Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 3 november 2014

Dè deken is eindelijk helemaal af ...
Ja, ik heb het over de meebreideken, waar ik begin 2011 mee startte. Na twee jaar had ik eind 2013 alle blokjes ontworpen (vaak m.b.v. een stekenboek) en een beschrijving gemaakt en natuurlijk het blokje ook zelf gebreid.
Er ging veel tijd in zitten, maar ik vond het geweldig leuk om te doen!
Nog steeds zijn er mensen die aan deze deken beginnen en dit via de mail laten weten en hun vragen stellen. Ik kan in de statistieken zien dat er heel veel naar deze patronen wordt gekeken, zowel in Nederland als daarbuiten.
Ook dat vind ik erg leuk, want dat betekent dat mensen er gebruik van maken!
Ik hoop alleen niet dat er ooit iemand is die de patronen gaat misbruiken en er z'n eigen voordeel mee gaat doen. Heel, hèel soms zie ik een kopie van m'n patroon op een ander blog en dan maak ik er korte metten mee.
Maar er is reden tot een feestje, want de rand zit nu eindelijk aan de deken!
Och ja, die rand was me ook wat ...
Het eerste stukje breide ik meteen vast aan de deken, maar dat beviel me niks.Dus breide ik de rand los, en dat zou dus een bijna 8 meter lange strook moeten worden, want de deken is 2 bij 2 meter.
Vanaf begin 2014 zette ik er stevig de vaart in en werd de rand al langer en langer. Maar na een tijdje kwam de klad erin ... Na de zomervakantie heb ik het weer opgepakt en voor dat ik het wist had ik 8 meter rand en kon ik hem eraan gaan zetten.
Alleen ... , toen had ik 1,5 meter te weinig! Niet te geloven..., de deken is gewoon groter uitgevallen dan 2 bij 2 meter en de rand heb ik best ruim aan de deken gezet. Tja, die moet ook niet gaan trekken, dat is geen gezicht.
Dus ik moest nog 1,5 meter extra rand breien, ai ai.. dat was best een beetje zuur.
De deken past mooi over ons bed, maar er is wel een probleem ...
Spooky slaapt altijd heerlijk op het dekbed en ik kan niet zeggen dat er nooit eens haartjes liggen of restanten van vieze pootjes te zien zijn .. Een dekbedhoes is zo gewassen, maar dat wil ik eigenlijk niet met deze deken ...
De oplossing ligt natuurlijk voor de hand, dat weet ik wel ...
Vandaag vond Spook het helemaal niks om op de deken te liggen en verkoos hij een stapel lapjes in m'n hobbykamer om op te slapen ...
We gaan het wel zien.
Maar de deken is af, en dat is een feit!


47 opmerkingen:

