jullie voorkeur heeft. Dat wordt genieten. Succes met inpakken en opruimen.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk voor jullie!! Nu blijft alleen de leuke spanning nog over, en daar kun je alleen maar plezier van hebben, want dat brengt meestal ideeën en oplossingen mee.
  Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog even duimen en dan.... Van harte. Veel succes. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd hoor met de verkoop. En nu breken er nog drukke maanden aan. alles verhuizen en schoonmaken, verbouwen en schilderen en het eigen maken van je nieuwe hjuis gaat echt HEEL veel tijd in zitten... Maar ook erg leuk om te doen en zeker als het je droom huis is. Het zal toch deze keer wel goed komen met de financien.
  gaan we gewoon van uit. Positief....

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat spannend gefeliciteerd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een spannende tijd hebben jullie. Alvast gefeliciteerd met jullie nieuwe woning.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met de verkoop en veel plezier met het plannen maken voor het nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn dat er zo snel alweer een nieuwe koper is voor jullie huis!
  Minder is het, dat het geloof ik 6 weken duurt eer de koop definitief is, want ja er moet nog wel toestemming van de bank zijn voor de nieuwe koper.
  Ik zal duimen dat het lukt, want het is heerlijk als je je ook echt kunt verheugen op je nieuwe huis en lekker kan doorgaan met opruimen.
  Sterkte met inpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. SUPER! Gefeliciteerd wat een fijn vooruitzicht dat jullie naar jullie droomhuis kunnen verhuizen en jullie huis nu toch verkocht is. Wat is dit superleuk en goed nieuws. Heb je ook een vreugde-dansje gemaakt? Ik zie het zo voor me ;-)

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dan is het uiteindelijk toch nog best snel! Gefeliciteerd! En heel veel succes met alle drukte en werkzaamheden!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, wat heerlijk! Gefeliciteerd!!!!!! Een hele last van jullie schouders en het geeft waarschijnlijk zoveel energie dat jullie fluitend inpakken en opruimen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd met deze stap in de verkoop. Het blijft inderdaad toch weer even afwachten, maar de kansen liggen goed!! Nu kunnen jullie weer heerlijk gaan denken over het wonen op jullie nieuwe plek!!
  Fijn weekend, groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd echt super voor jullie, ben benieuwd naar het poppnverhaal van a.s. dinsdag,
  of heb je daar nu geen tijd meer voor ;-)
  Een heel fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een spannende weken hebben jullie achter de rug. Fijn dat het huis nu verkocht is dan kun je weer verder met plannen maken. Heerlijk gevoel! Succes met opruimen en krijg je in jullie nieuwe huis weer zo'n mooie handwerkkamer? Fijn weekend en geniet! Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ontzettend fijn! Pak van je hart. Van harte!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hopelijk gaat het nu toch echt door. En wat heerlijk om al zoveel opgeruimd en ingepakt te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ooh wat fijn dat het nu zo goed als zeker verkocht is. Veel plezier met de voorpret. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldig nieuws voor jullie Elizabeth, alvast gefeliciteerd !!!!!
  Sterkte met inpakken, uitsorteren enzo.
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Geweldig nieuws voor jullie Elizabeth, alvast gefeliciteerd !!!!!
  Sterkte met inpakken, uitsorteren enzo.
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Fijn dat het nu verkocht lijkt te zijn. Ik duim voor jullie dat het goed komt en dat jullie heerlijk kunnen genieten van jullie nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Van harte gefeliciteerd! Fijn dat alles toch ineens goed komt!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Geluk gewenst , fijn nu komt er een drukke tijd.
  Fijn weekeinde Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat fijn dat jullie die droomplek gevonden hebben! Hopelijk kun je er van de zomer al van genieten. Succes met alles eromheen .

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh wat fijn voor jullie, eindelijk jullie droomplek. Ik duim voor jullie, zodat jullie er van de zomer al heerlijk van kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een geweldig bericht, ik ben heel erg blij voor jullie! Geweldig dat jullie het aangedurfd hebben om je droom toch te verwezenlijken!! Dat vergt heel wat moed en doorzettingsvermogen en natuurlijk vooral heeeeeel veel geduld ;o) Proficiat en natuurlijk vooral ook veel succes met het vervolg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Geweldig zeg!wat fijn voor jullie. De poppen zullen ook wel blij zijn. Ik weet alles van verhuizen, in drie jaar twee keer verhuisd... en dan gooi je een hoop weg, wat hebben we toch veel spullen hè....

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Gefeliciteerd. Ik ben zo blij voor jullie. Duim dat het helemaal zeker is. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oh wat een gestress is dat hè!!
  Hopelijk is alles gauw geregeld en kun je verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...