Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 november 2014

Opruimen

Bijna elke week presteer ik het om een enorme rommel te maken op m'n hobbykamer.
En bijna elke week, maar toch zeker elke veertien dagen, moet ik die kamer flink opruimen, wil ik nog een beetje kunnen werken ...
DH zegt dat ik veel te veel spullen heb; tja, dat zal waar wezen, maar ik gebruik ze toch allemaal met regelmaat.
Zelf denk ik dat ik geen goed systeem heb; geen praktische en overzichtelijke opbergmogelijkheden.
Er staan diverse kasten, sommige open en sommige dicht. Een ouden linnenkast, een ladekastje, een commode met plankjes en laatjes ... Een boekenkast en dan nog vele plastic boxen die onder de hangende kleding in de kledingkast staan, want elk leeg plekje wordt benut!
Als ik bezig ben, worden er boeken uit de kast gehaald, open neer gelegd en later weer aan de kant gelegd. Lapjes worden verzameld in bakjes voor verschillende quilts, en ja waar laat je die bakjes?
Op het randje van de kast, op tafel, op het bureau.
Papiersoorten in een bepaalde kleur worden gezocht en gesorteerd. Ideetjes worden neergelegd op de tafel om er nog eens een nachtje over te slapen ...
Nou ja, met hoe meer je bezig bent des te meer spullen er rondslingeren.Vandaag heb ik eens flink de bezem door de spullen gehaald.
In de ladekast liggen nu geen bolletjes katoen meer, maar er zijn drie laden gereserveerd voor respectievelijk de Dear Jane, de Gossip en de I love stitching quilt. Alle bakjes met lapjes in de goede lade, helemaal geweldig.
Op de commode was het een vreselijke bende van lapjes die weer opgeruimd moesten worden en terug bij de voorraad, er lagen stapels papier van het hele jaar creatief dagboek, poppenkleertjes, tijdschriften, etc....
Ik had er vanmorgen foto's van genomen, maar de instelling stond verkeerd en ze waren allemaal wazig, helaas... De foto's hierboven zijn allemaal oude foto's van zo'n jaar geleden.

Maar het voelt heerlijk nu er zoveel opgeruimd is en de kamer weer wat leger toont. Morgen nog de papierstapel en dan is het weer oké!


22 opmerkingen:

 1. Knap hoor om zo lekker op te ruimen, door met de vakantie weg te gaan is het bij mij een bende gebleven. Normaal doe ik dit in de vakantie op mijn gemak, wa nt het is fijn als je alles zo kan pakken.
  Heerlijk dat media nu gedaan hebt, dan kun je met een leeg hoofd (wat dit betreft) hetniuwe jaar in. Complimenten hoor.

