Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 19 november 2014

Babbeltje op woensdag

Zomaar op een heel gewone grijze woensdagmorgen in november terwijl ik achter m'n laptop een berichtje zit te tikken, besef ik eens te meer hoe blij en dankbaar ik ben met al jullie reacties die ik telkens weer krijg.
Soms reageer ik direct, maar heel vaak laat ik ze ook wat 'dalen' en ik merk dat het mijn blik breder maak en mijn ideeën verruim. Ik wil jullie daar graag zomaar spontaan voor bedanken!

Mijn blog is al lang geen handwerkblog meer, want ook allerlei andere onderwerpen passeren de revue. En ik vind dat leuk; ik schrijf graag en ik ben ook benieuwd wat mensen vinden. En vooral ook als je het niet met me eens bent!Er zijn dagen, soms weken, dat ik aardig in m'n spoor zit. Dan heb ik de zaken op een rijtje, de prioriteiten zijn duidelijk, op creatief gebied springt er een bepaalde techniek of werkstuk uit qua interesse, er groeien nieuwe plannetjes, etc....
Maar zo af en toe zitten daar andere dagen of weken tussen. Dagen waarop je wel doet wat er gedaan moet worden, waarop ik ook wel bezig ben met handwerken of andere hobby's, maar het gaat een beetje op de automatische piloot. En tegelijkertijd is de spirit een beetje weg ...
Herkennen jullie dit?

Ik maak me er al lang geen zorgen meer om, want het kan zomaar omslaan. En dat is ook wel wat er meestal gebeurt na verloop van tijd.
Soms geef ik het weer of het seizoen er de 'schuld' van, maar eigenlijk denk ik dat een mens er goed aan doet om de seizoenen en het weer over je heen te laten komen, en ook te ontdekken wat het met je doet. Dat heeft een heleboel te maken met hoe je als mens in elkaar steekt.

En op dit moment zit ik wel een beetje in de fase van niet zoveel nieuwe inspiratie, de dingetjes doen die er liggen of die je tegen komt ...
Ik kan niet zeggen dat ik voor iets speciaals heel warm loop. Op handwerkgebied brei ik verder aan de sloffen van m'n zoon ....En er worden blokjes voorbereid en gemaakt voor de Dear Jane ...
En de ideetjes voor het creatief dagboek 'grijs in november' krijgen wat vorm ...
En de randjes per week worden bijgehouden ...
Overigens, ik heb wel besloten om volgend jaar niet weer mee te doen met de randjes borduren.
Ik vind het mooi geweest! Het was leuk om zo'n rol te maken, maar een tweede hoeft van mij niet.

En nu heb ik ook gelezen dat er geen adventssjaal 2014 van Kristin Benecken komt. Zij heeft vanaf de zomer behoorlijke nekklachten en moet zich ontzien.
Uiteraard heel naar voor haar, als je zo graag breit en dit dan niet meer voor lange tijd mag doen.
Maar ik kom nu ook niet in de verleiding om wèer mee te doen. Hoe meer keuze's hoe moeilijker het is voor een mens hè...
Dat zag je ook twee berichtjes terug over de postzegelSAL. Als dat stukje stof er niet had aangezeten en er niet zoveel patroontjes te vinden en te kiezen waren op internet, dan had ik er niet over gedubt...
Enne..., ik weet nog niet wat ik zal doen! Het borduurtje heb ik even weggehangen, zo van 'komt tijd komt raad ...'

Toch hoop ik dat deze periode van 'het gaat zo z'n gangetje' niet te lang duurt. Het is zo heerlijk om ergens warm en enthousiast voor te lopen!

30 opmerkingen:

 1. Je bent best actief hoor voor 'het gaat zo zijn gangetje '. Er zijn mensen die in hun hele leven minder doen op handwerkgebied (haha)

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het valt volgens mij ook nogal mee, maar ik herken het volkomen hoor! Ook ik loop momenteel niet echt warm voor dingen, teveel aan mijn hoofd, je weet wel. Dus doe ik momenteel zoals jij, een beetje op automatische piloot, dingen doen die je wil doen of die waarvoor je niet teveel moet nadenken. Sokken breien is zoiets vind ik en ook de kikkerpotjes maak ik zonder nadenken ondertussen. Hopelijk komt dit voor ons beiden binnenkort terug, want ook ik vind het heerlijk om voor iets warm te lopen en er enthousiast voor te gaan. Dat er geen adventssjaal is had ik ook al gezien, maar mijn vorige is dus nog altijd niet afgeraakt en dat vraagt nu echt teveel concentratie.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik mis dat enthousiasme ook ..., ook al ben ik wel bezig!
   Maar voor alles is een tijd hè..

