Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 september 2015

Als je van alles tegen komt ...

Ja, als je een oude kast eens helemaal leeg maakt, dan kom je soms dingen tegen uit een ver en grijs verleden!
Ik denk dat het wel minstens 10 jaar geleden is dat ik onderstaand truitje heb gebreid. Het was niet speciaal voor iemand bedoeld, maar ik vond het patroontje zo leuk.
Het was alleen nooit helemaal af gemaakt; de draadjes moesten nog worden afgehecht en er ontbraken nog 3 knoopjes. Ja echt, zo weinig werk nog maar ...



Als ik nu kritisch naar het breiwerk kijk, denk ik wel dat ik het iets anders zou doen. Het modelletje is ook 'uit de tijd'.
Het gaat nu in de doos met spulletjes voor Roemenië, samen met onderstaand vestje.


En dat mutsje dan, denk je misschien ...
Nou, ik paste het mutsje voor de gein even bij m'n babypop en het zat best strak! Dus het is (denk ik) toch niet zo geschikt voor een babyhoofdje.
En daarom houd ik het maar voor de pop. De helft van de tijd ligt ze maar in haar blootje en het wordt tijd dat ze eens een eigen pakje krijgt.
En toen pakte ik het tijdschrift erbij waar het mutsje uit kwam ...


Nou, jullie snappen de rest wel hè...
Maar weet je wat nu zo fijn was? Ik had in no time deze Ariadne Baby en Peuter gevonden!
En dat komt omdat alles nu zo heerlijk geordend staat.
Ik geniet van m'n nieuwe hobbykamer, ook al is deze de helft kleiner als de vorige.
De naaimachine staat nu op zolder, de voorraad lapjes en draadjes ook. 
Ik had daar al een bureau staan (de zolder is eigenlijk het domein van DH), en nu kan ik daar lekker snorren achter het 'mesjien'.


De nieuwe kast raakt intussen wel steeds voller. Elke keer worden er weer dingetjes uitgezocht en gesorteerd. 
Deze foto heb ik gisteren gemaakt, maar inmiddels staat er een hele rij met kleine potjes bovenop de kast, met allemaal verschillende kleurtjes knopen.
Zien jullie Sterre daar rechtsboven in de kast? Ze was er natuurlijk weer als de poppen kippen bij!
Terwijl de andere poppen nog in de oude hobbykamer rustig afwachten of ze van de plank mogen, heeft zij haar plekje al gekozen. En ze houdt het allemaal goed in de gaten.



En bij het opruimen gisteren kwam ik ook dit zeer verslavende spelletje tegen, Rush Hour.
Ik heb het al heel lang, maar ik wist niet meer waar het was. De laatste keer dat ik als een gek alle 40 kaartjes door speelde en ook nog eens het uitbreidingsset erachter aan, nam ik rigoureuze maatregelen door het heel ver weg te stoppen!



Het gaat er om dat je met het rode autootje kunt uitrijden bij de opening rechts. Je mag geen auto's optillen, alleen maar verschuiven.
De kaarten zijn opklimmend in moeilijkheidsgraad. Het is echt een denk- en strategiespelletje. 
Je kunt het spelletje nu ook online spelen, maar je bent wel gewaarschuwd hè...!


deze foto komt van internet ...

Fijn weekend allemaal!


23 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn dat je deze Ariadne zo uit de kast kon terug vinden! En wat ziet het er echt overzichtelijk en opgeruimd uit Elizabeth :-)
    Mijn complimenten!


