Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 mei 2015

Journal 52 ... week 17 en 18


Tja, je kunt wel lekker weg gaan en je art journal meenemen en een tas vol met tijdschriften en je stiften, kleurpotloden, schaartje en lijm ...
maar dat wil nog niet zeggen dat je er aan toe komt om iets te maken!
Ideetjes waren er genoeg en ik maakte er soms snel wat aantekeningen van, maar de uitwerking kwam pas toen we weer thuis waren.



Het thema voor week 17 was Treasure ...
Voor mij geen juwelen of bezittingen, maar wat ik echt een schat vind is gewoon wat je buiten in de natuur vind, wat er zomaar is voor de mens om van te genieten ...



En toen week 18: Observations
Ik wilde weer eens met de gelli plate aan de slag en ik maakte afdrukken regelrecht in m'n dummy.
Dat heb ik echt nog nooit gedaan, maar om nu eerst weer op papier te werken en dat wee in te plakken... Ik waagde het, en het viel me niet tegen...



Ik heb twee kleuren blauw gebruikt en lichtgroen. Nadat de kleuren iets vermengd waren op de gelli plate heb ik met bobbeltjesplastic wat structuur aan gebracht en toen meteen een afdruk gemaakt.
Wat accentjes hier en daar, wat kernwoorden en de ietwat verknipte afbeelding komt uit een kleurboek.



Op naar de volgende twee opdrachten ...

8 opmerkingen:

  1. Het bovenste plaatje doet me aan Frankrijk denken.
    Je hebt wel fantasie zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om te zien hoe jij steeds invulling geeft aan de opdracht: totaal verschillende technieken en uitvoeringen, maar steeds verrassend knap gedaan! Ik vind het heel boeiend om te zien.

    lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Corrie heeft gelijk, je kan bij de eerste foto goed zien dat je inspiratie in Frankrijk hebt opgedaan, die lavendel is zó Frans hé, mooi! . En inderdaad, ook voor mij geldt dat de grootste schatten vaak niets kosten, als je maar open wilt staan voor de (soms zo vanzelfsprekende) dingen om je heen. (Daar weten Marloes en Albèrtje en Rita ook alles van af met hun wekelijkse Dankbare Dinsdag).
    Het effect met de gelli plate is opnieuw goed gelukt. De uitgeknipte kleurboekmevrouw kijkt echt observerend uit haar ogen, goed gevonden! Alleen de woorden kan ik niet helemaal plaatsen, maar dat zal wel aan mij liggen hoor....
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. pffft.. op de een of andere manier heb ik je vorige twee blogjes gemist!
    heerlijk zo nagenieten van een vakantie!
    ik had al wel gemerkt dat je terug was, of in ieder geval een computer had, gezien je reacties via de mail op mijn blogjes, maar heb de jouwe gemist.
    ik probeer al een tijd manlief zo gek te krijgen om ook eens een camper te huren, maar hij wil er nog niet veel van weten.
    hij denkt er niet in te kunnen slapen, bed te smal en te kort. niet dat hij zo dik is, maar hij is wel ongeveer 2 meter lang!
    op je vorige mailtje reageer ik nog wel een andere keer meid!
    groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Soms kun je van alles meenemen en tot niets komen, het moet broeien. Het resultaat is prachtig. En zoals je al hebt gezegd: schatten zijn niet alleen grote dure dingen, maar ook kleine kostbare ontmoetingen, schoonheden die op je pad komen. Groet, Dientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Provence op een blaadje, dat eerste ontwerp !
    De lavendel doet het 'm, toch vreemd dat één beeld zo sterk kan zijn... Als je die lavendel zou vervangen door eender welk bloemetje, zou niemand nog Frankrijk denken...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi, knap hoe je steeds weer iets nieuws weet te verzinnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...