   Verwijderen
 3. Lieve Elizabeth,
  Ik geloof dat wij vrouwen in grote lijnen toch wel op de zelfde manier in elkaar steken. Of je nu een handwerk-, sport-, of andersoortvrouw bent... die futloze periodes maken we volgens mij allemaal wel mee zo van tijd tot tijd.
  Ik vind trouwens dat je nog best een hoop opnoemt waar je je aandacht tussen verdeelt hoor.
  Zelf ben ik ook weer aan het opkrabbelen, en hoop binnenkort weer eens van me te laten horen op mijn blog. Maar tijd voor "dippen" nemen is volgens mij toch wel belangrijk.
  Zoveel te meer kans is er dat er geen stukje 'dip' blijft hangen. :)
  En zoals je zegt.... 't kan zomaar opeens weer over zijn!
  Groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je wel gemist hoor Rian! Maar tijd nemen voor dippen .., dat vind ik hele wijze woorden!

   Verwijderen
 4. Zo herkenbaar !! Ook hier liep alles al een tijdje "stadig aan", ik had wel vanalles te doen, handwerkjes ook, maar niks spectaculair. Ook de inspiratie pruttelde op een laag pitje. Maar de laatste paar dagen merk ik ineens dat er af en toe terug iets nieuws opborrelt in mijn "lodderig brein", en dat ik weer wat meer zin heb om weer eens iets nieuws te proberen.
  En waarom die inspiratie en zin komt en gaat ? Geen énkel idee.. Heb al gemerkt dat ik zeker niet krampachtig moet zoeken naar ideetjes, want dan komen ze niet. Gewoon de tijd z'n beloop geven....
  Enne, ik ben wel akkoord met Truus de Mier, "alles gaat hier zo z'n gangetje".... Eeeuh randjes, dagboek, sokken, blokjes... Heel relatief dus, dat gangetje ;-) !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, niks 'lodderig brein' bij jou Ingrid, volgens mij zit het daar wel goed! Het is de spirit, de emotie die parten speelt...

   Verwijderen
 5. Stil in een hoekje gaan zitten helpt ook niet. Dus nu maar even aanmodderen. Opeens komt het weer en wens je dat je niet zoveel ideeën hebt. Het is altijd wat met ons handwerkers, knutselaars. Groet,
  Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar hoor, je mijmeringen over de wisselingen der energieën en inspiraties! Gewoon laten komen zoals het komt, dan is het altijd goed!
  Wat mij blij maakt is dat jouw blog niet alleen een handwerkblog is. Juist jouw bespiegelingen maakt jouw blog interessant en zorgt voor nieuwe gedachtes! Als ik heel eerlijk ben, en ik wil hierbij absoluut niemand voor het hoofd stoten, vind ik de blogs waar alleen handwerkseltjes langskomen meestal toch een beetje 'zaai' ;)
  Go with the flow Elisabeth, en als die flow zegt dat er even niet zo veel hoeft, dan is het Goed..!! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Stephanie! Fijn om te weten dat mensen het waarderen als je over van alles en nog wat schrijft...

   Verwijderen
 7. Een heel verhaal maar toch fijn om te lezen. Ik heb in mijn poezie album een versje staan vaar van dit de eerste regels zijn.

  Er zijn van die dagen dat de wereld somber lijkt
  Dat het is alsof ze je plagen
  En een ieder donker kijkt.

  Daar moet ik vaak aan denken als ik zelf dat soort dagen beleef.
  Maar nu weet ik dat er ook weer betere dagen komen.
  Op die manier ga je de dingen wel waarderen.

  Ook vraag ik mij wel eens af waarom ik mij niet zo in happy in mijn vel voel.
  En ook dat helpt soms om een beetje inzicht te krijgen.

  En niet te vergeten de maanden van het jaar.
  Het wordt minder maar Jan. en Febr. waren voor mij de meest erge maanden maar ook dat wordt nu minder.

  Jij bent bezig met leuke dingen, ik denk dat er heel veel mensen zijn die in dat opzicht niet zo rijk zijn.