    Lieve groet, Petra L

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar opruimen toch goed voor is. Foei, om zo'n truitje zo lang te laten liggen. Wat zal het heerlijk zijn om alles zo terug te kunnen vinden. Ik vind het vestje trouwens heel leuk en dat lijkt helemaal niet ouderwets. En dan het stel dat bij het mutsje past, dat is helemaal leuk. Ik snap dat je er gelijk aan begonnen bent. Maar nu is je kast bijna vol. Wat ga je met de rest van je spullen doen? Of ben je nu helemaal klaar?
    Het ziet er keurig netjes en ook nog gezellig uit. En Sterre: houd jij maar goed in de gaten of
    Elizabeth alles ook zo netjes houdt. Anders haal je ze er maar bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vestje is niet zo ouderwets, maar toch is het erg fel van kleur. Ik vind het 'het net niet hebben', om zo maar eens te zeggen.
      De kast is bijna vol; een paar dozen die je ziet staan bovenin zijn nog leeg. Ik kom aardig uit met m'n spulletjes...

      Verwijderen
  3. Leuk, Elizabeth. Ik heb dat spel Rush Hour in Nederland besteld voor Luuk die afgelopen week jarig was. Hij krijgt het als wij weer terug zijn in het Stolwijkse huis. Ik heb de junior uitvoering besteld en het zal nog wel wat moeilijk zijn in het begin, maar hij is extreem goed in puzzelen dus ik denk dat het wel zal lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, maar dan gaat hij daar van genieten! Ik werk in het onderwijs en wij hebben ook leerlingen die het graag doen. En ze kunnen het hoor... Wat een leuk cadeautje!

      Verwijderen
  4. Wat een heerlijke gezellige kast en helemaal fijn dat het werkt, dat je zomaar vindt wat je zoekt..... Schattige breisels, goed dat ze nu een bestemming krijgen... om verstopt te liggen zijn ze toch veel te mooi..... Voor mij geen verslavende spelletjes want ik moet nu vaak al op zoek naar tijd...... Geef Sterre eens ongelijk dat ze zo'n heerlijk plekje uitkoos..... Geniet maar lekker van je mooie hobbyhoekjes..... Herfstige groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wie wat bewaard, die heeft wat. En wie alles zo netjes opruimd komt die bewaarde schatten weer tegen. Schattig vestje en truitje.
    Rush hour: zo leuk, maar ook zo verslavend. Zet het spel op de tafel in de huiskamer en gegarandeerd gaan er mensen mee spelen. Leuk dat er nu ook een digitale versie is.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat krijg jij een prachtige ruimte zo, heerlijk hoor. En ik herken het van de spulletjes terugvinden haha. Soms weet ik niet eens meer wat ik ervan zou maken...
    Het spelletje ken ik niet maar klinkt leuk, hmmm en verslavend ook dat dan weer wel haha
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een opruimmanie al niet oplevert!
    Ik vind het vestje zo leuk he... Maar ze zullen er blij mee zijn. Het vindt in ieder geval een bestemming.
    En dat je die Ariadne zo snel kon vinden! Ik had je wel eens willen zien glimlachen... Zo van: Kijk eens, Elizabeth heeft het nu toch mooi voor elkaar!
    Nou meid, dat heb je!
    Ik hoop dat het zo geordend blijft! Heerlijk lijkt me dat!

    Ga maar gauw verder met breien... het is er heerlijk weer voor met al die buien.... Lekker knus binnen.... Heeft ook wel weer wat, hoewel ik weet dat jij graag buiten bent tot het echt niet meer kan!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is echt waar ... precies zoals je het schrijft... Het is veel en veel overzichtelijker en het blijft ook netter!
      Het zonnetje mag van mij gauw terug komen hoor, ik wil nog graag zomer...