 1. Hij is helemaal geweldig geworden!
  Meid wat een werk, maar je hebt er zeker wel eer van!
  Chapau!!!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moedig. Ik hou erg van breien, maar dit zou mij te groot zijn. Het staat prachtig. Ik hoop dat Spooky eerbied voor de deken heeft, haha. Heel mooi.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het resultaat mag er zijn hoor! Wat een prachtige deken. Wat een werk zeg, daar mag je best trots op zijn!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is schitterend en wat staat hij mooi op het bed. Dat stuk extra rand was een tegenvaller zeg, goed dat je de moed er in gehouden hebt, petje af voor je.
  En wat de katten betreft, misschien zijn die van jullie net zo gek als de onze. Wanneer er een lekker groot kussen op het bed ligt, wat een beetje plat is, is er geen lekkerder plekje dan dat kussen, misschien een idee om te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een pláátje Elisabeth! En geen wonder dat er nog veel naar gekeken wordt, het is een opvallend mooie project geworden! En ik zal ook voor je in de gaten houden of er geen misbruik van gemaakt wordt - je kunt er nog over denken om, nu het plááátje compleet is, er een boekje of verzamelband van te maken (gesponsord door bijvoorbeeld Phildar ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is prachtig!! Hier mag je echt trots op zijn! Een boekje ervan zoals hierboven geschreven staat zou wel mooi zijn, wie weet word je ooit eens benaderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat Elizabeth, wat heb je een pracht van een deken gebreid!!!!
  Een pronkstuk in jullie slaapkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een kunstwerk, geweldig!!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooooooooh! Wat een beeld van een deken heb je gemaakt, chapeau. Kan me voorstellen dat je een beetiet het helemaal niet hoorje sip was toen je ontdekte dat je een stukje rand tekort kwam. Je ziet er niets van hoor. En wat de poes betreft: kan je er niet een stukje oud laken o.i.d. leggen op de plek waar ze altijd ligt? Of anders toch de deur dicht doen.
  Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prácht van een deken !!
  Al sinds 2011 aan bezig - nou, dan heb je toch wel een flesje champagne gekraakt om het einde te vieren, hoop ik !
  En bij zo'n mooie deken zou ik in jouw plaats Spook ook "vriendelijk verzoeken" ergens anders haar dutjes te doen... Niet alleen voor die paar haartjes, of wat zand-van-tussen-de-pootkussentjes... Stel je voor, poes rekt zich eens goed tijdens de siësta, spreidt de nageltjes uit en krabt er eens goed op los.... Aaaarghhhh...
  In elk geval mijn felicitaties - ik ben jaloers op je deken ! Die moed zou ik niet kunnen opbrengen, zo'n immens project... (Ps hoeveel bollen wol zijn er in gekropen ?!?)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. GEWELDIG en dan met een hoofdletter. Petje af en dat je het ook nog mogelijk maakt om gewoon het patroon over te nemen. Zonder iets daarvoor te vragen. Kan mij voorstellen dat je boos wordt als iemand er mee aan de haal gaat. 8 mtr. rand breien is niet niks en nou moet je ook nog 1.5 mtr. Als ik goed kijk zie ik prachtige patronen in de deken dat doe ik je niet na.
  Ik hoop dat je er heel lang van kunt genieten na al dat werk wat je er mee gehad hebt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig mooie deken
  Een kunstwerk
  Je kan terecht heel trots op zijn
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh Spooky! Kan je daar niet een klein namaak dekentje voor breien? ;-)
  Wat is je deken prachtig geworden, geweldig gewoon! Op de foto op het bed is zo mooi duidelijk te zien hoeveel verschillend de blokken van elkaar zijn. Wel even balen dat je rand uiteindelijk niet lang genoeg was, heb je dat laatste stuk er aan gebreid terwijl de rest al aan de deken vast zat? Dat zal niet makkelijk breien zijn geweest?
  Leuk voor je dat het patroon internationaal nog steeds bekeken/gemaakt wordt. Maar wel jammer dat er dan toch weer mensen zijn die er misbruik van maken, groot gelijk dat je ze aanpakt! Ere wie ere toekomt hoor!
  De avonden/nachten worden frisser, lekker om onder zo'n warme deken te liggen (of wordt ie netjes opgevouwen voordat de nacht begint?).
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, super geworden! Nu heerlijk genieten van die warme mooie deken.
  Liefs, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij is heel mooi, vooral zo op bed. Nu komt hij pas echt tot zijn recht. Je zult vast veel op de slaapkamer te vinden zijn.
  En wat heerlijk, je hebt weer een project af.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooooooh wat is die mooi geworden ooit ben ik met je mee gaan breien maar heb het na tien blokken niet voortgezet ,was ook lang niet zo mooi als die van jouw ,echt heel knap en mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind je deken werkelijk prachtig geworden. Net op tijd af nu het wat kouder wordt.
  Op naar een volgend project?

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een juweeltje daar mag je trots op zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw Elizabeth, wat een prachtige deken!
  Heel goed van je dat je hem hebt afgemaakt, nu kunnen jullie er dagelijks van genieten, schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij is supermooi geworden, complimenten. En....ook ik ben er mee begonnen, gelijk ook om te doen, naast de andere dekens, waar ik me bezig ben. Bedankt meis, voor deze heerlijke patroontjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. In 1 woord: fantastisch!

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ongelofelijk mooi, wat een geweldig en prachtig resultaat! COMPLIMENTEN!!! Niet alleen voor je creativiteit en het breien van al die moeilijke patroontjes, maar zeker ook voor je doorzettingsvermogen! Misschien een lapje op de deken leggen voor de kat? Vaak zoeken ze juist een lapje op om op neer te ploffen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh, ik zit hier helemaal te kwijlen. Wat is die M*O*O*I*. Ook de kleur. Hier kun je wel trots op zijn. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben er helemaal stil van. Wat een prachtstuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat supermooi is hij geworden zeg!!
  De kleur is ook prachtig, mijn complimenten voor zoveel geduld maar het resultaat mag er zijn!!
  Op naar het volgende pronkstuk...
  Fijne dag, groetjes Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En wat een prachtige deken is het geworden, wat een werk. Hij ligt echt geweldig op het bed.