  Dus ga lekker verder met het schrijven op jou blog waarin wij lezen dat het niet altijd even soepel gaat. (of zeg ik dat verkeerd).
  Dat jij die dingen zo opschrijft vind ik moedig.
  Het is iets wat ik nog niet zo goed aandurf.

  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mij is jouw blog een stukje gezelligheid. Na een drukke werkdag is het lekker als ik na het eten en de vaat in het machien staat, lekker op de bank kan zakken en dan heerlijk even onstpannen jouw blog lezen. Niet alleen over de handwerkzaken, waar ik overigens erg van geniet, maar zeker ook over andere dingen. Ik handwerk ook graag, maar heb er niet zoveel tijd voor als ik zou willen. Naast mijn werk ben ik ook nog een studie aan het afronden en die scriptie hijgt wel een beetje in mijn nek. Dan kan ik soms een pietsie jaloers zijn als ik jou en andere blogsters zulke leuke dingen zie maken. Maar als dat vermaledijde ding af is ga ik verder met borduren voor de regenboog, de lace sjaal maken waarvoor ik de wol op de handwerkbeurs heb gekocht en al die andere dingen die me zo leuk lijken. Ik ben nu bezig met babysokjes en moet nog een sok voor mezelf afmaken (de 1e is af) en er ligt nog een dikke colsjaal die ook bijna af is. Ik ben goed in dingen starten maar soms net even niet afmaken. :-( Ondertussen heb ik een rijk en vol leven hoor en kan ik intens genieten van de kleine dingen. Blijf alsjeblieft nog lang schrijven zodat ik fijn meegenieten kan! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aan het eind van dit blogbericht maak ik bijna vanzelf een match tussen dit bericht en je vorige. Beiden heel herkenbaar, maar volgens mij hebben de berichten erg met elkaar te maken. Tenminste, bij mij is dat zo. Ik hou wel van een rustig kabbelend leven, maar soms moet er iets afwijkends op je pad komen om weer nieuwe inspiratie en energie te krijgen.
  ach, soms iets minder actief en creatief zijn is helemaal niet erg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach, dat enthousiast worden kan ook zo weer gebeuren. Ik heb ook periodes dat ik alleen dingen afmaak of iets simpels begin en dan opeens ben enthousiast over iets. Het gekke is dat het dan wel besmettelijk lijkt want dan komen er achter elkaar dingen die ik wil maken. De meesten doe ik dan ook en dan geniet ik volop. Wat dan niet afkomt omdat het misschien toch iets minder leuk is maak ik wel weer af in een minder enthousiaste periode.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar zeg. Maar wel fijn, nu kun je dingen afmaken die anders maar weer blijven liggen.
  Maar af en toe iets nieuws is wel leuk. Ik kom er op het moment ook niet aan toe. Ook geen inspiratie voor en geen tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je bent evengoed nog busy, hoor Bessy!!
  Angelique heeft het over een rustig kabbelend leven, ik heb altijd het gevoel in een sneeuwstorm te zitten en dat heeft ook zijn weerslag op inspiratie en de zinomwattedoenaanhandwerken!!!
  Voor mij wel goed dat Kirstin geen sjaal maakt dit jaar, is ook elk jaar weer leuk, en toch ook een stresspuntje voor mij! Ik had al bij Anna gelezen dat ze geen vertalingen ging maken.
  Succes met de drempels en valkuilen, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Weer een leuk 'overpeinsblog' ;-)
  Gisteravond wilde ik meteen reageren maar ik heb er eerst eens een nachtje over geslapen. jouw blogje heeft me eigenlijk weer een beetje de ogen doen openen, want jouw 'niet warm kunnen lopen' is bij mij precies tegenovergesteld: ik loop warm voor veel te veel! Er is zo veel leuks en ik wil zo veel maken dat ik af en toe door de bomen het bos niet meer zie en het overzicht kwijt ben. Dat maakt druk in het hoofd en dat vind ik af en toe heel vermoeiend! Kortom, na jouw blogje en een avond eens goed nadenken, heb ik besloten voorlopig even niets 'nieuws' op mijn lijstje te zetten. Al die projecten (en projectjes) waar ik nu mee bezig ben, daar ga ik eerst eens mee verder. Ik heb genoeg leuks om handen dus vervelen ga ik me niet ;-)
  Dank dank voor dit ogenopenende blogje!