  Lieve groet van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's en alles ziet er netjes uit. Als je nu eenmaal een hobby hebt, dan heb je nu éénmaal veel spullen. En als je zoals mij bent dan kunnen we altijd van alles gebruiken hihi.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de foto's ziet het er allemaal prima uit. Ook hier is het zo hoor, ik geraak niet meer opgeruimd de laatste tijd, maak een hoek vrij hier of daar in de kamer om te werken of leg alles op een hoop, heb er de moed niet voor momenteel. Ook hier wordt heel veel verzameld, klaargelegd, wachtend op inspiratie of tijd om het te maken, alles heel herkenbaar. Zijn we zo niet allemaal een beetje? Nog succes met opruimen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk heb je niet teveel handwerkspullen dat ziet DH helemaal verkeerd, handwerkspullen heb je nooit genoeg. Heel herkenbaar dat je al doende van alles te voorschijn haalt en neerlegt dat gaat hier net zo. Heerlijk dat alles nu aan kant is! Fijn weekend, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ik weet er alles van en dan heb jij nog een hobbykamer... die hoop ik volgend jaar ook te krijgen..... en dan beloof ik dat ik altijd alles op zal ruimen, dat er noooit meer iets slingeren zal....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pffft... wat een energie!!
  Als ik aan het opruimen ga vind ik altijd wel iets wat eigenlijk even afgemaakt moet worden... Dan laat ik de rest vaak weer liggen tot een volgende keer...
  Ik ben jaloers op jouw hobbykamer!!
  Ik snak er ook naar.... En eens komt het er van, ik weet het zeker!
  in mijn hoofd is hij al helemaal ingericht voor al mijn hobby's.....
  Maar wanneer? OOIT, hoop ik er tijd voor te krijgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vaak staat bij mij de dinen overal. Nee, deze krat kan nog niet weg want daar zitten spullen in voor ... (Al meer dan een 1/2 jaar). Nu heb ik nog 1 krat voor actuele dingen, de rest zoveel mogelijk opgeruimd. Opruimen vind ik niet zo erg, je ziet wat je nog hebt en daar kan ik weer van genieten. Ik ruim ook regelmatig op en geef dan weg. Zeker wanneer ivoor eeuwen materiaal heb, haha, of zeker weet dat ik er niets meer mee doe. Toch is het fijn om in een opgeruimde, gesorteerde ruimte te werken. Succes met het zo houden. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh... Je hebt het weer beeldend opgeschreven. Ik zie je bezig in de georganiseerde chaos, hihi. Herkenbaar hoor. Zo werk ik tegenwoordig ook, tot mijn grote ergernis. Ik heb besloten om morgen een grote opruimactie te houden. Want het is zo heerlijk als je weer ruimte hebt voor je nieuwe plannen en ideeën. Opruimen komt later wel weer.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hobbykamer ziet er weer netjes uit. Och en wanneer het opgeruimd is kan je weer lekker rommel maken ;-) tot de volgende opruimronde. Wel heel herkenbaar, ik ben boven bezig met ruimen, allerlei spullen van oma, die hier vroeger in het huisje woonde, staan nog boven. Heel veel dozen met boeken, die gaan voor de kerst weg naar een rommelmarkt, dat geeft ook weer ruimte. En dan kan ik eindelijk een gedeelte boven in gebruik nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo verschrikkelijk herkenbaar. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor je weer zo'n dergelijke opruimactie moet houden. Mijn ervaring is dat ik er uiteindelijk toch weer een rommeltje van heb gemaakt door de vele spulletjes die erbij gekomen zijn. Succes en geniet van de lekker opgeruimde knutsellhok. Fijn weekend groetjes sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja dat opruimen iedere keer weer....pff. Gelukkig heb je wel redelijk wat kasten en ruimte om het af en toe op te ruimen zodat je je spullen ook weer kan vinden. Ik kom nog wel eens wat tegen waarvan ik denk 'o ja, dat heb ik ook nog'. Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 12. :) wat komt mij dit allemaal bekend voor! Volgens mij is het niet mogelijk om te knutselen zonder rommel te maken. Je moet dingen wel eens uitspreiden en bekijken. En ja, we zijn natuurlijk ook met allerlei verschillende dingen tegelijk bezig en kunnen alles gebruiken.....!
  Jouw kamer ziet er in ieder geval weer toonbaar uit.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier Dian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ziet het er gezellig uit op de (oude) foto's! Daar is van een rommeltje niets te zien, maar die heb je waarschijnlijk gemaakt toen er ook flink opgeruimd was ;-) Ik heb de foto's vergroot op mijn computer en eens ongegeneerd bij je binnen gekeken en ik voelde me helemaal thuis bij je. Die verschillende kasten maken niets uit toch? En die verschillende stoelen: ik zie je zo zitten op de schommelstoel met een breiwerkje, op de bureaustoel als je veel moet heen en weren om kleine dingen te pakken en op de 'gewone' stoel als je een rustige klus hebt. En dat bureau is natuurlijk voor je creatief dagboek én de laptop.
  Het opruimen is nooit echt een leuke klus, ik wacht altijd maar op een moment dat ik er 'zin' in heb, maar soms moet het gewoon gebeuren en moet ik mezelf een zetje geven (of mijn vriendin komt om samen muziek te maken, dat is ook een fijn zetje ;-)
  Ik zie dat jij heel veel plastic boxen hebt, daar moet ik er ook maar een paar van aan gaan schaffen; mijn voorraad lapjes begint zachtjes maar gestaag te groeien en op de plank in de kast passen ze nu bijna niet meer. Over de lapjes gesproken: hoe selecteer jij die?Heb je daar misschien een handig systeem voor dat ik mag 'lenen'?
  Geniet maar lekker in die opgeruimde kamer, dank dat ik even binnen mocht kijken!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk als het opgeruimd is! Het gaat zo ongemerkt, die rommel die zich verspreid en opstapelt... Ik ben helemaal verbaasd dat mijn hobbykamer nog steeds netjes en geordend is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk is dat zo'n opruimactie. Daar houd ik van. Maar soms kom je dingen tegen die je dan weer even gaat zitten bekijken en dan ben je zo een uur verder.
  Lekker dat je nu je quilt spullen bij elkaar hebt zitten, dat zal een stuk prettiger werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Natuurlijk ligt het aan het systeem, dat is hier ook zo (haha)

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar. Ik heb deze week ook weer opgeruimd, maar nu vind ik het ongezelliger. Ha ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben jaloers op je hobbykamer !! Zoveel kasten en plaats voor alles... Bij mij zit alles wel netjes opgeborgen, maar ik heb er geen aparte kamer voor... Hm. Tijd voor het huis anders in te richten misschien ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk hè dat opruimen en vooral het gevoel van een opgeruimd huis

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk herkenbaar, ik heb ook een naaikamer en moet ze zeer dringend opruimen!!! Dus ik denk dat elke creatieveling met een eigen kamer, zich helemaal herkend in je berichtje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...