  Liefs van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 27. In één woord Prachtig! Nu lekker van genieten dat hij klaar is! Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 28. O, ja ik weet nog wel dat je er aan begon en al die patronen op je blog, de ene nog mooier dan de andere. En tja alles wat op het WWW staat wordt gebruikt, goed en slecht zullen we maar zeggen. Een bronvermelding is wel zo chic toch!!! Maar goed. Je deken is af en hij is prachtig geworden en staat erg mooi. Is het een idee om een klein stukje dekbed voor Spooky te maken en die op het bed meer te leggen... Gaat hij daar op liggen snurken en maakt dan je mooie denken niet vies.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Prachtig. Ik ben sinds enkele weken begonnen. Ben nu met blok 10 aan de slag. Omdat ik (dunner) katoenen garen heb gebruikt, moet ik wel voor alle patronen het aantal steken aanpassen, maar dat vind ik ook wel weer een geweldige uitdaging. Heb inmiddels 2011 omgezet naar 2014, dus ook dat is gelukt. Ik hoop dat mijn deken tzt net zo prachtig wordt als dat van jou.

  Groetjes. Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat is dit prachtig geworden. Je hebt er ook de perfecte kleur voor gebruikt. Wat een werk die rand, maar het maakt het helemaal compleet. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gorgeous !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 32. gefeliciteerd met de deken. Hij is erg mooi geworden zo in het wit/gebroken wit?
  je kan de patronen zo ook goed zien, leuk dat hij nog steeds weer gemaakt wordt.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oh wat is hij mooi geworden! Ik heb er zelf een gemaakt voor het ledikantje van mijn kleindochter met haar initialen erin en mijn moeder is mee gaan breien aan de deken voor het grote bed. Ik hoop dat die net zo mooi wordt als deze, hij is prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Whoooo, wat een prachtige deken!!!!!!
  Al die verschillende lapjes en al die meters rand..... Wat een mega klus!
  Het verhaal van de kat komt mij heel bekent voor. Ik heb er 2 die het zelfde doen maar daar heb Ik nu een paar bij passende kleedjes voor gemaakt. En dat helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. P R A C H T I G!! wat mooi is de deken geworden! wou dat ik ook zo kon breien! en jawel poezen houden nu eenmaal ook van warme dekens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Op zoek naar een project voor een heleboel bollen donkerblauwe Stylecraft special DK kwam ik op je blog terecht voor de meebreideken. Geweldig en precies waar ik naar op zoek was. Ontzettend bedankt voor al je werk. Ik heb wel nog een vraag die je hopelijk wil beantwoorden:
  De uiteindelijke afmeting van de deken is voor mij niet zo belangrijk. Kan ik gewoon alles breien volgens patroon met de wol die ik heb of loop ik dan het risico dat de blokken verschillende afmetingen krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit wel eens een beetje verschil in de afmetingen van de blokken. Dat is niet helemaal te voorkomen. Maar bij het aan elkaar zetten van de blokjes komt dit goed en zie je er niets meer van!
   Succes met breien en veel plezier!

   Verwijderen
 37. Naar aanleiding van je opmerking bij mij zit ik nu jouw deken te bewonderen! Prachtig! Wat een lap is dat geworden!
  Ik ga vast ook eens iets van je 100 blokken gebruiken, want ik zag hele mooie steken! Leuk!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Prachtig mooie deken! Ik ben er zelf 1 aan het haken, ook met allemaal verschillende steken, maar nou heb ik een vraag..... heb je ´m enkel op je bed liggen of is ie gevoerd met een fleecedeken?? as ie niet gevoerd is gaat ie dan niet erg doorzakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, de deken is niet gevoerd. En hij zakt ook niet uit, blijft eigenlijk best goed in vorm...

   Verwijderen
  2. Dankjewel!! Fijn te horen!! Scheelt me weer een kopzorg!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...