  Lieve groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wanneer ik alle reacties zo lees, kan ik bijna niets meer toevoegen. Velen hebben het al gezegd of geschreven. Niets moet, alles mag en ook deze periode gaat weer voorbij. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Elizabeth, je hoort niet veel meer van mij, maar jouw blog volg ik nog steeds en lees graag over het wel en wee van je leven! Je doet nog steeds heel veel,hoor!! Maar af en toe een beetje minder is ook niet erg, het hoofd moet ook rust hebben...al is dat in jouw geval nogal moeilijk,hé? Ik begrijp je volkomen, er zijn zo ontzettend veel leuke dingen die je nauwelijks kan laten liggen...Ik ben bezig met mijn witte quilt (nog steeds), en die heb ik soms echt moeten laten liggen, omdat kracht en zin ontbraken....maar binnenkort komt ze toch af en dan ben ik weer blij! Je hebt je werk, gezin, enz, het is een wonder dat er zoveel nog uit je hand komt!! Hou je goed, en doe de dingen zoals het je uitkomt, liefs, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gelukkig hebben de meesten van ons daar last van. Daarom ben ik vaak met twee quilts tegelijk bezig: één in de ontwerpfase, en één voor als ik geen fut heb en gewoon op de automaat steekjes wil maken. Of sokken breien, ook zo lekker ontspannend, dat kan zelfs met de tv aan (Pauw is mijn favoriete sokkenbrei programma;-) ). En dan zijn er ook van die weken dat ik bijna met een schuldgevoel allerlei prachtige net afgemaakte quilts voorbij zie komen op facebook en blogs en de stofjes roepen vanuit mijn hobbykamer, terwijl ik lekker met mijn neus in een roman zit te luieren. Het moet gewoon hobby blijven, en ik heb er méér dan één.
  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar wat je schrijft.Mooie overpeinzingen die altijd nog wat nasudderen.
  Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie blog om weer even over na te denken! Ik ben wel altijd met veel dingen tegelijk bezig, maar kies wel bewust wat ik op een bepaald moment ga doen. Ik geniet echt van het bezig zijn met iets. Het gaat niet direct om snel resultaat, hoewel het natuurlijk wel leuk is om zo nu en dan weer iets af te hebben. Wat mij heel erg inspireert is het samen met anderen creatief bezig zijn: het is allereerst natuurlijk heel gezellig, maar je kunt ook veel van elkaar leren en gesprekken gaan ook heel gemakkelijk als je zo bij elkaar zit.
  Blijf vooral je overpeinsingen met ons delen, het maakt je blog heel aantrekkelijk voor mij!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk vind ik je blogs vol overwegingen ,zelf kan ik het wel bedenken maar niet zo als jij beschrijven ,veel is hierboven reeds benoemt , wat ik nog wil toevoegen is volg je hart maar ook dat doe je volgens mij ook ,dus tot slot een lieve groet van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ach ja, de periodes kennen we allemaal wel. Ik heb daar ook last van hoor!! Het is stil staan of hollen, een overkill aan inspiratie of totaal leeg... hahahaha. Lekker om te lezen dat ik niet de enige ben.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Erg herkenbaar allemaal, voor de meesten zo te lezen in je reacties. Het lijkt mij altijd het beste om niet geforceerd te gaan handwerken, wat meer naar buiten, dat werkt voor mij, maar misschien ook niet voor iedereen. En al die randjes zijn leuk om te doen maar weerhouden je van je eigen creativiteit en als ik naar je maandelijkse journals kijk denk ik dat je daar genoeg van hebt. Dus volg je gevoel zou ik zeggen.
  Groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 22. IK lees je blogs altijd met veel plezier; ik mis wel eens wat en reageer ook niet altijd, maar ik volg je trouw. Tja herkenbaar, voor mij ook. Wat ik voor al mis is tijd. Met een fulltime baan en een man die al met pensioen is en dus meestal in ons huis in Picardie is, vliegen de weken voorbij en heb ik het idee dat ik nergens tijd voor heb. Maar dat gaat van af juli volgend jaar veranderen, dan gaan we definitief in Picardie wonen, ik ga daar een parttime baan zoeken en dan hoop ik eindelijk eens wat meer tijd voor mezelf te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wouw de vele reacties zijn altijd leuk, vaak lees ik ze stiekem ook even door voor ik reageer :) Vind dat leuk hoe andere mensen een text en foto's ervaren :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...