      Verwijderen
  8. Tja dat ordenen is niet eenvoudig als je veel hobbys hebt maar bij jouw ziet het er weer strak uit.
    Lekker bezig zie ik en dat spel ken ik niet en dat laten we maar zo .fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk dat je zo geniet van je nieuwe en geordende kamer! Fijn hé om weer te weten wat je allemaal hebt én wáár je het hebt :-)
    Goh het truitje was echt bijna af....raar hé dat het dan toch naar de achtergrond verdwijnt. Maar nu is het weer helemaal op de voorgrond, heeft het een mooie vermelding op je blog gekregen én is er straks een klein Roemeens kindje dat geniet van je werk! Net als het vestje, da's ook mooi!
    Leuk dat je nu voor de pop gaat breien, misschien ben je onbewust wel aangestoken door HobbyRita?:-)
    Dat autootjesspel ken ik alleen maar van internet: af en toe doe ik er weer een paar. Heb jij dat ook dat het de ene dag best 'makkelijk' gaat, terwijl het een andere dag helemaal niet lukken wil? Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Opruimen is leuk, maar je komt vaak van die halve of bijna affe dingen tegen. Je vraagt je af waarom je het niet eerder hebt afgemaakt. Dan kun je het maar beter helemaal wegdoen. Heerlijk dat de boel nu zo geordend is en je alles gemakkelijk kunt pakken. Houden zo. Groet, Dientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een schattig truitje en vestje kwam je tegen, daar komt een Roemeense baby de winter wel mee door. Heerlijk zo'n opgeruimde kamer, als je het eenmaal zo opgeruimd hebt wil je nooit meer anders. Je kast ziet er jaloersmakend uit. Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. lekker ordenen en tja dan kom je van alles tegen ,maar dat spelletje ken ik niet, misschien maar goed ook :))))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Da's altijd het grote pluspunt van opruimen : je komt verloren schatten tegen !
    Het teruggevonden truitje en vestje vind ik eigenlijk toch wel leuk hoor... Nu ligt dat plat op tafel voor de foto, maar steek daar eens een babietje in ? Ik ben er zeker van dat je dan van mening zou veranderen !
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat ben je toch altijd ijverig Elizabeth !!En ik vind het truitje toch wel iets hebben hoor........je hobbykamer ziet er gelikt uit , zal wel heerlijk werken zijn zo .

    Fijne zondag , groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een schattige vestje en voor een goed doel, bij mij in de winkel komt een oudere dame die van onze quiltgroep wolletjes krijgt om truitjes te breien. Zo is zij lekker bezig en het kost haar geen geld, ook de truitjes gaan samen met door ons speciaal gemaakte quilt naar goede doelen. Mijn hemeltje wat ziet je hobbykamer er netjes uit, nu kan je tenminste wat vinden als je wat nodig hebt. Ben ook nog steeds bezig.

    Liefs van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lijkt me heel moeilijk dat spelletje. Ben meer van het "Mens erger je niet" :-)
    En dan erger ik me ook nog als ik af ben haha!
    Leuk baby pakje ga je breien, ben benieuwd hoe pop er uit ziet als het klaar is.
    Fijn dat je zo geniet van je nieuwe quiltplekje en dat je alles nu kunt vinden.
    Mooi lucht daar op die foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. oooo ik kèn dat spel, had het ook en nu is het ook ergens verweggestopt. Schattige babykleertjes, daar zullenze zo blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Snel je gemiste blogjes bijgelezen Elizabeth, je bent weer druk bezig geweest! Die tweelingtruitjes zijn schattig, zo'n leuk cadeautje zal open armen ontvangen zijn, maar ook de vestjes voor Roemenië zijn echt wel mooi. Je hobbykamer krijgt echt vorm nu en Sterre zal je wel tijdig corrigeren denk ik. Heerlijk als alles zo geordend staat en je alles meteen weet te vinden, niet? Helaas blijft dit niet duren, gisteren heb ik hier weer moeten opruimen en het is nog niet helemaal klaar. Geniet van je nieuwe hobbykamer, het blijft leuk moet ik toegeven om je eigen plekje te hebben.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ow, dat spelletje! Ik heb het veel op vakantie gespeeld, zo blijven die grijze hersencellen nog in beweging ;-)
    Wat een schattig truitje en vestje! Is je babypop inmiddels al voorzien van het nieuwe pakje?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het zijn leuke breiwerkjes en van dat spelletjes heb ik nog nooit gehoord, denk ook dat ik er maar niet aan ga beginnen, dus ik sla je waarschuwing niet in de wind :-).

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...